KOOC maaltijden zijn nu officieel glutenvrij!

KOOC maaltijden zijn nu officieel glutenvrij!

In juli 2017 schreef ik een review over de kant-en-klare glutenvrije maaltijden van KOOC. Je leest die review door hier te klikken. Met name het stukje gemak sprak me destijds aan, want dat is op z’n tijd echt wel welkom. Met een glutenvrij dieet is het toch altijd een kwestie van plannen, vooruitdenken en aanpassen.

Laatst ontving ik een leuke update in mijn mailbox. Diezelfde maaltijden van KOOC zijn sinds februari 2018 nu officieel glutenvrij! Ze dragen nu het officiële logo van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Dit houdt in dat:

  • de productieomgeving volledig glutenvrij is;
  • er een omgevingsonderzoek gedaan wordt om te checken of er echt geen gluten aanwezig zijn in de productieomgeving;
  • na productie van de maaltijden nogmaals gecheckt wordt aan de hand van monsters of de maaltijden glutenvrij zijn;
  • ook grondstoffen van leveranciers gecheckt worden op gluten aan de hand van zulke monsters.

Helemaal veilig dus! KOOC is daarmee de eerste aanbieder van glutenvrije, dagverse kant-en-klaar maaltijden. In dit artikel stel ik vragen aan Ralph Moorman, review ik kort de enige maaltijd die ik nog niet geproefd had en laat ik je mijn favoriet weten!

6 vragen aan Ralph Moorman

Ralph Moorman is betrokken bij de ontwikkeling van de glutenvrije maaltijden en ik stelde hem 6 vragen. Zijn antwoorden lees je hieronder!

Met welk idee is KOOC opgericht en voor wie is KOOC bedoeld?

KOOC wil lekker, makkelijk en gezond samenbrengen. Het is bedoeld voor de consument die oplossingen zoekt voor het moment dat je geen tijd of geen zin hebt om te koken als alternatief van de traditionele ongezonde fastfood. KOOC laat zien dat het mogelijk is in korte tijd een heerlijke kant-en-klare maaltijd op tafel te hebben die nog gezond is ook.

KOOC mag nu ook het officiële glutenvrije logo voeren. Hoe of met welk idee is dit tot stand gekomen?

Er is een grote behoefte aan glutenvrije alternatieven. Op het gebied van kant-en-klare maaltijden was dit er nog nauwelijks. De maaltijden zijn glutenvrij om deze geschikt te maken voor mensen met coeliakie en glutensensitiviteit. Daarnaast vind ik het vanuit gezondheidsoogpunt belangrijk dat voeding gevarieerder wordt. De Nederlandse voeding bestaat namelijk voor een groot deel uit tarweproducten en KOOC wil meer variatie brengen.

Hoe belangrijk is het voor jou dat KOOC nu het officiële glutenvrije logo voert?

Ik vind dit logo zeer belangrijk voor de mensen die de auto-immuunziekte coeliakie hebben. Voor personen die glutensensitief zijn hoeft het allemaal niet zo streng, maar bij coeliakie kan de kleinste glutenbesmetting al voor flinke problemen zorgen.

KOOC is dus ook geschikt voor mensen met coeliakie en ik vind het heel belangrijk dat er meer 100% glutenvrije alternatieven op de markt komen om deze mensen blij te maken en te ontzorgen. Ook vind ik dat het glutenvrije schap een stuk gezonder zou moeten worden.

Op dit moment zijn er 7 verschillende KOOC maaltijden, welke is jouw persoonlijke favoriet?

Mijn favoriet is de runderstoofpot, maar de kracht zit vooral in de variatie. Er komen nog een aantal opties bij, waaronder ook veganistische. Wat ik ideaal vind is dat er ook opties tussen zitten die normaal uren bereidingstijd nodig hebben. Dat wordt dan heerlijk door de koks voor je gedaan.

De huidige KOOC maaltijden zijn gluten- en lactosevrij. Heb je de ambitie om in de toekomst nog meer allergenen te vermijden?

Naast lactosevrij is KOOC ook vrij van caseïne (melkeiwit). Het is namelijk lang niet altijd de lactose waar mensen overgevoelig op kunnen reageren bij zuivelproducten. Naast gluten, lactose en caseïne heb ik nog geen ambitie om nog meer allergenen te vermijden op de korte termijn. Laten we eerst een mooi assortiment maken met deze eisen. Dat vereist al de nodige creativiteit. Naast deze allergenen vind ik het ook van belang dat er aan aantal veganistische opties komen voor veganisten, vegetariërs en flexitariërs.

Even een kijkje in de toekomst: Waar hoop je dat KOOC staat over 2 jaar?

Ik hoop dat over twee jaar iedereen Nederland van KOOC gehoord heeft, dat het op veel plaatsen verkrijgbaar is, en dat veel koelkasten en vriezers er mee gevuld zijn. Met deze gezonde “escape” op drukke momenten waarop mensen normaal naar junkfood zouden kunnen grijpen hoop ik met KOOC een bijdrage te leveren aan een gezonder Nederland.

Review lamscurry met bataat en groenten

Er was één maaltijd die ik nog niet eerder gehad had: Lamscurry met bataat en groenten. Vorige week testte ik deze maaltijd en ik was blij verrast. Lamscurry is iets wat ik zelf niet gauw zou maken, leuk om het op deze manier toch eens uit te proberen.

De maaltijd is lekker gekruid & vulde goed. Er zit lekker veel vlees in en de verhouding vlees-groenten is prima! Deze maaltijd hoort toch wel in mijn top 3 favoriete KOOC maaltijden.

Mijn favoriete KOOC maaltijd

Inmiddels heb ik bijna alle KOOC maaltijden geproefd. Het minst lekker vind ik de kabeljauw met spinaziepesto en fusilli, hierbij had ik het idee dat ik dit zelf ook net zo snel en lekker kan maken. Ook de zwarte rijstnoedels met groenten, noten en kip vond ik niet erg geslaagd. De noodles plakten aan elkaar. Mijn favoriet is wilde zalm met rode rijst en zeekraal!

KOOC Wilde zalm met rode rijst en zeekraal. Wat een plaatje!

Ook benieuwd geworden? KOOC bezorgt haar maaltijden op woensdag en vrijdag. Bestellen kan via KOOC.nl en de maaltijden kosten €7,95 per stuk. Bezorgkosten zijn lager wanneer je voor de hele week bestelt. Voor 3-5 maaltijden €5,99, voor 6-8 maaltijden €2,99 en bij 9 of meer maaltijden is de bezorging gratis.

Met de code 10%_maakhetglutenvrij krijg je t/m 30 maart 2018 10% korting.

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *