Frecious review: 2 weken lang een groentesapje per dag

Frecious review: 2 weken lang een groentesapje per dag

Voldoende groente eten, om eerlijk te zijn schiet dat er bij mij meer dan eens bij in. En dat terwijl het zó belangrijk is, ook wanneer je een glutenvrij dieet volgt. Vandaag lees je in deze Frecious review hoe het mij bevallen is om gedurende 2 weken een groentesapje per dag te drinken. Twee weken lang hoefde ik me nergens druk om te maken en stond mijn dagelijkse portie groente voor me klaar in mijn vriezer. Van groene monsters tot gouden sapjes en shots die kidsproof zijn, alles kwam voorbij!

Frecious

Al een aantal maanden zag ik regelmatig de sapjes van Frecious voorbij komen. Strakke flesjes met een vrolijk gekleurde inhoud. Het zag er gezond en handig uit! Zeker voor iemand zoals ik. Ik mag dan wel een slowjuicer hebben staan in mijn voorraadkast, meer dan 3 keer heb ik die niet tevoorschijn gehaald helaas.

Frecious is een webshop waar je slowjuices koopt die je diepgevroren bij je thuis worden bezorgd. Naast juices verkopen ze onder andere ook health shots, elixers en juices die geschikt zijn voor kinderen. Daarnaast kun je ook combipakketten bestellen en zelfs een abonnement afsluiten. Check hier alle producten. Je kunt met Frecious ook een detox doen.

Frecious is anders dan andere groentejuices: elk flesje bevat namelijk minstens 300 gram groente en fruit en minstens 8 ingrediënten. Zo krijg je niet alleen meteen een portie groente binnen, maar varieer je ook nog eens in de soorten die je binnenkrijgt. Frecious heeft sapjes met 70% en 85% groenten. De rest is fruit. Frecious heeft daarnaast een lijn die voor 100% uit groenten bestaat, die heb ik niet geproefd.

Voor de handigheid is Frecious ingevroren: zo zijn de juices tot wel een jaar vers in je vriezer te bewaren. Super handig: zo heb je altijd een voorraadje in huis en kun je je groenteboost ontdooien wanneer je maar wilt. Een flesje ontdooit in ongeveer 24 uur in de koelkast.

Mijn pakket

Frecious stuurde mij een aantal producten op om te testen, ik ontving:

  • 11 groentejuices: Carrot Care, Heart Beet, Celery Slim, Daily Digest, Wonder Weeds, Liquid Gold, Purple Punch, Extreme Green, Raapsteel Rock, Glorious Green en Orange Glow;
  • Een doosje met 7 health shots;
  • 2 Elixers: Golden Wonder en Super Sprouts;
  • 3 Frecious Young juices: Busy Bee, Witty Whale en Funky Frog;

De juices werden in een opvallend groen en mooi vormgegeven pakket bezorgd. Het viel me meteen al op dat in de binnenkant van de doos handige instructies stonden. Ook zat er een handige flessenhouder bij, ideaal om de sapjes naar kantoor te vervoeren. Ik betrapte mezelf meteen al op het volgende: de paarse en oranje/gele juices zien er gevoelsmatig het lekkerst uit. Sommige groene leken me vrij heftig en ik zag ingrediënten voorbij komen als koriander en kruidnagel. Dit wordt een hele leuke uitdaging!

Hoe ik de juices vind smaken

Elke avond koos ik een juice uit de vriezer voor de volgende dag. Ik liet ‘m ontdooien in de koelkast en de volgende dag nam ik de juice mee in de flessenhouder. Het werd haast een ritueeltje op den duur. Soms koos ik een elixer, soms een kindvriendelijke juice. Van die laatste zijn de verpakkingen trouwens kleiner, het zijn haast shots te noemen.

Hieronder ga ik kort in op een aantal juices, niet op allemaal want dan zou dit artikel veel te lang worden.

Zoals ik van tevoren al had verwacht: deze paarse is heerlijk. Je moet wel van de smaak van bietjes houden. De appel en rabarber maken ‘m lekker zuur.

Dit soort shots ken ik van juice bars in vlogs. Met name de gember shots zijn altijd populair. Wat ik hierover kan zeggen: de shots zijn hef-tig. Maar toch vond ik het leuk om uit te proberen!

Deze elixer was geen succes. Ik mistte hier – in tegenstelling tot andere flesjes – echt een zoetje en zuurtje. Ik kreeg het niet weg…

Deze was lekker fris en toch krachtig. Paprika was overheersend, daar moet je dus van houden.

Voor alle gember liefhebbers: deze is jouw ding!

Ik snap dat deze voor kinderen is. De smaak is toegankelijker.

Deze heeft mij het meest verrast. Zuurkool in vloeibare vorm.. verrassend lekker.

Ook deze paarse young variant vond ik toegankelijk!

Overall conclusie

Van tevoren ging ik dit aan als een uitdaging. Ik stelde me voor op het ergste: vloeibare groenten, dat klinkt niet erg fantastisch. Maar doordat er ook fruit en zuurtjes in verwerkt zitten, vond ik de flesjes echt goed te doen! ‘Mega lekker’ zou ik het niet willen noemen. Maar ik deed deze challenge ook niet voor de smaak, maar voor het gezonde gevoel.

Het was zeker een hele beleving. En ja ik voelde me gezonder gedurende deze twee weken. Of dat tussen mijn oren zit, weet ik niet. Maar het idee dat je voldoende groente binnen krijgt is in ieder geval fijn!

In sommige juices zit trouwens een kleine hoeveelheid tarwegras. Omdat ik online geen eenduidig antwoord kon vinden of dit nu wel of niet glutenvrij is, heb ik besloten deze niet te drinken. Jep, coeliakie is het zekere voor het onzekere nemen! 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Frecious review: 2 weken lang een groentesapje per dag

    1. Misschien omdat ‘gram’ het gewicht is (en het vervolgens gepureerd wordt) en de ml de hoeveelheid, die (mede door het pureren) toch in een flesje past?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *