Gardameer glutenvrij: dag 5 en 6 van mijn vakantie

Gardameer glutenvrij: dag 5 en 6 van mijn vakantie

Mijn Gardameer glutenvrij reeks continues! In dit artikel lees je over de dagen waarin we twee stadjes bezochten. En helaas ook de dag van mijn vermoedelijke glutenfout.. Al eerder kon je verslagen lezen over mijn eerste vier dagen, je leest ze hier terug:

Donderdag 

Toen we eerder deze week uit eten waren in ons eigen dorpje, kregen we een paar leuke tips van de barman daar. Hij adviseerde ons om Borghetto en Mantova te bezoeken. De eerste stond voor donderdag op het programma. Borghetto was volgens hem een soort klein Venetië. Qua sfeer snapte ik zeker wat hij bedoelde! Een gezellig, maar klein dorpje met allerlei leuke steegjes, terrassen en winkeltjes.

En heel veel toeristen (wat wil je ook in augustus?), dus het was even puzzelen om een lunchplekje te veroveren. Ik wilde graag lunchen bij La Vecchia Bottega, omdat ik dat vorig jaar al als tip was tegengekomen. Ze hebben hier allerlei zelfgemaakte pasta’s en polenta op de kaart staan. Uiteindelijk stonden we op de wachtlijst en hadden we binnen 20 minuten een tafeltje.

Vooraf kreeg ik een glutenvrij broodmandje met een kaiserbroodje en soepstengels.

De glutenvrije menukaart.

Ik nam de tortellini con panna e proscuitto. Niet echt fotogeniek maar het was heeeeeerlijk!

Na Borghetto keerden we terug naar onze B&B en brachten we wederom een middag door aan het zwembad. Vervelende bezigheid hoor, kan ik totaal niet aan wennen 😉 In de avond gingen we weer uit eten, ook al zo vervelend, dit keer in Lasize.

We aten pizza bij Corte San Marco. Vorig jaar zijn we hier ook geweest en de pizza’s bevielen zo goed dat we teruggingen. Het is een druk bezocht restaurantje met leuke binnenplaats. We hadden geluk, er waren nog een paar tafels. Van tevoren hadden we gebeld, maar ze bleken niet met reserveringen te werken. Het was ook een feestdag die dag, dus of het daar aan lag?

Wie doet dit ook altijd in een pizzeria? Een muur bouwen om alle gluten te weren.. Volgens jullie reacties op Instagram ben ik niet de enige die dit doet, haha. Ik nam de pizza met tonijn en rode ui. Je betaalt hier wel een toeslag voor je glutenvrije bodem, maar ik vind de korst lekkerder dan die bij Al Braciere in Sirmione.

Lasize is prachtig! Wat ik me trouwens afvroeg: hoe doen de ijssalons het daar met kruisbesmetting? Want ik zag op meerdere plekken verpakte glutenvrije hoorntjes, maar ik kreeg twijfels doordat het enorm druk was en veel dezelfde scheppen gebruikt werden…

Vrijdag

Vandaag stond tip 2 van de barman op het programma: Mantova, of ook wel Mantua. Op weg ernaar toe doken we voor de verandering weer een supermarkt in, dit keer de Ipercoop.

Er zat ook een soort apotheekgedeelte in de Ipercoop met een glutenvrij schap. De prijzen waren echt achterlijk hoog, dus hiervan kocht ik niks.

Het ‘normale’ glutenvrije schap daarentegen was MEGA. En ook met betaalbare producten. Keuzestress!

Zelfs glutenvrije Pringles.

Mantova is echt een prachtig stadje! Het was totaal niet druk en heel ruim opgezet. We lunchten bij Giallo Zucca. Hier staan gerechten op de kaart die voor mensen met coeliakie geschikt zijn.

Voor mij wat glutenvrije crackers vooraf. Je krijg echt bijna overal in Italië zo’n bordje/mandje, echt netjes!

Ik koos voor risotto dit keer! Met rucola crème en burrata mousse, het was goddelijk. Nadat we hadden afgerekend, kregen we ook nog wat zelfgemaakte amandelkoekjes. Die coeliakie-proef bereid waren volgens de ober.

We hebben echt veel soorten chips uitgeprobeerd deze vakantie. Tijdens het schieten van deze foto was er nog niets aan de hand, maar een paar uur daarna wel. Ik moest ineens uit het niets ineens heel nodig naar het toilet. Diarree, tot drie keer toe. Was het een glutenfout? Ik weet het nog steeds niet en uiteraard heeft er vanalles door mijn hoofd gespeeld. Normaal met een glutenfout moet ik na een uur of vier naar het toilet (kan er bijna de klok op gelijk zetten), maar in die uren daarvoor heb ik dan al door dat het niet goed zit. Ik had het idee dat de ober echt wist waar hij het over had…

Daarnaast speelde er nog wat anders mee. Een reisgenoot had al vier dagen lang een soort van buikgriep. En de dag na mij had ook een andere reisgenoot kort last van hetzelfde.. dus wat het geweest is? We hebben die avond in ieder geval het restaurant gecanceld waar we hadden gereserveerd en de rest heeft eten gehaald bij Lidl. We aten simpel: meloen met ham, caprese en voor mij namen ze nog wat extra cola en naturalchips mee. Life safers voor mij bij een glutenfout! Na een paar uur ging het weer prima en de dag erna had ik nergens last van (wat ik normaal wel heb).

Benieuwd naar de volgende twee dagen van mijn Gardameer trip? Houd mijn website in de gaten! Hieronder lees je de vorige twee verslagen:

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Gardameer glutenvrij: dag 5 en 6 van mijn vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *