5 x Waar ik mijn glutenvrije inspiratie vandaan haal

5 x Waar ik mijn glutenvrije inspiratie vandaan haal

Waar haal jij je glutenvrije inspiratie vandaan? In dit artikel deel ik vijf online plekken waar ik mijn glutenvrije inspiratie vandaan haal.

Glutenvrije inspiratie #1: Instagram

We beginnen uiteraard met Instagram. Op Instagram vind je namelijk dagelijks enorm veel glutenvrije inspiratie! Zoek daarvoor gewoon op glutenvrij of gericht naar glutenvrije accounts. Door veel accounts te volgen, word je dagelijks overladen met producten, recepten en praktische tips. Je krijgt zo op een eenvoudige manier een kijkje in iemands glutenvrije leven. Vergeet bovendien niet om ook buitenlandse accounts te volgen. Klik hier voor mijn Instagram account, dan zie je meteen wie ik allemaal volg.

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.

Glutenvrije inspiratie #2: Glutenvrije Facebookgroepen

Wanneer je het fijn vindt om glutenvrije tips van anderen te ontvangen, meld je dan ook zeker aan voor glutenvrije Facebookgroepen. Hier worden dagelijks tientallen updates geplaatst door anderen die ook glutenvrij eten. Het enige nadeel aan deze groepen is dat er soms onnodige discussies opstaan. Hier moet je dus wel even doorheen kunnen kijken. Glutenvrij eten is immers al lastig genoeg en op gezeur zit ik niet te wachten. Ik krijg namelijk de kriebels van mensen die zelf de medicus of specialist uithangen. Gelukkig zijn de updates over het algemeen heel inspirerend. Dit zijn de groepen waar ik lid van ben:

  • Glutenvrij eten!
  • Coeliakie/glutenvrij
  • Ik Heb Coeliakie Zonder Gedoe
  • Coeliakie bij kinderen, en ouders
  • Glutenvrij voor gevorderden

Glutenvrije inspiratie #3: Pinterest

Naast Instagram is Pinterest mijn tweede grote online liefde. Voor Pinterest geldt eigenlijk hetzelfde: gebruik de juiste zoektermen. Zoek ook zeker op de volgende termen die vaak glutenvrij zijn:

  • Vegan
  • Paleo
  • Buddha bowl

En vergeet niet om na het intypen van je zoekterm ook ‘boards’ aan te klikken in plaats van ‘pins’. Op deze manier volg je de leukste glutenvrije boards van anderen! Mijn food board is hier te vinden op Pinterest.

Glutenvrije inspiratie #4: Allerhande

Een plek waar ik ook altijd inspiratie vind, is Allerhande. Deze recepten zijn allereerst niet ingewikkeld en makkelijk te maken met normale producten. Je kunt bovendien zelfs filteren op glutenvrij, waardoor inmiddels meer dan duizend recepten uit naar voren komen. Maar ook de andere, normale recepten op Allerhande zijn vaak makkelijk glutenvrij te maken.

Glutenvrije inspiratie #5: Lifesabout

Tot slot wil ik even reclame maken voor mijn nicht Geertje. Om medische redenen eet zij zoutbeperkt, waardoor de pakjes en zakjes in de supermarkt vaak afvallen. Voor een Coeliaak is een pakje van Knorr of Maggi immers ook geen optie. Inmiddels heeft Geertje onder categorie ‘zonder pakjes en zakjes’ tientallen recepten gecreëerd die geïnspireerd zijn op de wereldgerechten in de supermarkt, echt geweldig! Veel recepten zijn ook glutenvrij of gemakkelijk glutenvrij te maken. Je vindt haar recepten trouwens hier.

Waar haal jij je dagelijkse portie glutenvrije inspiratie vandaan? Laat het me weten. 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “5 x Waar ik mijn glutenvrije inspiratie vandaan haal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *