Gardameer glutenvrij: dag 11 en 12 van mijn vakantie

Gardameer glutenvrij: dag 11 en 12 van mijn vakantie

We zijn toegekomen aan het laatste verslag van mijn glutenvrije Gardameertrip. Ik hoop dat je genoten hebt van mijn teksten en plaatjes in de reeks Gardameer glutenvrij. En wie weet ga ik volgend jaar weer..

Woensdag

Onze allerlaatste volle dag is aangebroken. We wilden nog optimaal genieten van het zwembad én het feit dat we vakantie hebben, dus deden het rustig aan. We reserveerden overdag alvast voor ons laatste diner. We kozen weer voor restaurant Kapperi, want twee aparte keukens en een erg leuke entourage en menukaart!

Omdat we wat laatste inkopen wilden doen, gingen we iets eerder naar Desenzano Garda (waar Kapperi zit). We stopten bij supermarkt Auchan. Helemaal geen groot filiaal, maar ook hier weer een uitgebreid glutenvrij schap!

Gardameer glutenvrij

Zo op het einde van de vakantie werd ik haast een beetje product-moe. De meeste producten kende ik inmiddels wel. En het aanbod is overal zo enorm dat je er ook wel aan gewend raakt.

Desenzano is een erg mooi plaatsje aan het Gardameer. Vorig jaar zijn we hier niet geweest, maar zeker een aanrader! Er was een leuke markt aan het haventje en de sfeer deed me denken aan Peschiera, maar dan rustiger.

Gardameer glutenvrij

We gingen los bij Kapperi, ons laatste avondmaal. Mijn vriend en ik deelden onze gerechten, zodat ik nog meer van de kaart kon proeven. We bestelden bruschetta en steak tartare vooraf. Als hoofdgerecht hij een pizza Margherita en ik de vegetarische lasagne met onder andere broccoli en spinazie. Lekker, alleen deze was duidelijk van tevoren gemaakt en opgewarmd. De bladen smaakten wat overgaar.

Donderdag

Mag ik even huilen in een hoekje? Onze laatste dag was alweer aangebroken: de terugreisdag. Heen hebben we de rit in tweeën opgesplitst, maar de terugweg zijn we in een stuk doorgereden. En dat was lang! We vertrokken rond 08.15 en waren rond 00.30 weer in Zwolle.

Vlak voordat we Italië verlieten, scoorde ik bij een tankstation nog een glutenvrije cornetto.

En deze snoepjes. Die me doen denken aan de snoepjes die ik vroeger wel eens bij de bakker kreeg.

Woohoo! In Duitsland is Lay’s paprika glutenvrij. Smaakt wel anders dan de blauwe zak die ik van vroeger gewend ben, maar was heel lekker! Prima voer om de files mee door te komen…

Wat diner betreft belandden we bij McDonald’s. Ik kon online geen duidelijkheid vinden over de patat bij de Duitse McDonald’s en speelde op safe. Ik vroeg om wat kokend water bij het McCafé en kreeg dat gratis van de dame die mij hielp. Een prima maaltje dat me na het eten van ijs, chips en snoep weer even een oppepper gaf!

Gardameer glutenvrij: einde reeks

De reeks van Gardameer glutenvrij is hiermee afgesloten. Hieronder lees je nog eens alle andere verslagen terug:

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *