Zo maak je een glutenvrije HEMA hotdog

Zo maak je een glutenvrije HEMA hotdog

Als er iets is wat ik af en toe enorm kan missen door mijn glutenvrije dieet, is het een HEMA hotdog. Je weet wel: een knapperig broodje gevuld met hotdog en heerlijk mosterdsausje. Uiteraard is dé HEMA hotdog verleden tijd. Of toch niet helemaal? In dit artikel laat ik zien hoe je een glutenvrije HEMA hotdog maakt!

Wat heb je nodig voor een glutenvrije HEMA hotdog? x 4

  • 4 Glutenvrije pistolets
  • 4 Glutenvrije hotdogs
  • Een paar eetlepels glutenvrije mosterdsaus

Hieronder geef ik per ingrediënt tips!

Welke pistolets kun je gebruiken?

Het broodje is natuurlijk een enorm belangrijk ingrediënt om de hotdog geslaagd te laten zijn. Er zijn meerdere glutenvrije pistolets verkrijgbaar:

  • Glutenvrije pistolets van Bakker Leo. Klik hier om ze te bestellen. Voor dit artikel heb ik de pistolets van Bakker Leo gebruikt.
  • Glutenvrije pistolets van Schär. Onder andere hier te koop bij Glutenvrije Markt.
  • Glutenvrije pistolets van Schnitzer. Onder andere hier te koop bij Glutenvrije Webshop. Deze zijn wel wat klein trouwens.

Deze pistolets zijn echt geweldig. Ook goedgekeurd door mijn vriend die wel gluten eet.

Welke hotdogs kun je gebruiken?

Ik vertelde al eerder in een artikel (klik!) dat HEMA sinds kort haar hotdogs los verkoopt. Vandaar ook dit artikel! Je kunt eindelijk nu thuis een glutenvrije HEMA hotdog maken.

Heb je geen HEMA in de buurt met koelschap? Dan zou je ook een van de volgende hotdogs kunnen gebruiken, ze zullen alleen nooit smaken naar dé HEMA hotdog:

glutenvrij bij HEMA

De hotdogs zijn er in naturel en kip. Je betaalt €2 voor 5 hotdogs. Ook zijn er mini’s!

Voor dit artikel gebruikte ik de kiphotdog van HEMA. Mijn voorkeur gaat uit naar de naturel – die heb ik ook al geproefd – omdat deze exact de hotdog is die je wellicht gewend bent uit je glutenvolle leven.

glutenvrij bij HEMA

Dit zijn de ingrediënten van de naturel hotdog.

Welke mosterdsaus kun je gebruiken?

De mosterdsaus is ook niet geheel onbelangrijk voor je glutenvrije HEMA hotdog. Je zou natuurlijk zelf gemakkelijk een sausje kunnen maken van mayonaise en mosterd. Maar je hebt ook de volgende opties:

  • Mayonaise met mosterd van HEMA (zie plaatje hieronder)
  • Mosterdsaus van IKEA (check dit artikel)

Aan de slag met de glutenvrije HEMA hotdog

Nu ik je wat tips heb gegeven per ingrediënt is het natuurlijk tijd voor het maken van de hotdog. Het stelt eigenlijk niet heel veel voor!

  1. Bak de pistolets af in de oven volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de HEMA hotdogs ondertussen 20 minuten in water van 90 graden.
  3. Laat de pistolets even goed afkoelen voordat je ze (net niet helemaal) doorsnijdt.

Nadat de pistolets zijn afgekoeld, stop je er een hotdog tussen. Ja echt, een kind kan de was doen.

Voorzie de hotdogs nog even van het mosterdsausje en eet smakelijk!

Als een kind zo blij met mijn glutenvrije HEMA hotdog!

Vond je dit artikel nou leuk? Dan vind je onderstaande artikelen ongetwijfeld ook de moeite waard:

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Zo maak je een glutenvrije HEMA hotdog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *