Deze merken moeten glutenvrij gaan aanbieden!

Deze merken moeten glutenvrij gaan aanbieden!

Een kroketje uit de muur of een kaasstengel on the go, JA ik mis het sommige dingen in mijn glutenvrije leven. Laatst zat ik te dagdromen… Van welke merken zou ik allemaal willen dat ze glutenvrij gaan aanbieden? Hieronder mijn dromen!

 • Danerolles: glutenvrij croissantdeeg. Vroeger maakte ik regelmatig met een vriendin croissant na een sleepover. Je weet wel: zo’n blik opendraaien waar dan heerlijk vers croissantdeeg uit popt.
 • Bolletje: glutenvrij beschuit. Lekker op zondagochtend met verse aardbeien en poedersuiker.
 • Mora: glutenvrije ovenbitterballen. Fantastisch, de hype rondom de ovenbitterbal. Van Black Angus tot Old Amsterdam. Maar met coeliakie are you missing out on the hype. En áls er ooit een glutenvrije variant komt, dan graag eentje die in de oven kan. Voor alle mensen zonder frituurpan, zoals ik.
 • Mora: glutenvrije saté uit de diepvries. Bizar eigenlijk dat je sommige specifieke dingen dan ineens mist zodra je glutenvrij eet. Maar je weet wel: drie van die satéstokjes in een pakje uit de diepvries. Jummm.
 • Lays: glutenvrije paprikachips. Sinds kort is de paprikachips van Croky glutenvrij. En zo ook die van Jumbo en Albert Heijn eigen merk. Maar wat mij betreft komt niets in de buurt van Lays paprikachips.
 • Knorr: glutenvrij wereldgerecht Kip Tandoori. Ik schreef al eens dat ik het pakket voor Kip Tandoori van Knorr enorm mis. Goh, als ze die tarwebloem nou eens zouden vervangen voor maizena…
 • De Ruijter: glutenvrije hagelslag mix. Je weet wel, witte en bruine hagelslag door elkaar bevat al-tijd tarwezetmeel.
 • De Ruijter: glutenvrije muisjes. Het dilemma van iedereen die glutenvrij eet en kinderen krijgt. Of mensen die glutenvrij kraambezoek krijgen. Muisjes zijn niet glutenvrij.
 • Koopmans: glutenvrij bladerdeeg. En dan écht bladerdeeg, wat zo lekker bladert en gewoon bij elke supermarkt te krijgen is.
 • LU: glutenvrije Bastogne! Ik zie alle monchoutaarten al voor me die ik ermee zou maken.
 • FEBO: glutenvrij kroketje uit de muur. Wat lijkt het me heerlijk en makkelijk om zo nu en dan een glutenvrij kroketje uit de FEBO (of Smullers) muur te kunnen trekken. Een paar hokjes en een frituurpan dedicated glutenvrij houden, moet kunnen toch?
 • HEMA: glutenvrije hotdog. Een tijdje terug schreef ik al dat de HEMA hotdogs nu los verkrijgbaar zijn. Maar eentje kopen bij de kiosk mét een broodje, dat zit er helaas nog niet in.
 • HEMA: glutenvrije tompouce. Laatst was ik jarig en kreeg ik een mailtje dat ik een gratis tompouce bij HEMA mocht ophalen. Hoe jarig zou je zijn als ze dan ook een glutenvrije aanbieden voor wie dat wenst?
 • Bakkerij Bart: glutenvrij saucijzenbroodje. Middelbare schoolnostalgie, een saucijzenbroodje halen in je tussenuur bij de Bakkerij Bart. Lekker klef, lekker vet en precies wat je af en toe nodig hebt. Oh en als we dan toch bezig zijn: een glutenvrij pizzabroodje, puddingbroodje en kaasstengel zouden ook niet misstaan in het assortiment.
 • Dunkin Donuts: glutenvrije donut. Leuk dat Dunkin Donuts nu ook in Nederland zit, maar waar blijven die glutenvrije donuts?

Uiteraard is het bij die laatste merken (nouja winkels) de vraag in hoeverre het realistisch is dat er ooit een glutenvrije variant komt. Dit in verband met kruisbesmetting. Maar wegdromen mag altijd toch?

Van welke merken hoop jij dat ze ooit glutenvrij gaan aanbieden?

Facebooktwitterpinterestlinkedin

19 thoughts on “Deze merken moeten glutenvrij gaan aanbieden!

 1. Ik mag al heel mij leven geen koemelk vanwege een koemelkeiwitallergie
  Ik mis dus niet alles want naast coeliakie mag ik dus ook geen koemelk en tarwe vanwege tarweallergie ik zou graag spontaan binnen lopen in een 100%glutenvrije en melkvrije bakkerij die vrij is van gluten en koemelk en glutenvrij gemaakt tarwezetmeel en ik zou daar dan mij tanden in een chocolade koffie koek en criossants en een oven gebakken pistolet willen zetten ik zou een worstenbroodjes mee nemen voor onderweg 😍 en pudding bol ronde suise rozijnen brood 😆ik zou naar huis fietsten met al mij gerief en ik zou mij op de bank neer ploffen en van alles gaan proeven tot ik geen hap meer binnen krijg denk ik 🤣 ik zou graag ook bitterballen uit de muur kunnen halen en veroberen op de trein 🤗🙈
  En na een week zo resultaat zijn dat ik mij broek niet meer toe krijg 🤣🤪

 2. Ik zou van Knorr graag de msaltijdpakketten Kip Siam en idd Kip Tandoori zien. Maar eigenlijk mag Knorr van mij alles wel glutenvrij maken… Ze zijn op de goede weg, maar toch… En dan de ovenbitterballen, maakt niet uit welk merk, en de ovenkroket! En cup-a-soup Koninginnensoep en Chinese tomatensoep. En van die noodles in een bakje waar je alleen maar kokend water op hoeft te doen, of die in een zakje met kruidenmix die je eventjes in een pannetje met water hoeft op te warmen. Honig mix voor Goulash en mix voor Hachee. Bij de snackbar glutenvrije Jaegersaus (die maak ik nu zelf, maar kant-en-klaar is wel makkelijker).

 3. Ik zeg dan toch een lekkere kwekkeboom kroket en bitterbal. Er zijn glutenvrije kroketten en bitterballen, maar ik vind die eenvoudigweg echt niet lekker.

  En ik mis een broodje kroket zo enorm. Nam het maar 3x per jaar, maar was wel een traktatie

 4. We weten pas sinds een paar weken dat onze dochter coeliakie heeft. Wat een enorme aanpassing voor haar. Wat ik graag zou willen voor haar is dat er bij kindermenu’s (bij de La Place, McDonalds, Hema, etc.) ook een glutenvrije variant zou zijn. Dan kan ze ‘gewoon’ meedoen.
  Maar ook het ontbijt bij de Ikea een glutenvrije variant krijgt. Ze vond dat altijd geweldig, vroeg naar de Ikea een ontbijtje doen met papa, mama, opa en oma en dan de winkel door.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Ik vind het heel moeilijk uitleggen aan een kind van 3 dat ze bepaalde dingen niet mag en dat ze geen vervanging voor haar hebben. En ze dus iets moet nemen uit de tas van mama (die tegenwoordig altijd allerlei lekkere glutenvrije dingen in haar tas probeert te stoppen).

  1. Hoi Saskia, het begin is altijd moeilijk! Ik raad je aan om je dochtertje eens mee te nemen naar een 100% glutenvrije bakkerij (bv. The Welsh Bakestone in Den Haag of de Gebaksjuwelier in Culemborg). Of 100% glutenvrije pizzeria Mastino V, tapasrestaurant De Ontmoeting. Dan zal ze ook ontdekken dat er plekken zijn waar ze wél alles mag eten!

   1. Hoi Marit,
    Dank je wel voor de adressen, daar ga ik zeker een keer met haar naar toe. Zeker de bakker in de Den Haag. Ze was altijd groot fan van brood en een goede vervanger vinden is tot nu toe lastig.
    Groetjes,
    Saskia

  2. Beste Saskia, weet je dat je bij heel veel McDonaldsen een glutenvrij happy meal kunt bestellen met een glutenvrije hamburger of cheeseburger? Onze dochter van 3 is er gek op 🙂
   Groetjes Gina

   1. Beste Gina,
    Dank je wel voor de tip! Ik wist wel dat ze glutenvrije patat hadden, maar niet dat ze een hele Happy Meal glutenvrij kan bestellen.
    Dat gaan we zeker een keer met haar doen 🙂
    Groetjes,
    Saskia

   2. Nou bij “heel veel” Mc Donalds is echt niet waar hoor. In Amersfoort waar verschillende zaken zitten is er maar 1 met glutenvrij Bic Macs en dan moet je wel naar de binnenstad waar je alleen betaald kan parkeren en nog een eind moet lopen. Waarom niet in 1 van de zaken in de buitengebieden, daar kan je gratis parkeren en makkelijk komen.

 5. Zelf zou ik het best heel fijn vinden als er meer glutenvrije opties komen wat betreft iets willen eten op het station. Helaas is Marks & Spencers weg uit Nederland. Daar waren glutenvrije sandwiches en wraps te koop. Erg lekker was dat en vooral om ook eens een lekker broodje te kunnen kopen tijdens onderweg te zijn. Als M&S dat wel kon leveren hier in Nederland, waarom kan een formule zoals AH to go of De Broodzaak dat nog steeds niet?

 6. Wat ik mis zijn inderdaad de heerlijke zachte smakelijke croissants, een flexibele krentenbol met boter en kaas, een broodje kroket, de FEBO want deze vertikken het om hun met Tarwebesmette zout te wijzigen in 1tje zonder gluten!! en ook toch maar geen viandel te bakken in het frituurvet af en toe…zucht. Ehm gewone champignonsoep die lekkere gebonden want meestal zitten er gluten in. Vers gesneden stokbrood bij de bakker, zodat we zelf niet hoeven te klungelen met snijden en al die kruimels niet overal naartoe schieten. Van Verkade de Moccasticks…ohh die vond ik toch altijd ZO lekker! het weekend voordat ik echt glutenvrij ging eten heb ik wel even afscheid genomen van al het lekkers wat ik 36 jaar heb kunnen eten in ieder geval…en dat waren ook deze koekjes…ohja wat daar ook bij hoorde was natuurlijk de Big Mac want deze weigeren ze glutenvrij te maken…Burger King want deze schijnt echt niet de Twisterpatat en de normale patat los van elkaar te kunnen bakken. Maar ja in de supermarkt kun je ook glutenvrije Tisterpatat (Naturel) kopen, dus zo moeilijk is het toch niet…maar ja wie ben ik… en waar ik ook afscheid van heb genomen (bijna 4 jaar geleden) waren 2 bruine boterhammen met 1 blikje kippenragoût. Zucht ik blijf er maar gewoon van dromen net zoals jullie van jullie lekkernijen….

 7. ik vergeet nog wat belangrijks…de kipsaté stokjes van Golden waren (en als het goed is nog steeds) glutenvrij. Ik kocht ze voorheen altijd bij de Vomar. In onze woonplaats kan ik ze ineens niet meer vinden helaas…als ik ze vind sla ik ze in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *