Glutenvrij in Groningen

Glutenvrij in Groningen

Afgelopen weekend bracht ik twee dagen door in Groningen bij vrienden. We aten maar liefst drie keer buiten de deur en in dit artikel vertel ik je er alles over. Want waar eet je nou goed glutenvrij in Groningen?

Glutenvrij lunchen bij Ugly Duck

Op Instagram vroeg ik jullie waar ik het best glutenvrij kon lunchen of dineren in Groningen. Jullie reageerden massaal met Ugly Duck. Hier trapten we dan ook mee af zaterdag. Je vindt Ugly Duck in de Zwanestraat, nummer 28. Naast Bagels & Beans en om de hoek bij Mr. Mofongo, waar je ook prima glutenvrij kunt lunchen.

glutenvrij in groningen

De glutenvrije menukaart van Ugly Duck. Je vindt het menu hier.

glutenvrij in groningen

Wat een keuze hè? Van kroketten tot burgers. Ze hebben zelfs glutenvrij bier.

glutenvrij in groningen

Ik koos voor kroketten van Gildeslager Boersema uit Grijpskerk. Dit zijn de lekkerste kroketten die ik ooit geproefd heb. En voor €6,20 krijg je echt waar voor je geld, ik kom hier zeker terug!

Glutenvrij dineren bij d’Ouwe Brandweer

Al een tijdje te pronken op mijn kaart met glutenvrije hotspots, stond Eetcafé d’Ouwe Brandweer. In de middag gingen we naar de film en laat Pathé nou net tegenover dit eetcafé zitten. Ik reserveerde wel van tevoren, omdat het er vaak druk is. Glutenvrij was geen probleem, wel vroegen ze nog extra of ik wel sporen verdraag of 100% glutenvrij eet. Ik gaf meteen aan dat ik coeliakie heb en toen wist degene aan de telefoon genoeg.

glutenvrij in groningen

Ik koos voor KORTSLUITING. Een frisse maaltijdsalade van een geitenkaasje met honing, noten en appel uit de oven met balsamicosiroop. In de noten kunnen sporen van gluten zitten, dus die liet ik achterwege.

glutenvrij in groningen

De salade was heerlijk met een mega royale hoeveelheid geitenkaas. En glutenvrije friet voor mij, in een aparte frituur gebakken, dat had ik nog extra nagevraagd. Dit gerecht is z’n €12,50 helemaal waard!

Glutenvrij lunchen bij Beachclub Kaap Hoorn

Van Harmke van Miss Glutenvrij kreeg ik de tip om te lunchen bij Beachclub Kaap Hoorn. Deze beachclub ligt iets buiten Groningen, maar is prima te bereiken per openbaar vervoer. We waren er rond half 12 en dat was maar goed ook. Een uur later zat de hele tent vol redelijk vol namelijk, zal wel door vaderdag gekomen zijn.

glutenvrij in groningen

Tsja, ik geef iedereen geen ongelijk: wat een heerlijk uitzicht hier!

glutenvrij in groningen

Er staat één glutenvrije optie op de kaart en dat is een glutenvrije verrassingslunch. Voor €9,50 krijg je hier vier heerlijke gerechtjes voor. Ik had een broodje omelet, broodje zalm, bouillon en een geitenkaassalade.

glutenvrij in groningen

Het was echt fantastisch! Eindelijk kreeg ik een beter en royaler gerecht dan de rest, normaal is het andersom.

Glutenvrij in Groningen

Glutenvrij in Groningen was prima te doen! Ik heb genoten van jullie tips, bedankt voor al jullie lieve berichten met hotspots. Zelf heb ik ook nog goede ervaringen in onderstaande Groningse hotspots:

 • Mr. Mofongo voor lunch
 • De Branderij voor diner
 • Four Roses voor Mexicaans
 • Toet voor taart

Op mijn kaart met glutenvrije hotspots staan nog meer fijne plekken. Heb jij nog een aanvulling op deze Groningse hotspots? Laat het mij en anderen weten in de comments hieronder.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

8 thoughts on “Glutenvrij in Groningen

 1. Hallo Marit,
  Geen restaurant maar een glutenvrije winkel in Groningen: BAAS Glutenvrij. Een winkel met een ruim assortiment glutenvrije producten, waarvan ook een groot deel melk- en lactosevrij.
  Meer informatie vind je op onze website en Facebook pagina.
  Met glutenvrije groet,
  Gerty Baas

 2. Hallo
  Ik ben ook coeliakiepatient
  Hier een paar tips in Groningen:
  Mijn favorites:
  Gustatio: italiaanseb(nummer 1 in pasta)
  Pigales :croissanterie/ broodjes
  Toet pannekoeken: pannekieken
  Toet toetjesparadijs: hight tea/tarten
  Spices: indiaans eten
  Delfi: griekse specialitheiden
  Shufu state: wereldkeukens

  Bon appetit .Claudie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *