Glutenvrij in Londen #4

Glutenvrij in Londen #4

Beter laat dan nooit: vandaag deel ik mijn vierde en laatste verslag over glutenvrij in Londen met je. Op deze laatste, halve dag hebben we niet veel gedaan. Desondanks spotte ik een aantal glutenvrije dingen.

M&S ambassadeur?

Oké, niet echt natuurlijk. Maar je zou haast zeggen dat ik inmiddels Marks & Spencer ambassadeur ben geworden. Ook op de laatste dag streken we neer (in de regen) bij mijn favo ontbijtplek. Ik koos voor Chicken & Bacon vandaag en nam een pastasalade mee voor lunch, omdat ik geen idee had waar we zouden belanden.

Een druilerige afsluiting

Op deze laatste dag hadden we helaas slecht weer – om in Engelse sferen te blijven. We besloten naar het National Museum of History te gaan. En daar waren we niet alleen.. Het was megadruk en het museum viel tegen, in New York is deze veeeeeel groter en mooier.

Het was maar goed dat ik de pastasalade op voorhand had gekocht, want we streken neer bij Five Guys. In theorie hebben ze er glutenvrije patat en maken ze met liefde een burger voor je in een ‘lettuce wrap’. Alleen zo op mijn laatste dag, vlak voor de vlucht had ik geen zin in kans op kruisbesmetting. De pastasalade was geslaagd en goed op smaak.

Strawberry trifle en fish pie

Onderstaande foto’s hadden jullie nog van me tegoed, ik vergat ze bij mijn artikel over dag 3. Bij Marks & Spencer in Oxford Street spotte ik weer eens geweldige dingen: strawberry trifle, fish pie, allerlei kant-en-klaar maaltijden, koekjes en ook veel lactosevrije dingen! Het is dat ik geen diepvriestas bij me had en het de vlucht niet zou overleven, maar anders..

Airport scores

We vlogen vanaf airport Stansted, waar je het best met de Stansted Express naartoe kunt reizen. Eenmaal aangekomen haalde ik nog een eggsalad sandwich bij Marks & Spencer voor onderweg. En ergens verderop kocht ik onderstaand drankje van Evian, heeeel erg lekker en hoe leuk is dat flesje?

Onze vlucht werd uitgevoerd door Easyjet en daar zag ik op de menukaart een aantal glutenvrije opties. Aangegeven met GF (grijze bolletjes): olijven, pinda’s, cashewnoten, rice noodles en porridge.

Kort samengevat was Londen fantastisch en heel goed te doen op glutenvrij gebied. Vergeet ook zeker niet mijn eerste, tweede en derde artikel over glutenvrij in Londen te lezen.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *