Restaurant Review: Dunnik Zwolle glutenvrij

Restaurant Review: Dunnik Zwolle glutenvrij

Afgelopen vrijdag ontdekte ik of je bij Dunnik Zwolle glutenvrij kunt eten. Het is een brasserie bij mij om de hoek (letterlijk), maar ik was er in 6 jaar tijd nog nooit geweest. Van meerdere mensen, zowel offline als online, begreep ik dat het er op glutenvrij gebied goed geregeld is. Dat moest ik natuurlijk uitproberen. In dit artikel lees je alles!

Veel glutenvrije opties

Al jarenlang loop ik langs Brasserie Dunnik, maar nooit eerder ging ik er naar binnen. Er stond zelfs een tijdje ‘glutenvrije gerechten’ op het bord dat buiten op het terras staat. Afgelopen vrijdag ging ik er na 6 jaar dan eindelijk naar binnen om te dineren met vrienden. Van tevoren belde ik om aan te reserveren en mijn coeliakie door te geven.

Glutenvrij was geen probleem. Voor lunch is er een aparte glutenvrije kaart. Op pagina 11 van de lunchkaart vind je glutenvrije soepen, broodjes en plates. De gerechten op de dinerkaart kunnen aangepast worden en worden bereid in aparte pannen e.d. Dat stelde me aan de telefoon meteen al gerust.

Op de dinerkaart stonden inderdaad genoeg glutenvrije opties. Eigenlijk kwam het er op neer dat alleen de spareribs en de schnitzel niet konden (dat is meestal zo in een restaurant), de rest kon aangepast worden. Hieronder laat ik je zien welke gerechten ik gekozen heb.

Mijn gerechten

Er was glutenvrij brood in huis, dus als voorafje bestelde ik een Stokbrood & Tapas – olijfjes, zongedroogde tomaatjes, bruschetta dip en kruidenboter. Ik betaalde hier €4,95 voor.

dunnik Zwolle glutenvrij

Het brood was lekker flexibel en de dips waren heerlijk!

Als hoofdgerecht bestelde ik Neeltje Jacoba – in roomboter gebakken Zalmfilet met Noorse garnalen, geserveerd in een dille-roomsaus afgemaakt met een vleugje Chardonnay. Ik betaalde hier €17,85 voor.

dunnik Zwolle glutenvrij

De saus was echt top! Er hadden van mij wel iets meer garnalen bij gemogen.

dunnik Zwolle glutenvrij

Ook heel netjes: ik kreeg aparte bijgerechten. Aardappeltjes, mayonaise, een salade en broccoli en bloemkool (niet op de foto). Die laatste twee waren iets te lang gekookt, jammer!

Eindoordeel Dunnik Zwolle glutenvrij

Ik kan er wel om lachen. Hoe kan zo’n leuke tent bij mij om de hoek zitten en WAAROM ben ik er nooit eerder geweest? De prijs-kwaliteitverhouding is goed en de gerechten lekker. Niet teveel poespas, maar gewoon wat je verwacht van een brasserie. In Zwolle heb je veel specifieke restaurants: Thais, tapas, pizzeria’s, Mexiaans, Indiaas, Grieks, burgers. Maar gewoon een normale, goede tent voor een redelijk ‘snelle hap’, daar heb je er niet veel goede van. Althans, ik heb ze eigenlijk nooit bezocht.

Wat glutenvrij betreft was personeel zowel telefonisch als in real life goed op de hoogte. Ik kreeg qua broodje vooraf en bijgerechten gewoon hetzelfde als mijn vrienden. Ook wel eens fijn, vaak worden er toch gerechten of sausjes weggelaten! Ik bent trouwens niet ziek geworden en zou zeker teruggaan naar Brasserie Dunnik. En eigenlijk veel te gevaarlijk dat het zo dichtbij mij om de hoek zit…

Brasserie Dunnik is niet de enige plek in Zwolle waar je goed glutenvrij kunt eten. Ik schreef namelijk al eerder artikelen over Zwolle:

Meer dan 1600 glutenvrije hotspots in binnen-en buitenland vind je op mijn kaart:

Glutenvrije hotspots Europa

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Restaurant Review: Dunnik Zwolle glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *