Glutenvrije carpaccio pastasalade

Glutenvrije carpaccio pastasalade

Als ik in een restaurant eet en er staat carpaccio op de kaart, ben ik verkocht. Bijna altijd ga ik dan voor dit heerlijke voorgerecht. Daarnaast ben ik ook gek op een glutenvrije pastasalade. En laat ik die 2 nou net combineren in dit heerlijke recept met mijn lievelingspasta van Pasta Garofalo. Ik schreef al eerder over deze heerlijke pasta. Voor wie ga deze carpaccio pastasalade maken?

carpaccio pastasalade

Bereidingstijd: 15 minuten | Aantal porties: 2

Wat heb je nodig voor de carpaccio pastasalade?

  • 150 gram glutenvrije Fussillone van Pasta Garofalo*
  • 100 gram dungesneden rundvlees (ik gebruikte het vlees uit een standaard carpaccio pakket)
  • 5 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Een handje pijnboompitten
  • 3 handjes rucola
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten in reepjes
  • Snippers Parmezaanse kaas naar smaak

*Te koop bij Jumbo en Albert Heijn. Check dit artikel.

Aan de slag met de carpaccio pastasalade!

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg ondertussen alle overige ingrediënten klaar.
  2. Rooster de pijnboompitten alvast door een koekenpan te verhitten en ze kort te bakken. Geen olie nodig!
  3. Pak er 2 (diepe) borden bij en verdeel 1 handje rucola per bord.
  4. Giet de pasta af en spoel deze af met koud water. Gooi terug in de pan en roer de groene pesto en crème fraîche er doorheen. Breng op smaak met peper en eventueel nog zout.
  5. Verdeel het pastamengsel over de borden.
  6. Maak de borden op met de geroosterde pijboompitten, zongedroogde tomaat en kaas.
  7. Eet smakelijk! En wees gewaarschuwd: dit wordt je nieuwe go-to pastasalade!

Ik maakte al eerder recepten met Pasta Garofalo die ook op haar website staan.

carpaccio pastasalade

Dit artikel is een samenwerking met Pasta Garofalo.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *