Lijst met glutenvrije sushi restaurants (update mei 2023)

Lijst met glutenvrije sushi restaurants (update mei 2023)

Waar in Nederland vind je glutenvrije sushi restaurants? Althans: bij welke restaurants serveren ze ook glutenvrije sushi? Sushi is namelijk vaak niet standaard glutenvrij, omdat in meerdere ingrediënten gluten kan zitten. Bijvoorbeeld in de sojasaus, wasabi, rijstazijn, surimi, mayonaise of marinade. Uiteraard moet je ook al het gefrituurde wat veel sushi restaurants aanbieden, laten staan. Tempura is niet glutenvrij.

Op Facebook plaatste ik een oproep en daar kwam aardig wat respons op. Hieronder de lijst met glutenvrije sushi restaurants per provincie. Met informatie erachter indien ik die beschikbaar heb. Al deze hotspots heb ik ook toegevoegd aan mijn kaart met glutenvrije hotspots. Zoek op jouw woonplaats om te zien wat er in jouw omgeving is!

Let op: op het moment van schrijven van dit artikel, was dit de informatie die ik van anderen heb gekregen. Wanneer jij dit leest, kan informatie verouderd zijn. Bovendien blijf je altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen dieet. Bel bijvoorbeeld een restaurant van tevoren of stem ter plekke goed af hoe en wat!

Drenthe

Assen
YuMe
Fuji Sushi & Grill
Ichiban: als je het van tevoren aangeeft, bereiden ze apart.

Hoogeveen
YuMe

Flevoland

Almere
iDA

Friesland

Drachten
Kyoto: Krijg je een apart kaartje en alles wordt apart gebracht, gescheiden van de rest.

Leeuwarden
TAO: ‘Ik kreeg apart een kaart waar op stond wat ik mocht en welke sausjes ik kon bestellen voor er bij. Echt super geregeld!’

Gelderland

Apeldoorn
YuMe
Shabu Shabu

Arnhem
Sushi Koi

Doetinchem
AsianBite Fusion Restaurant

’s Heerenberg
Wereldrestaurant Forest

Nijkerk
Japas

Nijmegen
Sumo
Saison: je krijgt een apart kaartje
Konbanwa: keuze is beperkt, maar je kunt er wel glutenvrij eten

Tiel
Tokyo Lounge

Winterswijk 
Sushi Oku

Zutphen
Hai Sushi & Grill

Groningen

Groningen
Sushi Mall: op de kaart staat aangegeven wat glutenvrij is en ze hebben er ook glutenvrije sojasaus.
Sumo

Haren
Yugo: je krijgt je eigen flesje sojasaus. En je eigen tablet met een menukaart staat waarop je kunt zien welke sushi glutenvrij is.

Limburg

Roermond
Ume

Venlo
Izumi: let op in de spits letten ze soms niet goed op.

Noord-Brabant

Boxmeer
Njoy Sushi

Breda
Ume
Sumo
Asion Fusion Merlina: je krijgt een aparte tablet met glutenvrije gerechten erop. Alles duidelijk aangegeven qua allergenen.

Den Bosch
Sintori

Eindhoven
Fuso
Sakana
Lounge 8

Oosterhout
Asuka

Oss
Miru Sushi & Grill

Sleeuwijk
Restaurant De Nieuwe Es

Tilburg
Shinzo
Geisha Lounge AYCE – ENJOII Buffet Restaurant

Noord-Holland

Amstelveen
Kokusai

Amsterdam
Ken-ichi
Sumo

‘S-Gravenzande
Jasutin

Sleeuwijk
De Nieuwe Es: ‘Tapas en sushi. Met tablet waarop je per viertal telkens een aantal gerechtjes kan bestellen. Met gv (en andere allergenen) krijg je je eigen tablet waarop alleen gv gerechten staan en wordt t apart doorgeven aan de keuken. Topervaring met onze gv zoon van 14 hier gehad.’

Zandvoort
Zizo Lounge

Nog meer tips voor glutenvrije sushi in Amsterdam,  vind je op de blog van Benine. 

Overijssel

Deventer
YuMe

Enschede
Blue Sakura

Nijverdal
Sushi81

Zwolle
Blue Sakura
Itoshii
Kota Radja

Utrecht

Amersfoort
Sushi Today
China Palace

Bilthoven
Osaka

Doorn
Happy Garden

Houten
Het Rond Sushi & Grill
Ming&Ming

IJsseltein
Sushi Box

Utrecht
Sushi Today
Sushi Wang

Veenendaal
Kiyoshi Japans Sushi & Grill Restaurant: Hebben gv sojasaus en gv aparte aankruiskaart.

Zeist
ICHI

Zeeland

Vlissingen
Sake Sushi: vragen om aparte tablet. Op de kaart staat aangegeven wat glutenvrij is.

Zuid-Holland

Barendrecht
Restaurant HYH

Delft
Yosshi

Den Haag
Sumo
De Sushimeisjes

Dordrecht
Shabu Shabu: ‘Al een paar keer heerlijk gegeten zonder ergens last van te hebben gehad. Je krijgt een aparte glutenvrije invulkaart, best veel keus en ze serveren het ook echt apart van het andere eten. Top!’

Nieuwerkerk aan den IJssel
Noa Sushi: Je krijgt een eigen tablet waar alleen glutenvrije gerechten op staan. Ruime keuze! Ook van het toetjesbuffet is bijna alles glutenvrij.

Ridderkerk
Hana

Rijswijk
Akihito Sushi

Rotterdam
Sumo Markthal: Je krijgt een aparte kaart ipv tablet waar het op staat en de hapjes worden apart geserveerd.
Shiki: Je krijgt een aparte tablet.

Schiedam
Mazu

Voorburg
Natsumi

Vlaardingen
Sushi A20: met glutenvrije sojasaus

Waddinxveen
Nikko: Je krijgt een aparte invulkaart.

Zoetermeer
Shabu Shabu

Zwijndrecht
Restaurant aan de Maas

Heb jij aanvullingen? Laat een comment achter of mail mij.
Foto: Unsplash.com

Facebooktwitterpinterestlinkedin

33 thoughts on “Lijst met glutenvrije sushi restaurants (update mei 2023)

 1. Ik vind Mr. Sushi echt top, in Groningen 🙂 Heel lekkere verse vis ook! (wel afhaal/bestellen)
  En new yume in Heerenveen maakt ook glutenvrij 🙂 soms hebben ze glutenvrije soja, niet altijd.

 2. Amersfoort, China place, adres : de beurs 53 Amersfoort.
  Naast sushi ook allemaal Indonesische tapas. Speciale allergenen kaart. bij afhaal extra alert zijn, maar restaurant echt top geregeld!

 3. Tanx voor deze lijst! Hier een sushi freak! Ervaring bij Ichi in Zeist, Sushi Today Utecht en Amersfoort en het Rond in Houten. Alle 3 hun eugen smaak maar oh zo lekker!!

  In Houten zit ook nog Ming&Ming. Heeft een aparte lijst. Heel smakelijk, naast sushi ook div chinese gerechten!

 4. Sumo vismarkt Groningen ook gv! Ze hebben gv sojasaus en je krijgt een aparte kaart en voeren alles handmatig in zodat het gv gemaakt wordt ! Heeeeeeeel fijn!

 5. Shabu Shabu in Dordrecht. Al een paar keer heerlijk gegeten zonder ergens last van te hebben gehad. Je krijgt een aparte glutenvrije invulkaart, best veel keus en ze serveren het ook echt apart van het andere eten. Top !

 6. De Nieuwe Es in Sleeuwijk (NB). Tapas en sushi. Met tablet waarop je per viertal telkens een aantal gerechtjes kan bestellen. Met gv (en andere allergenen) krijg je je eigen tablet waarop alleen gv gerechten staan en wordt t apart doorgeven aan de keuken. Topervaring met onze gv zoon van 14 hier gehad.

 7. Afgelopen week bij 2 sushirestaurants gegeten, Asahi in Dordrecht en Izumi in Venlo.
  Bij Asahi krijg je een tablet waar ze de allergenen voor je inzetten. Als je dan een gerecht intoetst waar gluten inzitten verschijnt er een waarschuwing “Dit gerecht kunnen wij niet glutenvrij klaarmaken”. Heel veel gerechten zijn mogelijk en ook de sauzen zijn glutenvrij.
  Bij Izumi gegeten ,was ook perfect, ik kreeg een apart invulkaartje waar de gerechten met gluten waren doorgestreept en vleesgerechten werden zonder saus geserveerd. Alles werd ook keurig apart op tafel gebracht. Super!
  Toevallig doe ik mee aan een medisch onderzoek naar een probioticum om glutenfouten tegen te kunnen gaan en zij hebben mijn urine op gluten getest na 2 dagen sushi gegeten te hebben en er werd nog geen spoortje gluten aangetroffen ( konden ze van een paar dagen bekijken) Dus deze 2 restaurants krijgen van mij een 10.

 8. Bij restaurant Fussia in Amstelveen kunnen ze ook goed aangeven welke sushi er glutenvrij zijn. Wel even van tevoren reserveren en doorgeven van het glutenvrije dieet.

 9. Hallo! In Enschede bij Asaka kun je glutenvrije sushi afhalen en eten bij het all you can eat! Ze weten precies waar gluten in zitten en passen het met alle plezier aan naar een glutenvrije optie als dit mogelijk is! Zo kun je zelfs de afhaalboxen bestellen met de nodige aanpassingen zodat het glutenvrij is!’ Zeker een aanrader!! Ik ben er meer dan tevreden over.

 10. Osaki Sushi Bezorging Almelo: geeft allergenen goed aan en houdt rekening met je extra glutenvrije aantekening.
  Ik mag ook geen sporen van gluten en ik kan er heerlijk van eten!
  Zorg zelf voor glutenvrije sojasaus in huis.

 11. Ik zie ShabuShabu uit Apeldoorn erbij staan. Deze hebben wel een glutenvrije kaart, maar er blijven maar heel weinig gerechten over om te eten. Wat glutenvrij betreft helaas een afrader.

 12. Zinnia in Utrecht geeft heel goed aan wat wel en niet kan en passen de gerechten aan op allergenen door bijvoorbeeld saus of andere elementen weg te laten. Ik kom er al zeker vijf jaar regelmatig en heb nog nooit ergens last van gehad (coeliakiepatient). Ligt buiten het centrum, maar is zeker een aanrader voor wanneer je er in de buurt bent!

 13. In Meppel kan je naar Sakura Mura. Maken apart klaar. Sausje er af, soms ander sausje erbij. Sojasaus glutenvrij hebben ze volgens mij (nog) niet. Dus zelf meenemen.

 14. Vlissingen: Zeker naar Ikigai gaan! De eigenaar komt aan tafel en overlegt met je hoe hij de sushi zal aanpassen, zodat deze glutenvrij en naar wens is.

 15. hey, de sumo restauranten zijn opzich wel oke, maar alsnog opletten bij bepaalde gerechten. zelf had ik ‘miso soup’ besteld (had alleen soja aangegeven) en werd alsnog ziek van, ook de ‘crispy chicken salade’ kan mogelijk sporen bevatten van (niet aangegeven)

 16. Sushibox in IJsselstein kan ook heel goed glutenvrij. Je kan er om vragen en ze maken een heerlijk box. Ook hebben ze al een standaard box glutenvrij dat je kan bestellen. Het is wel alleen een afhaal of bezorgen. Je kan er niet eten op locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *