Genieten bij glutenvrije B&B De Wolder Wagen

Genieten bij glutenvrije B&B De Wolder Wagen

Echt helemaal onbezorgd glutenvrij genieten. Wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Bij mij zijn dat soort momenten schaars. Al helemaal wanneer het gaat om vakanties of dagjes weg. Je bent toch altijd op je hoede. Is iets wel echt glutenvrij? Laatst verbleef ik een weekend samen met mijn vriend in glutenvrije Bed and Breakfast De Wolder Wagen. Daar hebben ze de begrippen relaxen en onbezorgdheid goed begrepen!

Gerund door een glutenvrij gezin

Vier van de vijf personen uit het gezin van de eigenaren moeten glutenvrij eten. Hier weet je zeker dat goed zit, er komt geen kruimel in huis! Aan elke gast wordt glutenvrij geserveerd, ook als je wel gluten eet. Dat gaf mij voorafgaand aan ons weekend al enorm veel rust en maakte dat ik er extra zin in had. We verbleven er twee nachten en kwamen vrijdagavond rond een uur of zeven aan in Oosterwolde (Friesland).

We werden gastvrij ontvangen door de eigenaresse in een mooie groene tuin. Ze leidde ons via ons eigen pad naar de wagen die achterin de tuin staat. Wat een ruimte én veel privacy: je hebt een hele tuin, oprit én pad voor jezelf. Eenmaal de hoek om werd ik enorm nieuwsgierig naar de binnenkant van de wagen en ik nam snel een kijkje..

Tiny house experience

Bij het openen van de voordeur van de wagen werd ik meteen enthousiast. Een sfeervolle inrichting en van alle gemakken voorzien. Aan ieder detail is gedacht, van de accessoires tot aan de inhoud van de keukenlades. Goede verlichting, genoeg stopcontacten, lekkere handdoeken, een goed matras en zelfs boeken en spelletjes waren aanwezig. Het geheel deed me erg denken aan een tiny house: optimaal ingedeeld, lekker overzichtelijk en toch enorm sfeervol. Die avond bleven we heerlijk tot laat buiten zitten om Hacienda te spelen (een heel leuk bordspel) met hapjes die we bij Albert Heijn in Oosterwolde scoorden.

Hoe leuk is dit doorkijkje?

 

De kachel hadden we dit weekend uiteraard niet nodig.

Er is glutenvrij leesvoer aanwezig in de wagen!

Badkamer en keuken in één.

Ook de binnenkant van de keukenkastjes is van alle gemakken voorzien.

Rice crackers met kip-kerriesalade, avocado hummus, olijf en kaas.

Ons eerste glutenvrije ontbijt

De volgende ochtend werden we rond tienen verrast met een glutenvrij ontbijt dat alle verwachtingen overtreft. Van glutenvrij beschuit tot krentenbrood en een meerzadenpistolet. Het dienblad was gevuld met vleeswaren, kaas, bruine suiker, jam, hagelslag. En ook gekookte eitjes, fruitsalade en yoghurt ontbraken niet. We hebben genoten en voelden ons enorm verwend. Zo’n uitgebreid én 100% glutenvrij ontbijt hebben we in 5,5 jaar tijd nog nooit meegemaakt. We konden niet wachten wat ons de volgende ochtend te wachten stond, dat begrijp je wel!

In de ochtend zelf verse koffie zetten!

Deze ontbijtfoto’s hebben eigenlijk geen omschrijving nodig. Het was geweldig!

Ik ben nog nooit zó verwend in mijn coeliakietijdperk.

Glutenvrij lunchen in Oosterwolde

Na een tocht langs de kringloopwinkels van Oosterwolde in de ochtend, streken we op aanraden van de eigenaren neer bij Trambaan8 voor een glutenvrije lunch. Deze hotspot zit midden in het centrum van Oosterwolde. Ik koos voor een zalmsalade en mijn vriend koos de kroketten met brood (met gluten). Daarna keerden we terug naar de B&B om onze kringloop aanwinsten te droppen om vervolgens een fietstocht te maken naar Appelscha en retour. Oosterwolde ligt dichtbij de grenzen van Friesland, Groningen én Drenthe, dus je kunt alle kanten op. We hadden voor het weekend elektrische fietsen laten huren door de eigenaren. Zij kunnen dit voor je regelen en dan staan ze voor je klaar, ideaal!

Die avond speelden we wederom meerdere potjes Hacienda, keken we The Handmaid’s Tale op de iPad en maakten we zelf een tonijnsalade. We wilden in eerste instantie uit eten gaan, maar hadden daar na onze fietstocht geen zin meer in. We scoorden bij de Albert Heijn wat ingrediënten voor een salade. En doordat we daar aten, konden we nog langer van de tuin genieten!

Glutenvrije lunch bij Trambaan8. Er zat meer zalm in dan zichtbaar op deze foto!

Zelfs het uitzicht vanaf het toilet is mooi 😉

Verwachtingen overtroffen

Terwijl we na het eerste ontbijt dachten dat het haast niet beter kon, was ook het tweede ontbijt weer enorm uitgebreid en heel mooi opgediend. Van scrambled eggs tot beschuiten en van glutenvrije croissants tot versgeperste just d’orange. Met zo’n ontbijtje wil ik iedere dag wel opstaan!

Ook naar deze glutenvrije B&B met korting?

Als je dit artikel hebt gelezen ben je ongetwijfeld enthousiast geworden. Dit wil toch iedereen die glutenvrij eet proberen? Je kunt deze bed and breakfast boeken door te klikken op deze link en de tarieven zijn als volgt:

 • twee personen per nacht: € 95,-
 • één persoon per nacht: € 80,-
 • derde persoon erbij per nacht: € 25,-
 • één kind erbij per nacht: € 17,50

Op deze tarieven mag ik jullie een korting van 10% aanbieden. Boek binnen 10 dagen (t/m 17 augustus 2019) en ontvang 10% korting met de code MGV-04-18. Vermeld de code bij je reserveringsaanvraag.

Laat mij vooral weten zodat je geboekt hebt, vind ik leuk om te horen! Ik hoor graag ook jullie ervaringen op deze fantastische plek in Friesland.

Glutenvrije hotspots in Oosterwolde en omgeving

Op Instagram Stories vroeg ik jullie vooraf naar tips om glutenvrij te eten in omgeving Oosterwolde. Jullie kwamen met onderstaande tips:

 • Steakerij Zuidveld (100% gv)
 • Van der Valk Wolvega
 • Theehuis ‘t Hunebed Havelte
 • By Kees Heerenveen
 • Bosberg Appelscha
 • Vintage Drachten
 • Stripe Wijnjewoude
 • Wapen van Norg

Voor dit weekendje weg ben ik uitgenodigd door De Wolder Wagen.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

5 thoughts on “Genieten bij glutenvrije B&B De Wolder Wagen

 1. Super leuk, eens kijken of ik mijn vriend kan overhalen daar eens een weekendje te overnachten :)De ontbijt foto’s geven mijzelf ook inspiratie om eens wat uitgebreider te ontbijten wanneer ik bijv jarig ben.

  Ik wilde trouwens nog even laten weten dat Tao niet heel geschikt is om glutenvrij te eten. Ze hebben echt extreem weinig keus en de sausjes zijn bijna allemaal met gluten. Dacht ik meld het even in mijn comment, misschien dat mensen het lezen, dan zijn ze in ieder geval voorbereid op het beperkte aanbod.

 2. Ik ga samen met mijn dochter in oktober genieten van deze fijne plek. Dank voor je uitgebreide review en tips voor de omgeving. Zit de kringloopwinkel ook in Ooosterwolde?

 3. Klinkt als een fantastische verblijfsplek om heerlijk onbezorgd te genieten, mooi geschreven en de foto’s spreken voor zich!

  Zocht iets voor mijn oudste dochter en mij om naar toe te gaan, geloof dat ik het gevonden heb!

  Bij glutenvrije hotspots zie ik Bosberg Appelscha staan,
  Onze ervaringen daarmee zijn niet fijn, de wil is er absoluut om gv te serveren, maar er werden veel fouten gemaakt m.b.t. kruisbesmetting en enkele uren na ons bezoek hieraan had ik 3 hele zieke gezinsleden.

  Mogelijk is het bij anderen wel goed gegaan, maar wil wel even waarschuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *