Glutenvrije koekjes met walnoot en chocolade

Glutenvrije koekjes met walnoot en chocolade

In het weekend maak ik graag tijd vrij om glutenvrije tussendoortjes te bakken waarmee ik weer een paar dagen vooruit kan. Daarbij vind ik het belangrijk dat ik kan bakken met ingrediënten die gewoon goed verkrijgbaar zijn. Ik was dan ook blij verrast toen ik hoorde dat Koopmans 3 soorten glutenvrije melen in haar assortiment heeft. Bananenmeel, Zelfrijzend Amandelbakmeel en Boekweitmeel! Om zelf de heerlijkste creaties mee te bakken. Én de melen hebben het officiële glutenvrije logo, heel belangrijk als je coeliakie hebt. In een reeks van 3 recepten laat ik je de komende weken bakinspiratie zien.

Glutenvrije koekjes met Koopmans Bananenmeel

Vandaag trappen we af met glutenvrije koekjes die ik bakte met Koopmans Bananenmeel en Zelfrijzend Amandelbakmeel. De stukjes walnoot maken de koekjes lekker chunky en chocolade is natuurlijk altijd een goede toevoeging. Nooit eerder heb ik bananenmeel gebruikt, maar ik vond het verrassend lekker. Nieuwsgierig als ik ben, ontdekte ik dat Koopmans Bananenmeel van onrijpe groene bakbananen gemaakt is. Rijk aan vezels en bevat kalium en magnesium. Klinkt goed toch? En in combinatie met het Zelfrijzend Amandelbakmeel worden de koekjes lekker bros en luchtig. Ook mijn vriend, die wel gluten eet, keurde de koekjes goed!

Waar koop je deze melen?

Koopmans heeft ook een derde soort glutenvrij meel in haar assortiment: Boekweitmeel. Je koopt de Koopmans, bakken zonder tarwe basismelen bij Albert Heijn in het glutenvrije schap en bij Plus en Jumbo in het bakschap. Ik vind het top dat deze melen gecertificeerd glutenvrij zijn en dus veilig te gebruiken wanneer je een glutenvrij dieet volgt. Met ook nog eens een goede, landelijke verkrijgbaarheid! 

Koopmans Bananenmeel

Ingrediënten (ca. 12 koekjes)

  • 50 gram Koopmans Bananenmeel
  • 100 gram Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
  • 100 gram kristalsuiker
  • Een half zakje vanillesuiker (bijv. Dr. Oetker Vanillesuiker)
  • 1 ei
  • 100 gram pure chocolade
  • 80 gram roomboter
  • 65 gram chocolade 
  • 50 gram walnoten 
  • 50 gram witte chocolade 

Koopmans Bananenmeel

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden, als je een elektrische oven hebt, moet dit 10 tot 15 graden hoger.
  2. Snijd alvast de pure chocolade en walnoten in grove stukken.
  3. Mix in een kom de roomboter luchtig met de suiker en het ei.
  4. Meng het bananenmeel met het amandelmeel en voeg toe aan de rest om nog kort door te mixen.
  5. Spatel tot slot de pure chocolade en walnoten erdoorheen.
  6. Vorm een bal van het deeg en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  7. Maak bolletjes van het deeg van ongeveer 35 gram. Doe ze op een bakrooster en druk een beetje plat. Bak de koekjes in 20-25 minuten goudbruin.
  8. Terwijl je wacht verwarm je de witte chocolade au-bain-marie. 
  9. Laat de chocolade even afkoelen en doe de chocolade in een ziplock zakje. Knijp een klein puntje eraf en drizzle over de cookies. Eet smakelijk!

Koopmans Bananenmeel

Smaakt dit naar meer?

Ga voor meer glutenvrije bakrecepten naar koopmans.com/recepten/bakken-zonder-tarwe. 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Koopmans. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *