Restaurant Review: De Veranda Amsterdam glutenvrij

Restaurant Review: De Veranda Amsterdam glutenvrij

Een tijdje terug was ik voor een dag werken en een congres op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tussen de bedrijven door ging ik met collega’s eten bij De Veranda. Of je bij De Veranda glutenvrij kunt eten? Dat zie je in dit artikel, ik vertel je er graag meer over!

Aparte allergenenkaart

Mijn collega’s lieten het aan mij over waar we die dag zouden gaan eten. Ik zag dat De Veranda al op mijn kaart met glutenvrije hotspots stond, omdat iemand anders er een goede ervaring had. Je vindt mijn kaart hier trouwens: Glutenvrije hotspots Europa

Ik reserveerde een paar dagen van tevoren telefonisch en vroeg nog extra na hoe het zat op glutenvrij gebied. Glutenvrij bleek geen probleem en ze waren bekend met coeliakie. Er zou een allergenenkaart aanwezig zijn en veel gerechten kunnen aangepast worden. Je vindt de menukaart van De Veranda hier: Menukaart De Veranda

Tsja, deze allergenenkaart heeft niet veel zin. In praktisch elk gerecht zit in principe gluten. De bediening legde meteen al uit dat in principe heel veel gerechten alsnog kunnen. Die worden dan aangepast. Wat mij betreft heeft zo’n allergenenkaart dan weinig toegevoegde waarde…

Mijn gerechten

We besloten voor 2 gangen te gaan, ook in verband met de tijd waar we rekening mee moesten houden. Ik ging voor een voor- en hoofdgerecht.

Mijn voorgerecht: burrata, citrussalade, venkel en dragonolie. Verrassend lekker!

Mijn hoofdgerecht: geroosterde groene asperges, pompoen en Griekse yoghurt. Méga lekker, dit wil ik vaker eten.

Eindoordeel

Het leukste aan De Veranda vind ik dat ik enorm verrast werd door de gerechten, ondanks dat we gingen voor ‘een snelle hap’. Achteraf gezien heb ik misschien wel te lichte gerechten gekozen, alles bij elkaar vulde het niet enorm. Maar het was wel érg lekker en het interieur is gezellig en de sfeer laagdrempelig. En ik ben achteraf niet ziek geworden, ook altijd mooi meegenomen! Zeker een aanrader, ik laat ‘m absoluut op mijn kaart staan.

Nog meer Restaurant Reviews lezen?

Ik schreef al eerder Restaurant Reviews over plekken door het hele land:

Klik hier voor mijn pagina met Restaurant Reviews

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *