Port Zélande glutenvrij: een midweekje Ouddorp (+ tips!)

Port Zélande glutenvrij: een midweekje Ouddorp (+ tips!)

Van glutenvrije bitterballen aan het strand tot een frikandel als diner. Gewoon omdat het kan. Ik bracht vorige week een midweek door op Center Parcs Port Zélande in Ouddorp en laat je in dit verslag zien wat ik zoal at! Is Port Zélande glutenvrij paradijs, ja of nee?

Glutenvrije bitterballen op dag 1

De weersvoorspellingen waren niet echt om over naar huis te schrijven, behalve voor de eerste dag. We besloten dan ook vroeg weg te gaan om optimaal van deze zonnige dag te genieten. Op Instagram en Facebook had ik meerdere malen de tip gehad om naar Strandpaviljoen Paal 10 in Ouddorp te gaan. Hier zouden ze een glutenvrije menukaart hebben en hadden veel mensen goede ervaringen.

port zelande glutenvrij

Een veelbelovende menukaart met heerlijke snacks en poffertjes!

port zelande glutenvrij

Ik koos voor een portie bitterballen, omdat ik in de auto al had geluncht met belegde broodjes.
Wat een feest om na 3,5 jaar weer bitterballen te eten, ze waren heerlijk!

port zelande glutenvrij

Happy face!

Een makkelijk AGV-diner

Tip: Wanneer ik op vakantie ga, neem ik altijd een krat glutenvrij voedsel mee. Ik probeer wel steeds minder mee te nemen, omdat ik weet en er op vertrouw dat ter plekke altijd dingen te krijgen zijn. Toch verlaat ik het huis nooit zonder een zak pasta, voldoende brood, mijn contactgrill, toastjes, muesli en wat snacks.

Het ‘verse’ spul haalden we op dag één ter plekke en we gingen voor makkelijk. Zo hoort het toch, op vakantie?

port zelande glutenvrij

Krieltjes van Albert Heijn met kerriekip en een salade met komkommer, avocado en aardbei.

Port Zélande glutenvrij in de parkshop

We verbleven een midweek op Center Parcs Port Zélande. Ik vond het een prima park voor een gezin, wat ons geval was. De huisjes waren echter niet echt geweldig van binnen: een rare mix van verouderd meubilair en een splinternieuwe badkamer. Onze locatie maakte echter wel veel goed, pal aan de haven!

De eerste ochtend verkende ik het park en ontdekte ik tot mijn verbazing een redelijk groot glutenvrij aanbod in de shop op het park.

port zelande glutenvrij

Een heel schap van Damhert!

port zelande glutenvrij

En glutenvrije pasta van Rummo gespot, deze is echt goed!

Wat horeca betreft hebben wij trouwens niks uitgeprobeerd op het park. Of je op Port Zélande glutenvrij kunt eten, weet ik dus simpelweg niet. Het zag er in ieder geval niet erg sfeervol uit en had een hoog ‘vreetgehalte’. De rollen keukenrol stonden op tafel in het all-you-can-eat-restaurant. En toen we na het zwemmen een drankje wilden doen, zijn we na 5-10 minuten weggelopen omdat we nog steeds niet geholpen waren. We aten liever bij een strandtent of namen ons avondeten mee op het strand. Dit hebben we dan ook de hele week gedaan.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

De weergoden waren met ons, meer dan vooraf voorspeld. We hebben geen seconde regen gehad en elke dag op het strand doorgebracht. De eerste dag besloten we bij Lidl allerlei lekkere tapashapjes te halen en namen we plastic borden en bestek mee bij Action. Onder andere Italiaanse worstsoorten, olijven, blokjes kaas, waldorf salade, cowl salad, serranoham met roomkaas, dadels met roomkaas. Lekker makkelijk, alles in de koeltas en gaan met die banaan!

port zelande glutenvrij

Bij Lidl verkopen ze geen glutenvrij brood. De rest van ons gezelschap had stokbrood, maar ik nam deze boerensalade mee en gooide er een pak gerookte zalm op. Een kind kan de was doen. Tip: denk vooral niet te moeilijk op je vakantie.

port zelande glutenvrij

In de avond maakten we gevulde eieren met kerrie en mayo, guacamole en dipten we wortels in hummus van Maza.

Culinair diner met frikandel

De derde dag ontwaakten we wederom met zon en brachten we door op het strand. Ook stond deze dag het huwelijksetentje van mijn schoonouders op de planning, de hele reden voor deze midweek.

port zelande glutenvrij

Tip: Ik scoorde deze groentechips bij Action, aanrader!

port zelande glutenvrij

Ik nam als lunch een pastasalade mee naar het strand. Pasta van Garofalo met gebakken courgette, paprika, tomaat, sinaasappel en een dressing van mayo, kwark, peper en zout. Heerlijk!

Never change a winning team!

Ik koos lekker kinderlijk voor een patatje met een glutenvrije kroket en bestelde er een extra frikandel bij, gewoon omdat het eindelijk eens kon!

Strand, strand en nog eens strand

Verrassend genoeg brachten we ook dag 4 door op het strand. Wederom besloten we om lekker te dineren op het strand met een simpele pastasalade.

Tip: deze zijn glutenvrij! Voorafje zullen we het maar noemen. 

Tip: maak een pastasalade met slamelange, tomaat, komkommer, kipreepjes, mozzarella en een dressing van pesto en crème fraîche. Een kind kan de was doen!

In de avond deden we een potje 30 Seconds met glutenvrije kaaskoekjes. In deze zit wel glutenvrij tarwezetmeel, maar kleine hoeveelheden verdraag ik. Ik heb dan ook geen last gehad.

Gluten in ijsthee?!

De laatste dag moesten we helaas voor tienen het huisje verlaten. Wie verzint zoiets? Ik vind het echt te vroeg en zonde van je laatste dag. We besloten dan ook op de terugweg te shoppen in Batavia Stad, om toch iets van onze laatste dag te maken.

glutenvrij in ouddorp

Deze méga lekkere salade scoorde ik bij een AH to go in een tankstation. Wist niet dat het überhaupt bestond, maar wat mij betreft mogen alle tankstations omgetoverd worden tot AH to go!

Waar ik tot mijn verbazing gluten spotte in ijsthee van La Place…

Tip: denk echt niet altijd te moeilijk als je shopt met een glutenvrij dieet. Neem wat broodjes mee en scoor onderweg een snack zoals deze zoete aardappelchips.

Je schijnt ook goed te kunnen eten bij NEXT (zie mijn kaart) en McDonald’s daar heeft glutenvrije burgers. Uiteindelijk ben ik trouwens goed geslaagd in Batavia Stad: een paar schoenen, mijn allereerste rok en twee tops!

Zoals je hebt kunnen lezen was mijn week geslaagd en zat ‘ie boordevol lekker (ongezond) eten. Is Port Zélande glutenvrij goedgekeurd? Ja prima te doen, al ben ik op het park niet uit eten geweest. Zonde in verband met het mooie weer. Laat je me even weten of je zo’n weekverslag vaker wilt zien?

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

3 thoughts on “Port Zélande glutenvrij: een midweekje Ouddorp (+ tips!)

  1. Wat een heerlijk verslag weer! Wij houden idd ook graag picknickjes in de buitenlucht, stuk gezelliger (en rustiger) dan in zo’n vreetschuur ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *