Glutenvrij in Londen #2

Glutenvrij in Londen #2

Vandaag is het tijd voor het tweede deel van mijn Londen verslagen. Wat ik op de tweede dag allemaal glutenvrij in Londen heb gespot of gescoord, lees je hieronder. Waarschuwing: bereid je voor op glutenvrije donuts, garlic bread en glutenvrije vlaggetjes!

Never change a winning team

Doordat ik op aankomstdag meteen de Marks & Spencer naast ons hotel al had gespot, wist ik dat ik hier prima een ontbijtje kon scoren. Ik haalde een meal deal, dat heb je in Engeland heel veel. Daardoor betaal je maar een paar pond voor een sandwich, flesje drinken en een snack. Ik koos in dit geval voor een zakje chips en een sandwich met eiersalade.

Later op de ochtend gingen we met een bus richting de Tower of Londen voor een uitzocht op de Tower Bridge. We gingen er met een oldskool Engelse bus heen, wat echt een aanrader is. Met je Oyster card check je ook in deze bussen in, ze zijn alleen lang niet allemaal oldskool. We dronken koffie en thee bij koffieketen Paul, wat een glutenwalhalla is. Ik heb niet eens de moeite genomen om te vragen of ze iets glutenvrij hadden.

Richting de middag pakten we de metro naar Bricklane, waar op zaterdag en zondag veel leuke marktjes zijn. Van beginnende designers tot vintage kaarten, opgezette dieren. Van kleding tot eten, heerlijk zulke marktjes. Met name Backyard Market vond ik erg leuk. Mijn oog viel zo niet op glutenvrij eten.

Bij Old Spitalfields Market lunchte de rest van het gezelschap. Ik kan er inmiddels al niet meer wakker van liggen dat ik dan niet overal uit kan kiezen. Er was wel een tentje met glutenvrije curry’s, maar dat vertrouwde ik niet helemaal. De keuken zag er namelijk nogal klein uit. Gelukkig had ik nog een broodje over van de ochtend. En m’n zakje chips. Later scoorde ik nog een reep en wat mango bij Marks & Spencer.

Ik wil een Tesco in Nederland

Aan het eind van de middag stond voor de mannen een rondleiding door de Beefeater destilleerderij (gin) op de planning. Samen met vriendin Ilse vermaakte ik me prima bij supermarkt Tesco, pal naast de destilleerderij in West-Londen (Kennington Lane). Ik vind het altijd geweldig om in buitenlandse supermarkten rond te struinen, op zoek naar het glutenvrije schap. Maar wat ik bij deze Tesco superstore aantrof, heb ik niet vaak gezien.

Wát een assortiment en wat een prijzen. Een glutenvrij schap van flink wat meters en een heel groot diepvriesassortiment. Van glutenvrije donuts – 6 voor £1,50 – tot chocolade eclairs, strawberry cheesecake, garlic bread, rocky road mud cake. Het is dat ik geen diepvriestas bij me had (en het überhaupt niet kan gekund in het vliegtuig), maar anders had ik het hele assortiment meegenomen geloof ik!

Afsluiter pal naast het hotel

Bij Tesco heb ik me redelijk ingehouden. Ik kocht een pak hamburgerbroodjes, flexibele wraps, tea cakes, twee soorten chocolat chip cookies, chocolade degestives en een pak toastjes! Toen we de spullen eenmaal in het hotel hadden gedumpt, reserveerden we alvast bij het restaurant naast ons hotel. Côte Brasserie heeft meerdere vestigingen, wij waren bij vestiging 26 Ludgate Hill.

Côte is aangesloten bij de Engelse Coeliakie vereniging en werkt met glutenvrije vlaggetjes, wat ik altijd een erg leuk detail vind. De kaart is erg uitgebreid met fatsoenlijke prijzen. Zeker vergeleken met New York, viel Londen me wederom toch wel mee. Ik had het duurder verwacht.

Vooraf nam ik de smoked salmon en als hoofdgerecht poulet grillé – kippenborst met wilde paddestoel, crème fraîche, tijmsaus en aardappelgratin. Heerlijk op smaak was het en niet duur. Voor de zalm betaalde ik £7,95, voor de kip £12,50. De bediening bij Côte was wel wat traag, maar later begrepen we dat dit kwam door ziekte van een collega. Uiteindelijk kregen we hierdoor £22 korting op onze rekening, heel schappelijk!

Daarmee is alweer een eind gekomen aan mijn tweede verslag over glutenvrij in Londen. Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren. En weet wel zeker dat ook jij de Tesco op een dag graag wilt leegshoppen!

Check ook Glutenvrij in Londen #1.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Glutenvrij in Londen #2

  1. Wij gaan binnenkort naar Londen en een persoon met coeliakie dus ik heb hier veel tips weggehaald …heb je nog een tip voor het ov daar groeten Danielle vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *