Lekker glutenvrij brood: mijn favorieten

Lekker glutenvrij brood: mijn favorieten

Glutenvrij brood. Wellicht wel het meest besproken onderwerp in de glutenvrije wereld. Want waar vind je nou écht lekker glutenvrij brood. En kan het überhaupt ooit net zo lekker zijn als normaal brood? In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen met glutenvrij brood, mijn zoektocht en mijn favoriete merken.

De zoektocht stopt nooit

Op de dag van mijn coeliakie diagnose fietste ik meteen langs de Ekoplaza voor een pak glutenvrij brood. Het eerste brood dat ik probeerde, was van Lieke is Vrij. Niet enorm vies, maar toch schrok ik wel: als dit is wat ik mijn hele leven moet gaan eten, ga ik vrij ongelukkig worden. Op broodgebied dan hè, anders zou het wel heel triest zijn.

De twee jaar die daarop volgden, probeerde ik vanalles uit. Schär. Afbak en in plakjes. Damhert, veel te droog. Op een gegeven moment kwam Yam op de markt. Smaak vond ik oké, maar het brood is toch wel erg compact hoor. Ook de broodjes van Consenza, van die harde voorverpakte puntjes vond ik niet fantastisch. Meer dan een jaar lang sneed ik hele broden van Schnitzer in plakken en verwarmde ik die onder de grill, maar ook daar stopte ik weer mee. Steeds vaker verving ik mijn brood met crackers, een bak muesli in de ochtend en een maaltijdsalade als lunch.

Mijn favoriete merken

Een paar jaar verder (ik heb inmiddels 4,5 jaar coeliakie) heb ik toch écht wel wat broodmerken die me bevallen en die ik oprecht lekker vind:

Voor die laatste twee besef ik me dat niet iedere Nederlander vlakbij de Duitse grens woont. Maar mocht je er een keer komen: neem zeker een voorraad mee. Ik schreef ook nog eens een handig artikel over boodschappen doen in Duitsland met tips per winkel.

Tosti’s van Genius meerzadenbrood. Dit brood neem ik bijna dagelijks mee naar mijn werk op dit moment.

Ciabatta’s van Schär uit de oven met pesto, geitenkaas en tomaat.

Bakker Leo brood met ossenworst en een gekookt ei.

Consenza pistolets met roomkaas, avocado en zalm!

Hamburgers met de AH bruine meerzaden bollen.

Die bolletjes links koop je bij Hanos en smaken fantastisch! Helaas niet voor iedereen verkrijgbaar dus, maar in horecazaken kom ik ze steeds vaker tegen.

Content, maar niet subliem

Ja, na al die jaren heb ik zeker een aantal goede glutenvrije broodmerken gevonden. Alleen brood dat écht 100% smaakt zoals een normale boterham? Nee, dat ben ik nog niet tegengekomen. Maar ik blijf hoop houden!

Wat vind jij lekker glutenvrij brood?

Facebooktwitterpinterestlinkedin

16 thoughts on “Lekker glutenvrij brood: mijn favorieten

 1. Het brood welke je vooraf krijgt bij La Meridiana in Zwolle is het allerlekkerste glutenvrije brood wat ik ooit gehad heb! Ik merk geen verschil met normaal brood!

 2. De afbak baguettes van Schnitzer
  Baguettes van schär chiabatta broodjes van schär kaiserbroodjes van schär
  Zijn mij favorieten van het measter bakkers brood van schär maak ik steeds een tosti of wentelteefjes

 3. Vers brood van de gebaksjuwelier in Culemborg en het verse brood van de freefromshop in Apeldoorn, bij beide kan je ook online bestellen en laten bezorgen. Samen met het verse brood van Albert Heijn (AH Vrij van Gluten) zijn dat mijn favorieten na 19 jaar glutenvrij eten (coeliakie diagnose op leeftijd van 15 maanden). De croissantjes van de gebaksjuwelier zijn trouwens ook echt een aanrader!

 4. Meergranen Brood van Bakker Leo, bestel per 6 broodjes en wordt per post bezorgt. Je moet wel rekeninghouden met de bakdagen.

  glutenvrij.bakkerleo.nl

  Heerlijk en wordt niet droog in de broodtrommel.

 5. Happy bakers donker meerzaden is bij mij favoriet. 10 minuten afbakken en dan zelf snijden. Wel prijzig, maar echt een genietmomentje! Van AH donker meerzaden vind ik ook lekker, al vind ik geroosterd toch wel lekkerder 🙂

 6. Ik heb vandaag voor het eerst de glutenvrije meerzaden bollen van ah gegeten en vond ze echt niet lekker
  Gewoon vies
  Dus ik ga nog even verder zoeken en proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *