Glutenvrije winactie: ik geef 4 x 2 zakken glutenvrije couscous weg!

Glutenvrije winactie: ik geef 4 x 2 zakken glutenvrije couscous weg!

Couscous is niet glutenvrij. En glutenvrije couscous? Dat vind je niet overal. Maar ik maak de zoektocht misschien wat makkelijker voor je! Ik mag 4 van jullie blij maken met 2 zakken glutenvrije couscous van Urtekram. En ik deel meteen een makkelijk recept met je!

Mooi korrelig en plakt niet

Om heel eerlijk te zijn kwam de hele couscous-salade-hype pas op toen ik al glutenvrij at. Ik heb voor die tijd eigenlijk nooit normale couscous gegeten. Althans, niet dat ik me bewust kan herinneren. Vergelijken met de echte couscous kan ik dus niet, maar deze glutenvrije couscous van Urtekram is heerlijk!

Ik maakte er een simpele salade mee. Het is haast geen recept te noemen, maar hieronder heb ik het toch even voor je uitgewerkt.

Recept: glutenvrije couscoussalade

Bereidingstijd: 5 minuten | Aantal porties: 1

 • 75 gram glutenvrije couscous
 • 2 handjes sla
 • 50 gram gerookte kipreepjes
 • 1 tomaat
 • Een eetlepel olijven in plakjes
 • 2 zongedroogde tomaten
 • 5 kleine bolletjes buffelmozzarella
 • 2 el mayonaise
 • 3 eetlepels yoghurt
 • Peper en zout
 • Optioneel: bieslook en peterselie (vers of gedroogd)
 1. Bereid de couscous volgens de stappen op de verpakking. Je laat het een paar minuten rusten in gekookt water, meer is het niet.
 2. Snijd de tomaat en zongedroogde tomaat in plakjes. Doe het samen met de sla, mozzarella, kipreepjes en olijven in een kom.
 3. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, peper, zout, peterselie en bieslook naar smaak.
 4. Voeg de couscous toe en roeren maar!

Wil jij dit ook maken? Doe mee met de winactie!

 1. Volg mij op Facebook en Instagram.
 2. Laat in een reactie onder dit artikel dat je nu leest weten wat jij met de glutenvrije couscous zou maken.
 3. Meedoen kan tot en met zondag 19 augustus 17.00 uur. Daarna ontvangt de winnaar van mij persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Deze winactie is tot stand gekomen middels een samenwerking met Urtekram. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

44 thoughts on “Glutenvrije winactie: ik geef 4 x 2 zakken glutenvrije couscous weg!

 1. Oh ja, lekker. Ik verlang er zeker naar een heerlijk kruimelige couscous.
  (Niet een gluttenvrije taaie homp) zo lekker met abrikozen, rozijnen, noten, pitten, aubergine en gourget . En pittige kruiden. Zo lekker met die knappige bijt. Misschien te maken in de mooie tajine, die ik op mijn reis in Marokko heb gekocht.
  Ooh ik zie zo die heerlijke schotel van mijn zus voor mij ……die ik niet mag/kan eten.
  De couscous doet dit gerecht. (Couscous niet goed….gerecht ook niet)
  Ik hoop/droom dat ik win.

 2. Oh ja! Ik mis couscous! Ik zou direct mijn favoriete salade maken: couscous, avocado, zongedroogde tomaatjes, komkommer, feta, pijnboompitten. Het water loopt me nu al in de mond!

 3. Wat een super leuke winactie! Ik wist ook niet dat er glutenvrije couscous bestond dus hier word ik echt blij van. Voordat ik wist dat ik coeliakie had maaktten we thuis vaak Marokaanse Tajine en nu dus nooit meer.. Dit was met o.a couscous, kikkererwten en pompoen. Ik zou dit enorm graag weer een keer willen eten!!!

 4. Ooh heerlijk ik ben wel benieuwd hoe de couscous van urtekram smaakt
  Ik heb het nog nooit eerder gegeten daar zou ik een heerlijke couscous schotel mee maken met kippenbouten salami scampi en groenten couscous en saffraan
  Ik krijg al trek
  Fingers crossed 😍🤗☘️

 5. Ik zou het naar mijn vriendinnetje brengen want zij eet glutenvrij en mocht zij er dan iets lekkers van maken dan weet ik zeker dat ik een vorkie mee mag eten

 6. Jammie! Dat is eeuwen geleden dat ik het gegeten heb. Lijkt me super om de structuur van couscous weer eens te proeven. Zeker met zo’n lekker recept erbij.
  Succes met de verlotingsactie.

 7. Mijn dochter heeft voor haar examen dit moeten maken. Ik heb het dus nooit kunnen proeven. Dus met deze Winactie zou mijn dochter haar lekker recept kunnen maken.

 8. Mijn ervaring met glutenvrije couscous is dat het taai en smaakloos is. Ik hoop natuurlijk dat deze couscous zo lekker is dat ik mijn mening moet bijstellen😊. Ik zou de couscous lekker met gekruide kip en mango bereiden zodat mijn kinderen lekker mee kunnen smikkelen.

 9. Wat geweldig, glutenvrije couscous!! Sinds we voor ons gezin door onze jongste enkel nog glutenvrij koken heb ik geen couscous meer gemaakt – en het is ZO lekker!! En erg leuk om mee te koken, een bijzonder en veelzijdig product. Ik zou er heel graag weer ons favoriete recept mee maken, couscous met gegrilde groente, kip en feta 🙂 dat hebben we zeker gemist! En ik ben erg benieuwd naar hoe deze glutenvrije couscous smaakt, zou er dolgraag mee aan de slag willen gaan en het resultaat en onze bevindingen met jullie delen – wij gaan heel hard duimen hoor!! Liefs, Claudia

 10. Ik zou mijn vriend er mee laten koken! Met de ene verpakking een couscoussalade met tomaatjes en rucola uit eigen tuin met avocado, pijnboompitjes, bosui en citroensap. En met de andere verpakking een marokkaanse maaltijd met courgette, aubergine, gedroogde abrikozen en was Ras el Hanaut kruiden.

 11. Toen ik jonger was aten wij regelmatig couscous, als warm gerecht. Met een heerlijke saus! Nu eet de familie het zonder mij. Wat zou het leuk zijn als ik weer mee kan eten!

 12. Couscous in kom doen, kokend water erop zodat het plm. 1 cm. onder water staat. Afdekken en plm. 10 min. laten weken. Daarna licht met vork losmaken. Komkommer, gele paprika,
  fetakaas en tomaat alles aan stukjes erdoor doen. Op smaak met peper en zout of kant-en-klare couscouskruiden van Verstegen(glutenvrij) erdoor. Scheutje Citroën-olijfolie erdoor.

 13. Ik heb best heel veel couscous gegeten voor de diagnose. Vooral in Marokko, maar ook thuis. Ideaal: even kokend water er op en klaar. Maar eerlijk gezegd, vond ik het altijd al moeilijk om een lekker recept te maken, iets dat niet droog smaakte.

  De glutenvrije couscous die ik tot nu toe heb geprobeerd, waren bewerkelijker dan de normale couscous. Maar zo te zien heb jij nu een goede gevonden! Deze zou ik graag proberen, en dan op zoek naar een lekker recept dat niet te droog smaakt.

 14. Ik moet sinds een jaar glutenvrij eten en mis couscous heel erg. Ik zou een lekkere griekse salade maken met komkomer, tomaat, sla, olijven en lekkere feta kaas 😊

 15. Ik zou dit graag willen winnen, omdat ik dol ben op couscous en dit sinds ik de diagnose coeliakie heb gekregen dus ook niet meer heb kunnen eten.

  Ik ga hiermee de echte Marrokkaanse couscous maken, omdat ik deze heerlijk lekker vind. Het recept zal ik dan ook met je delen 😊

 16. Lijkt me heerlijk! Ik was dol op couscouc uit de tajine met abrikoos en kipfilet. Sinds ik glutenvrij eet moet ik dit missen.. Ik zou graag deze couscous winnen en weer eens heerlijk uit de tajine eten!

 17. Hmm ik zou een lekkere couscoussalade maken met verse groente, spekjes en lactosevrije roomkaas . Heb 1x couscous geprobeerd van een ander merk maar dat was een regelrechte ramp.. die moest je zo lang koken en toen leek de hele keuken ontploft..

 18. Oeh, couscous lijkt me zalig om weer eens te eten. Ik zou er een lekkere maaltijdsalade van maken met lekkere verse groenten, feta en kruiden.

 19. Hoi Marit, allereerst wil ik graag zeggen dat ik jouw website geweldig vind en er veel aan heb. Ik weet pas sinds anderhalf maand dat ik coeliakie heb en ben nog erg zoekende in lekkere glutenvrije producten . Heb nog nooit couscous geprobeerd en ben erg benieuwd hoe dit mij zal bevallen. Groetjes Bianca

 20. Heel graag! Zou van de GV couscous een heerlijke Marokkaanse tajine maken! Andere varianten die ik heb geprobeerd waren toch een beetje plakkerig.

 21. Ik doe ook graag mee. Heb al jarenlang een oud familierecept van cous coussalade met munt, feta, lenteui en komkommer ed die alleen maar lekkerder wordt met het verstrijken van de uren door het intrekken van de smaken, maar niet meer gemaakt kon worden.

 22. Super lekker! Ik heb onlangs precies dit recept gemaakt wat jij verteld en die smaakt echt ontzettend goed. Dus die zou ik zo weer maken als ik het zou winnen. Heerlijk ook tijdens deze warme dagen. Voedzaam maar niet te zwaar op de maag. Jummie 😊

 23. Klinkt heerlijk!! Ik zou het graag winnen om eens uit te proberen, hopelijk kan ik mijn vriend zo overtuigen dat het lekker is 🙂

  Groetjes,
  Lizzy

 24. Zo te zien verlangen er meer naar glutenvrije couscous. 😍🤤
  Ik zou bijna elk recept die hier boven staat wel willen maken wat een heerlijke ideeën allemaal zeg!

 25. Oh dat zou ik graag winnen! Ik at vroeger heel graag het recept ‘couscous met kip en dadels’ van AH ( https://www.ah.nl/r/148576). Superlekkere combi van hartig en zoet en ook heerlijk om het restje de volgende dag koud als lunch te eten! Dus ik doe graag mee, want met een glutenvrije man en dochter zit dit recept er niet zomaar meer in!

  Groeten Gina

 26. Wat ik zou maken? Wat niet? Marrokaans stoofpotje, Griekse salade, Italiaanse ratatouille ik heb gewoon teveel ideeën. Wat mis ik couscous besef ik nu. Ik ga het zeker een keer bestellen.

 27. Ik heb dit nog nooit gegeten maar zou het zeker wel eens willen proberen. En deze salade lijkt me een heerlijk begin! Er komen vaak recepten overal langs met couscous dus er valt waarschijnlijk nog genoeg om te gaan ontdekken. Zin in!!

 28. Ik doe heel graag mee! Sinds een paar weken het Coeliakie diagnossis vast gesteld bij mij en het is nog zoeken en wennen masr komt vast wel allemaal goed!

 29. Wat een leuke actie! Ik zou mijn favoriete salade maken, die mis ik nu wel een beetje sinds ik weet dat ik glutenvrij moet eten. (Ik wist ook niet dat ze dit hadden :))

 30. Ik zou er graag tabouleh mee willen maken. Mijn ouders zijn er sinds kort gek op, maar ik kan dit niet mee eten, omdat normale couscous niet glutenvrij is. Dus dit zou ideaal zijn om samen het gerecht zo te maken dat we er allemaal van kunnen genieten!

 31. Mijn dochter heeft examen gedaan verzorging en moest ook couscous maken en nu wil ze dit graag voor mama maken. DUs dit komt goed van pas. Duimen maar🍀🍀🍀🍀🍀

 32. Mijn moeder heeft nog nooit couscous gegeten, omdat we geen glutenvrije kunnen vinden. Ik zou dus heel graag een lekkere couscous voor mama klaar willen maken!

 33. Ik zou een lekkere frisse glutenvrije couscoussalade maken met avocado,tomaat, rucola, rozijnen, een bosuitje en pijnboompitten.

 34. Hoi,
  Ik weet dat de actie al gesloten is maar ik wil jullie niet onthouden van mijn couscous-suggestie.
  Maak het naturel klaar en laat het afkoelen. Doe het vervolgens door de yoghurt met fruit en agavesiroop. Klinkt misschien raar, omdat iedereen het hartig eet, maar het is echt heel lekker en vult goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *