Glutenvrije pancakes met tropische topping

Glutenvrije pancakes met tropische topping

Heb jij wel eens pannenkoeken gemaakt met boekweitmeel? Ik vind die smaak dus echt zo lekker en heb altijd deze glutenvrije meelsoort op voorraad! Koopmans daagde mij uit om eens pancakes te maken in plaats van gewone pannenkoeken. Lekker luchtig, leuk om te stapelen én te versieren. In dit artikel laat ik je zien hoe ik pancakes maak met Koopmans Boekweitmeel. Dit meel is glutenvrij en biologisch. 

Waar koop je Koopmans Boekweitmeel?

Naast Boekweitmeel verkoopt Koopmans ook Zelfrijzend Amandelbakmeel en Bananenmeel. Je koopt de 3 Koopmans, bakken zonder tarwe basismelen bij Albert Heijn in het glutenvrije schap en bij Plus en Jumbo in het bakschap. Vanwege mijn coeliakie vind ik het belangrijk dat de melen die ik gebruik gecertificeerd glutenvrij zijn. Deze van Koopmans kun je veilig gebruiken! 

Glutenvrije pancakes met Koopmans Boekweitmeel

Boekweitmeel heeft een specifieke smaak, ik hou ervan! Deze pancakes vullen goed en zijn een bron van vezels. Door baking soda in het recept te gebruiken en citroensap wordt het beslag luchtig en ontstaan er luchtbelletjes. Ook tijdens het bakken. Ik koos zelf voor een tropische topping, maar uiteraard kun je ook ander fruit naar keuze gebruiken!

Ingrediënten

  • 100 gram Koopmans Boekweitmeel
  • 150 ml melk
  • Het sap van een kwart citroen
  • 5 mg baking soda (bijv. Dr. Oetker Baksoda)
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker van 8 gram (bijv. Dr. Oetker Vanillesuiker)

Voor de topping

  • 1-2 kiwi’s
  • 1 mango
  • 1-2 ananasringen
  • 2 eetlepels volle kwark

Bereiding

  1. Doe het boekweitmeel in een kom samen met de baking soda, de vanillesuiker en een snufje zout.
  2. Breek het ei erin en doe ook het citroensap en de melk erbij.
  3. Mix het geheel 1 minuut goed door met een garde of vork. Je zult merken dat het beslag wat plakkerig wordt, maar toch vloeibaar blijft. Laat het beslag even staan.
  4. Snijd ondertussen het fruit in stukjes. En pureer een paar stukjes mango.
  5. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe er een drupje zonnebloemolie in. Per pancake gebruik je een juslepel beslag. Giet het rustig in de pan en laat het uitlopen. Draai de pancake zodra er veel bubbeltjes verschijnen. 
  6. Na de eerste pancake draai je het vuur iets lager, mijn ervaring is  namelijk dat de volgende pancakes anders te snel aanbranden.
  7. Stapel de pancakes op elkaar. Doe de kwark en gepureerde mango erop. Serveer de stukjes fruit ernaast in een bakje. Eet smakelijk!

glutenvrije pancakes

Smaakt dit naar meer?
Ga voor meer glutenvrije bakrecepten naar koopmans.com/recepten/bakken-zonder-tarwe.

Bekijk ook mijn Koopmans recept van vorige week:
Glutenvrije koekjes met walnoot en chocolade

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Koopmans.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *