Glutenvrij in New York – dag 7 en 8

Glutenvrij in New York – dag 7 en 8

In mijn vorige blogs heb je al kunnen lezen dat ik geweldig genoten heb ik New York. Vandaag neem ik je mee in de laatste twee dagen van de trip. Met onder andere tapiocacrêpes in SoHo, ontbijten bij Starbucks en burgers bij Friedman’s. Glutenvrij in New York blijft een feestje!

Glutenvrij in New York – dag 7

Vandaag op het programma: Brooklyn Bridge, Brooklyn Flea Market, Williamsburg, China Town, Little Italy, Soho en een rooftopbar.

Bij Starbucks werd het alweer pijnlijk duidelijk hoever Amerika voorloopt op Nederland wanneer het gaat om glutenvrij. Bij Starbucks kun je namelijk sinds kort een gecertificeerd glutenvrij broodje krijgen met kaas, spek en ei.

En deze spotte ik ook nog bij Starbucks!

De broodjes worden in afgesloten zak verwarmd in een oven op een schoon vel bakpapier. Dit alles om kruisbesmetting te voorkomen, ideaal!

glutenvrij in new york

Het is zo handig dat je vanaf nu op iedere straathoek glutenvrij kunt eten. Jammer dat ik het broodje pas op de een-na-laatste dag probeerde, want hij was heerlijk.

Na het ontbijt vertrokken we richting de Brooklyn Bridge. Maar goed dat we gisteren het museum in zijn gedoken, vandaag is het namelijk veel beter weer voor Brooklyn!

Glutenvrije crackers van Mary’s in willekeurige supermarkt.

Deze chips van Kettle zijn geweldig! Hier had ik wel honderd zakken van mee naar huis willen nemen. Verder kocht ik een cheese string als snack.

Lunch bij Oca

We zijn niet heel ver Brooklyn ingegaan en stopten ter hoogte van de Brooklyn Flea Market. Wat overigens echt een aanrader is als je van kringlopen en rommelmarkten houdt. Vervolgens pakten we de metro naar Williamsburg, waar veel te doen was, maar qua glutenvrij weinig opties waren.

glutenvrij in new york

Een paar uur later belandden we in SoHo, waar ik een late lunch scoorde bij Braziliaans tentje Oca. Eenmaal binnen is het hipstergehalte even hoog als de website doet vermoeden. Hipster of niet, bij Oca is alles 100% glutenvrij.

De fancy menukaart bij Oca.

Ik besloot voor een tapiocacrêpe te gaan met pesto, walnoot, dadels, parmaham en buffelmozzarella. Een bijzondere combinatie die góud bleek te zijn.

Je gescoorde voedsel eet je vervolgens voor het pand op, omdat binnen wederom weinig zitplek was. Geen straf in zo’n prachtige omgeving. Had ik al gezegd dat ik wil verhuizen naar New York, ik dacht van niet hè?

Diner bij Friedman’s

De wijken China Town en Little Italy bleek absoluut niet ons ding. In China Town werd je omver gelopen door de straatverkopers en Little Italy was één commerciële bende. We besloten nog wat te shoppen in SoHo (lees: we dwaalden een uur in de Victoria’s Secret) en begaven ons daarna richting hotelkamer. Tijd voor diner!

We kozen voor burgers bij Friedman’s, het zusje van Friedman’s Lunch die wél in de avonden geopend is. Locatie Herald’s Square wist precies hoe om te gaan met glutenvrije gasten. Ik vroeg na of ik de herb fries kon bestellen in verband met de eventueel gedeelde frituurpan. Het volgende kreeg ik als antwoord: “Sure, we only do totally gluten-free, we don’t cross!”. GEWELDIG!

Toen onze burgers arriveerden, twijfelde ik over mijn broodje. Hij zag er exact hetzelfde uit als de glutenvolle broodjes en ik besloot na te vragen. Het broodje was inderdaad gewoon glutenvrij, want ik had een vierkant bord, zo gaan ze hier te werk. Mijn vriend proefde voor de zekerheid en ja: dit is sowieso wel glutenvrij, maar het is gewoon een goed broodje! Stiekem ga ik er dus al vanuit dat een glutenvrij broodje er minder lekker uitziet..

Glutenvrij in New York – dag 8

Vandaag op het programma: Top of The Rock en helaas de terugweg naar huis.

Ons allerlaatste ontbijt bij – waar kan het ook anders – Bloom’s Deli. Wederom de grilled cheese sandwich, omdat ‘ie gewoon zo goed is.

Op onze laatste ochtend besloten we, ondanks een redelijk vroege vlucht, toch nog wat te doen. En wel Top of the Rock: bovenop Rockefeller Center. Je betaalt hier redelijk de hoofdprijs (160 dollar voor vier tickets), maar het uitzicht is het meer dan waard.

Met het idee om een glutenvrij broodje bij Starbucks te kopen, stapte ik de bus in richting het vliegveld. Inchecken ging in rap tempo, evenals de douanecontrole. In onze vertrekhal was echter geen Starbucks (of eigenlijk praktisch geen enkele winkel) te bekennen. Lang leve back-up voedsel: een banaan en ik scoorde deze crisps van Parmezaan en sesam, heerlijk!

Op de terugvlucht werd er weer goed voor me gezorgd. Ik kreeg mijn eten eerder dan de andere gasten, ideaal. Ditmaal op het menu: kip met rijst en groenten (tot mijn verbazing goed op smaak), salade en fruitsalade.

Van het dienblad van mijn vriend scoorde ik nog deze verpakte kaas, ook glutenvrij!

Vlakvoor de landing werden we voorzien van een snel ontbijt. Een heerlijke ‘dinner roll’ die smaakte naar een mix tussen cake en oliebol, heerlijk! Uit een bakkerijtje in Brooklyn, met wat fruit ernaast in afgesloten bakje.

Eenmaal geland op Düsseldorf Airport spotte ik nog deze koekjes. Slik, het lijkt New York wel qua prijzen!

Met dit laatste artikel zit de reeks New York inspiratie er helaas alweer op. De herinneringen zullen gelukkig blijven en ik weet zeker dat we gauw teruggaan! 

Lees hier mijn andere drie artikelen over New York:

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Glutenvrij in New York – dag 7 en 8

  1. Marit,

    Wat ontzettend fijn dat je al die glutenvrije restaurants zo overzichtelijk en uitgebreid hebt beschreven. In de meivakantie gaan we met onze ‘glutenvrije’ dochter voor een week naar New York. Jouw blog met tips was eigenlijk de eerste (de beste) die ik opende. Superbedankt hiervoor! Nu kan ik tussen de bomen het bos weer zien. 😉

  2. Jammer genoeg is Bloom’s Deli permanent gesloten 🙁

    Vanavond gegeten in HU Kitchen, 78 5th Avenue. Alles glutenvrij. Vrij groot menu. Mijn vriendin had een “bowl” met vlees, sla, en veel toppings. Best lekker. Mijn cheese burger was so so. Non-dairy cheese yuck. Burger heeft meer seasoning nodig. Probeer het nog een keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *