Glutenvrij in New York – dag 3 en 4

Glutenvrij in New York – dag 3 en 4

Mijn eerste verslag over glutenvrij in New York werd goed ontvangen. Vandaag is het tijd om jullie mee te nemen in dag 3 en 4. Twee volle dagen waarin we het 9/11 Museum bezochten en een wedstrijd van de New York Yankees tegen de Chicago White Socks bijwoonden. Ook struinden we door de wijk Greenwich, aten we bij Senza Gluten en gingen we 541 meter de lucht in! Naast eettips, zal ik in dit artikel ook tussendoor weer wat toeristische tips geven.

Glutenvrij in New York dag 3

glutenvrij in new york

Never change a winning team. Ik ontbeet dan ook weer on the go met een BLT sandwich van Bloom’s Deli. Vandaag was het tijd om het Financial District te bezoeken en pakten we de metro richting het zuiden. Een echte aanrader is om een Unlimited Ride te kopen bij de ticketautomaat. Hiermee reis je 7 dagen voor 33 dollar onbeperkt met de metro. Een hele uitkomst wat ons betreft. De afstanden in de stad zijn vrij enorm en reizen met de metro bespaart je een hoop tijd en spierpijn. Al liepen wij ondanks de vele metroritten alsnog 10 tot 20 kilometer per dag.

Eenmaal aangekomen in het zuiden van de stad, spotten we voor het eerst het begin van de Brooklyn Bridge. Ja, ze is net zo indrukwekkend groot als films je doen geloven. We bezochten de plek waar vroeger de Twin Towers stonden. Ze zijn vervangen voor twee enorme monumenten; oneindige watervallen omringd door alle namen van de slachtoffers. Het museum is een aanrader, erg indrukwekkend. Een must-visit, zeker op de grauwere dagen.

Late Lunch bij Bareburger

Na het museum gingen we voor een late lunch bij Bareburger, een biologische hamburgerketen. Er zitten meerdere vestigingen in de stad, ik bezocht die op 155 William St.

glutenvrij in new york

Het interieur belooft al veel goeds!

glutenvrij in new york

Evenals de mooie menukaart! Op de menukaart staan de items die glutenvrij aangeboden kunnen worden, gemarkeerd met GF. Na wat navragen bij de medewerker, bleek dat er veel ‘celiacs’ op bezoek komen in deze vestiging. Voelt toch altijd goed, als iemand nog even bevestigt dat het echt veilig is om hier te eten.

glutenvrij in new york

Ik stelde mijn eigen burger samen: beef burger, gluten-free bun. aged cheddar cheese, tomatoes en mayo! De burger was heerlijk, maar ik kreeg ‘m maar voor de helft op. Ik merkte vandaag dat mijn hongergevoel verstoord is (overdag geen honger, in de nacht wel), verder was ik wat duizelig en misselijk. Blame it on the jetlag? Ik had in ieder geval niet het idee dat het door een glutenfout kwam.

In de avond gingen we noordwaarts voor een wedstrijd van de New York Yankees. Mijn avondeten was de andere helft van mijn hamburger, wat losse snacks en nacho’s met avocado. In het stadium zelf is het vooral een eetfestijn met bier en hotdogs. Niets glutenvrij te krijgen, dacht ik. Boy was I wrong, ik begreep later dat er een glutenvrije hotdogkraam is in het stadion. Die heb ik helaas niet gespot, bummer! Al is dat opzich niet raar, aangezien het stadion vier verdiepingen telt van elk honderden meters lang.

Wat  een Amerikaanse beleving was dit! Voor nog geen 20 euro woon je een wedstrijd bij. Wij kochten van tevoren online tickets en waren ruim op tijd in het stadion. Het is leuk om nog even de winkel in het stadion te bezoeken met gave shirts, merchandise en nog veel meer! Ook kun je op deze manier toch een glimp opvangen van The Bronx, waar je als toerist verder niet veel zult komen.

Glutenvrij in New York dag 4

De misselijkheid is er niet minder op geworden en ik ontbijt met een banaan, een glutenvrije reep en een proteïne smoothie van Nak’d. Die laatste is op elke straathoek te verkrijgen, smaakt en vult goed! Vandaag staat de wijk Greenwich op het programma en gelukkig worden we vergezeld met goed weer.

glutenvrij in new york

Bij de K’Mart spotte ik glutenvrije pretzel sticks, ik nam de honing-mosterd variant mee naar huis!

En nog meer glutenvrije cereal! Jammer dat de pakken zo groot zijn en al een kwart van mijn koffer in beslag nemen. Anders zou ik de hele supermarkt wel willen plunderen!

glutenvrij in new york

Op de bucketlist van mijn reisgezelschap stond Do. Een winkel waar ze koekjesdeeg verkopen alsof het ijsbolletjes zijn.

glutenvrij in new york

En ja, dat schijnt net zo lekker te smaken als het eruit ziet. Ze hadden er ook een glutenvrije variant begreep ik, waarvoor ze een aparte KitchenAid hebben voor de bereiding. Ik had er op dat moment geen trek in, maar kan me voorstellen dat ook de glutenvrije variant lekker is. Tip: neem wel 1 bolletje en niet 2 of 3, het is alsof je een pak pure roomboter opeet!

Lunch bij Springbone Kitchen

Terwijl de rest genoot van koekjesdeeg, kwam ik erachter dat om de hoek bij Do een 100% glutenvrije hotspot zit: Springbone Kitchen. Daar moet ik langs voor een lunch!

glutenvrij in new york

Een schattig zaakje met vrij uitgebreid menu! Er is niet veel zitplek, de meeste mensen namen hun eten dan ook mee. Washington Square Park zit om de hoek, dus je kunt het daar prima opeten. De specialiteit van Springbone is drinking broth, een bouillon met allerlei ingrediënten naar keuze. Maar er staan ook andere dingen op de kaart als avocado toast, hamburger en een Mexican bowl.

glutenvrij in new york

Yay voor 100% glutenvrije restaurants!

glutenvrij in new york

Dit gerecht is me voor altijd bijgebleven: zucchini spaghetti with grain-free meatballs, tomato sauce, organic parmesan and beef broth. Zo eenvoudig, maar zo lekker! Ook het kleine cupje broth dat ik erbij kreeg.

Diner bij Senza Gluten

Een bezoekje aan de wijk Greenwich betekent voor een Coeliaak maar één ding: eten bij Senza Gluten, een 100% glutenvrij restaurant. Ik volg ze al een tijd op Instagram en het restaurant stond dan ook hoog bovenaan mijn bucketlist. In de middag liepen we er al langs en besloten we alvast te reserveren. Ik wierp al een snelle blik op de menukaart en spotte heerlijke flatbread pizza’s! En wat een fijn idee dat ik vanavond álles kan eten hier.

glutenvrij in new york

In de middag ging ik al even op de foto. Die bloemetjes ook!

glutenvrij in new york

Een gezamenlijk broodmandje vooraf, waar ook ik van kan eten! Dit is me nog nooit overkomen, zo’n raar idee. Het brood was lekker, maar niet speciaal.

glutenvrij in new york

Hier helaas geen foto van een heerlijke flatbread pizza. Deze bleek alleen op de lunchkaart te staan. Ik vond dit wel echt een teleurstelling, omdat ik deze ook al wekenlang op Instagram voorbij zag komen. De dinerkaart was niet erg speciaal, gewoon vlees en visgerechten. En wat pasta’s. De gerechten vond ik prijzig en uit verhouding  met de smaak. Ik koos voor gegrilde kip met aardappel-knoflookpuree en gegrilde groenten. Het was lekker, maar niet speciaal.

glutenvrij in new york

Omdat het nu eindelijk eens kon, besloot ik twee gerechten te delen met mijn vriend. Naast de kip, bestelden we ook de lasagne bolognese. Precies goed, exact zoals je ‘m verwacht.

Al met al wel ironisch: het restaurant waar ik het meest van verwachtte, viel het meest tegen van de hele week. Het was erg warm in het restaurant, de gerechten zijn prijzig, niet speciaal. Ook de bediening is niet echt om over naar huis te schrijven. Maar aan de andere kant: het was fijn dat ik alles kon kiezen, gerechten kon delen en wederom niet ziek ben geworden!

Glutenvrij in New York bleek op de derde en vierde dag ook weer goed mogelijk. De gerechten die in mijn komende twee verslagen voorbijkomen, zijn echter nog veel beter. Dus stay tuned!

Lees hier mijn andere drie artikelen over New York:

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Glutenvrij in New York – dag 3 en 4

  1. I have checked your site and i’ve found some duplicate content, that’s
    why you don’t rank high in google, but there is a
    tool that can help you to create 100% unique articles, search
    for: Boorfe’s tips unlimited content

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *