Lijst met glutenvrije pizzeria’s

Lijst met glutenvrije pizzeria’s

Bij welke pizzeria’s eet je glutenvrij? Op Facebook plaatste ik een oproep en daar kwam aardig wat respons op. Hieronder de lijst met glutenvrije pizzeria’s per provincie. Met informatie erachter indien ik die beschikbaar heb. Al deze hotspots heb ik ook toegevoegd aan mijn kaart met glutenvrije hotspots. Zoek op jouw woonplaats om te zien wat er in jouw omgeving is!

Let op: op het moment van schrijven van dit artikel, was dit de informatie die ik van anderen heb gekregen. Wanneer jij dit leest, kan informatie verouderd zijn. Bovendien blijf je altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen dieet. Bel bijvoorbeeld een restaurant van tevoren of stem ter plekke goed af hoe en wat!

Drenthe

Annen
Di Lucca

Paterswolde
Da Gianni

Zuidlaren
Rooie Kater

Flevoland

Almere
Woodstone

Friesland

Leeuwarden
Bella Roma
Pompei (alleen pasta)

Terherne
De Gouden Leeuw

Gelderland

Harderwijk
La Famiglia
Caralis

Malden
Grand Café De 10

Nijmegen
Donatello’s

Tiel
Olijf

Wageningen
Sa Lolla

Groningen

Groningen
Italia
Napoli
Buurman & Buurman
Il Lago

Limburg

Brunssum
Canadian Corner

Noord-Brabant

Breda
Il Padrino

Eindhoven
Vapiano
Hout – aparte glutenvrije oven

Oosterhout
La Forchetta

Uden
Bella Italia

Westerhoven
Bij de Neut

Noord-Holland

Amsterdam
Mastino V
De Italiaan
Vapiano
Loulou Pizzabar

Haarlem
Woodstone

Heiloo
Il Corso

Hoofddorp
Woodstone

Overijssel

Enschede
Fellini

Oldenzaal
Fontanella

Ootmarsum
Via Grande

Zwolle
La Liguria
La Toscana

Utrecht

Utrecht
Vapiano Utrecht Centraal
La Lotta

Veenendaal
Da Gigi – geen pizza, maar wel voldoende andere opties waaronder pasta.
Valentino

Zeeland

Zoutelande
Il Punto

Zuid-Holland

Alphen aan de Rijn
Woodstone

Delft
Paverotti

Den Haag
Il Vesuvio
Pinokio

Leiden
Very Italian Pizza – heeft glutenvrije pasta

Leiderdorp
La Palazzina

Rijswijk
Made in Italy

Rotterdam
Vapiano Centraal Station
Da Giafranco

Zoetermeer
Woodstone
Paverotti

Duitsland

In Duitsland kun je in alle Vapiano filialen terecht voor glutenvrije pizza en pasta.

Er staan ook veel pizzeria’s in Italië op mijn kaart met glutenvrije hotspots. Zoek even op de plaats waar je op vakantie gaat en kijk in de buurt.

Heb jij een tip? Laat een comment achter of mail mij.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

19 thoughts on “Lijst met glutenvrije pizzeria’s

 1. Vapiano in Groningen is niet glutenvrij. Ze zeggen van wel maar na al “onze standaard vragen” weet je dat je met coeliakie daar niet wilt eten.

 2. Hoi,
  Dit is echt geweldig! In Nijmegen zit De Ontmoeting, dit is een 100% glutenvrij restaurant. Alles is glutenvrij, tap bier, rosé bier, Groentenkroketjes met bietenpesto, Oreo Cheesecake en nog veeel meer!

 3. Donatello’s (Nijmegen) heeft inderdaad glutenvrije pizza’s. Deze worden bij navraag niet op een apart rooster gebakken maar op de gewone ‘vloer’ van de oven. Bij de andere pizza’s.

 4. Vorig jaar een gv pizza besteld bij Bella Italia. Deze konden ze niet gv garanderen. Werd tussen de andere pizza’s gebakken in een elektrische oven. Dus grote kans op kruisbesmetting . Dit gaf de eigenaar aan, hij raadde het ons af om pizza te eten .

 5. Pizzaria Giuseppe in Leiden. Overheerlijke glutenvrije pizza’s. Worden in een andere oven gebakken. Al twee keer geweest en nog niet ziek geworden.

 6. Maar bij welke van bovenstaande pizzeria’s kun je vers gemaakte pizza’s eten? En dan bedoel ik dus dat het niet van een standaard/ kant en klare bodem gemaakt is. Daar kijk ik zo naar uit!!!

 7. Bij Da Vinci aan de van Kinsbergenstraat in Apeldoorn kun je bij reservering aangeven dat je glutenvrij wilt eten. Ze hebben glutenvrije pasta en glutenvrije pizzadeeg. Ik heb er heerlijk gegeten. Door te reserveren kunnen ze rekening houden met de bereidingstijd van het deeg. Andere gerechten waar een saus bij is, worden niet met bloem gebonden maar ingekookt.

 8. Bij pizzeria San Giorgio in Huizen bij het Holleblok kan je heerlijke pizza eten. Alle soorten pizza’s zijn mogelijk. Ook hebben ze 2 soorten pasta’s met alle soorten sauzen. De pizza wordt in een aparte oven gebakken. Staat niet op de menukaart maar ze weten absoluut waar ze het over hebben. Een aanrader. De eigenaar heeft daar ook een snackbar met verschillende soorten glutenvrije snacks.

 9. Donatello’s in Nijmegen heeft helaas geen glutenvrije pizza’s. Dat staat ook op het menu vermeld. Verder ook niet glutenvrij vriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *