Gardameer glutenvrij: dag 7 en 8 van mijn vakantie

Gardameer glutenvrij: dag 7 en 8 van mijn vakantie

In mijn vorige drie verslagen heb je kunnen lezen over mijn eerste genietmomenten, bezoekjes aan stadjes en helaas ook mijn eerste glutenfout in Italië. Je leest de vorige artikelen hieronder nog eens terug:

Zaterdag

De eerste dag na mijn ziekige avond van gisteren. Ik voelde me weer prima en heb goed ontbeten.

In de ochtend hebben we bij het zwembad gehangen en in de middag geluncht in ons appartement. Dat hebben we deze vakantie regelmatig gedaan en dat is prima bevallen. Wat mij betreft hoef je niet 2 of 3 keer per dag te eten buiten de deur. Of we dan hetzelfde lunchen als thuis? Nee we pakten wel uit! Vandaag met meloen/parmaham, avocadotoast en salade caprese. Geen straf!

De rest van de dag was dit mijn uitzicht. De andere drie gingen op tocht voor een wijnproeverij. Ik ben sowieso niet erg van de wijn en had nog geen zin om weg te gaan. Lekker relaxen en puzzelen bij het zwembad!

In de avond had ik wel weer de energie om uit eten te gaan. Maar na gisteren wilde ik wel op safe spelen. De keuze was daardoor snel gemaakt: we gingen weer naar Al Braciere. Dit keer koos ik voor de lasagne bolognese. Uiteraard kreeg ik weer die heerlijke fluffy broodjes vooraf. Als toetje nam ik de tiramisu (die bij Bella Vista is beter!) en de rest van het gezelschap zat ook aan een glutenvrij toetje, leuk!

Zondag

Zondag was de dag van de marktjes die er niet bleken te zijn, haha. Allereerste reden we naar Lonato met de intentie om daar een antiekmarkt te bezoeken. Die bleek inderdaad op de derde zondag van de maand te zijn. Behalve in augustus! Gelukkig had ik even gegoogled op Lonato glutenvrij en kwam per toeval een compleet glutenvrije winkel tegen: La Bottega Dei Sani. 

De winkel zit op een wat gekke plek (midden op een industrieterrein) maar met je navigatie aan vind je deze ongetwijfeld! En bereid je voor op de volgende foto’s, want het was hier een glutenvrije hemel.

Het gebeurt niet vaak, dat je op een plek bent waar alles 100% glutenvrij is. De eerste vijf minuten wist ik dan ook echt niet waar ik moest kijken en wat ik moest kopen. Het was zo overweldigend. Uiteindelijk heb ik uiteraard wel een en ander uitgezocht. Hierbij heb ik vooral gezocht naar producten die in Nederland niet, duurder of nauwelijks verkrijgbaar zijn. Ben je ooit in omgeving Gardameer? Sla deze winkel dan zeker niet over. En vergeet ook niet een kijkje te nemen (en dingen te kopen!) uit de vitrine met vers gebak!

Vervolgens reden we door naar Desenzano. Ook daar zou volgens internet een markt zijn die er achteraf niet bleek te zijn, we troffen het wel! Plan 3: toch maar even langs Sirmione, wat eerder die week te druk was. Maar dit keer was het zó druk dat we halverwege niet eens meer verder mochten van de politie, want het stadscentrum zat VOL.. Plan 4: op naar Peschiera voor een lunch.

We aten weer bij BellaVista, waar ik de verkeerde keuze maakte voor een pizza. Je kent het wel, dat iets van tevoren heerlijk op de menukaart lijkt maar toch minder goed uitpakt. Ik vond dat er te weinig buffelmozzarella op zat en teveel tomaatjes. Rechts zie je trouwens de glutenvolle variant. Verder weinig smaak of kruiden. En ik heb het idee dat de bodems zijn aangepast (dacht boekweit te proeven) ten opzichte van vorig jaar. Wil je een pizza die veel beter is? Ga naar Al Braciere of Corte San Marco!

Peschiera is erg toeristisch, maar wel mooi om gezien te hebben. We maakten een boottocht langs de oude stadsmuren en dat was te gek!

Op de terugweg brachten we een bezoek aan de Familia Superstore in Peschiera. Niet enorm groot, maar zelfs hier een glutenvrij schap. LOVE ITALIË! Die avond kookten we zelf: aardappeltjes, salade en runderlapjes.

Stay tuned voor de volgende twee dagen uit mijn Italië trip. En tot die tijd kun je mijn vorige drie artikelen teruglezen:

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Gardameer glutenvrij: dag 7 en 8 van mijn vakantie

  1. Wat grappig zeg, ook ik ben op deze plaatsen geweest deze zomer!
    En indd de pizza bij Corte san Marco was echt beter dan die bij Bella Vista.
    Maar wat een genot zeg, al die grote schappen in de winkels!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *