Zo maak je een glutenvrije breakfast bowl + winactie

Zo maak je een glutenvrije breakfast bowl + winactie

Met ontbijten heb ik een haat-liefdeverhouding. In de ideale situatie zou ik elke dag mega relaxed opstaan en uitgebreid de tijd nemen voor het maken van een ontbijtje. In de praktijk verloopt dit vaak alles behalve zo. Op werkdagen ontbijt ik graag zo snel mogelijk, wat erin resulteert dat ik vaak weken – al dan niet maanden – hetzelfde eet. Soms ben ik periodes lang aan de kwark met banaan en kaneel of een boterham met kaas en even later grijp ik wekenlang naar ontbijtgranen. Vandaag deel ik een recept met je met die laatste: ontbijtgranen.

Voor deze glutenvrije breakfast bowl gebruik ik de Ancient Grains van Eat Natural. Een mix met onder andere boekweit, amaranth, quinoa, chia en haver. Deze optelsom aan ingrediënten verklapt het al een beetje: deze mix vult echt goed. En kun je aanvullen met allerlei lekkere dingen naar keuze. Hieronder vind je mijn variant!

Wat heb je nodig voor de glutenvrije breakfast bowl?

Aantal bowls: 2 | Bereidingstijd: 10 minuten

  • 1 banaan
  • 200 gram kwark
  • 2 kiwi’s
  • Een handje kersen en aardbeien
  • 12 blauwe bessen
  • Geschaafde amandelen naar wens
  • Geraspte kokos naar wens
  • Een handje gedroogde cranberry’s
  • Een paar eetlepels Eat Natural Ancient Grains

Ik maakte deze bowls in een rond glas, maar je kunt dit uiteraard ook in een kom maken. Verder heb je een staafmixer nodig.

Aan de slag met de glutenvrije breakfast bowl!

  1. Doe de kwark, banaan en een stuk of vijf kersen in de staafmixer. Zo zal je kwark roze kleuren!
  2. Schil de kiwi’s en snijd in mooie dunne plakken. Verwijder het kroontje van de aardbeien en de pit van een aantal kersen. Snijd in halven of kwarten.
  3. Rijg de blauwe bessen aan een lange satéprikker.
  4. Werk je ook met een rond glas? Leg 1 plak kiwi op de bodem en de andere plakken er rechtop omheen.
  5. Vul de glazen of kommen met de kwark. En top af met wat eetlepels Eat Natural Ancient Grains.
  6. Decoreer met kersen, aardbeien, amandelschaafsel, kokos en cranberry’s. Let de satéprikkers met blauwe bessen er ter decoratie op. En eet smakelijk!

Waar koop je Eat Natural Ancient Grains?

De ontbijtgranen zijn te koop bij Albert Heijn voor €3,99. De ingrediënten zijn als volgt: glutenvrije HAVER 30%, zonnebloemzaden 20%, raapzaadolie, geschaafde kokosnoot 8%, gepofte rijst (rijst), boekweit 6%, cichoreiwortel vezel, kokosbloesem nectar 6%, amaranth vlokken 3%, lijnzaad 3%, quinoa 2%, pompoenzaden 3%, chiazaad 1%.

Win Eat Natural Ancient Grains!

Ik mag drie van jullie blij maken met een mooi Eat Natural pakket van twee verpakkingen!

  1. Laat in een reactie onder deze post die je nu aan het lezen bent weten wat jij allemaal in een glutenvrije breakfast bowl zou stoppen. Wees creatief en kleurrijk!
  2. Meedoen kan tot vrijdag 3 augustus 21.00 uur. Daarna horen de drie winnaars persoonlijk van mij. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Klik hier voor nog meer glutenvrije ontbijtrecepten. Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Eat Natural. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

57 thoughts on “Zo maak je een glutenvrije breakfast bowl + winactie

  1. Milde magere yoghurt is mijn favoriet. Hierbij doe ik stukjes gedroogde abrikoos, bosfruit, kokos en wat gehakte noten samen met mijn favo ontbijtgranen…..acient grains lijkt me ook heerlijk hierbij!

  2. Wat leuk en de producten van eat natural zijn super en ik doe dus graag mee.

    Mijn breakfast bowl bevat.
    Zoete aardappel
    Honing
    Amandel boter
    Kaneel
    Sinasappelsap (heel weinig)
    Fruit en noten.

    In plaats van de noten kun je ook de natural ancient grains toevoegen.

  3. Mijn bowl zou bestaan uit:
    griekse yoghurt
    blauwe bessen
    abrikozen
    aardbeien
    cacaonibs
    gehakte nootjes
    beetje kaneel
    2-3 eetlepels muesli ( Met een beetje geluk deze van Eat Natural! Helaas heeft onze AH deze niet (kleine winkel) Als het wat minder warm is ga ik eens op zoek in een XL AH)

  4. Banaan, mango, alpro creamy en blauwe spirulina poeder in de blender , in een kom ancient grains erbij , pistache nootjes en plakjes banaan #nomnomnom

  5. Met dit warmere weer gaat er veel (turkse of griekse) yoghurt in hier. Heerlijk! Ene x met een geprakte banaan, andere x haal ik wat stukjes fruit uit de vriezer, gele kiwi’s zijn heerlijk! . Heb zelf een mix van glutenvrije muesli, rozijnen, cornflakes, ongezouten notenmix, pitten en zadenmix, een pak eat natural en gepofte rijst gemaakt. Dat is heerlijk en vult goed.

  6. Goedemorgen,
    Mijn bowl bevat
    Biologische volle yogurt
    Gedroogde banaan /cranberry
    Een klein handje granola
    Bramen frambozen en blauwe bessen

  7. zou top zijn om te winnen. Na een poos if wil ik nu weer ontbijten. Ik heb al heerlijke recepten voor bij zien komen, maar mijn favoriet is toch heel veel aardbeien en watermeloen, kefir, chiazaad en gv havermout nu. Maar een gv cruesli lijkt me nog lekkerder. Helaas geen goede camera om hier een foto van te maken. o ja, aftoppen met pistachenootjes!!

  8. Turkse yoghurt, wat zachter en minder zuur, en lekker dik. Zelfgemaakte bramensap en een handje walnoten. Liefst nog wat bramen erop om het af te maken, desnoods ontdooide uit de vriezer.

  9. Ik vind heel veel fruit lekker (net wat ik in huis heb) maar ik pak dan het meest een banaan in stukjes, chiazaad, lijnzaad olie, ahorn siroop !! Heerlijk!

  10. Deze ontbijtgranen zijn echt kei lekker
    Mij ontbijt bestaat
    Uit een uitgelepelde kokos noot
    Met blauwe bessen yoghurt
    frambozen
    blauwebessen
    plakjes bananen
    Amandel noten
    en 3 soeplepels eat natural glutenvrije müsli als topping ❤️🥳

  11. Breakfast bowls are the best!

    Ik maak het vaak met bietjes, 1/2 appel, scheut amandelmelk, soja yoghurt en als kruiden kaneel, gember, kurkuma en kardemom.

    Afgetopt met de overige 1/2 appel, lijnzaad en pompoen pitten. Maar de granen van Eat Natural zouden er nog lekkerder bij passen 👌

  12. Deze zijn zo lekker! Ik eet ze ook samen met mijn glutenvrije dochter. Bakje magere yoghurt met aardbei, kiwi, en een paar lepels eat natural, en dan lekker buiten in het zonnetje: super begin van de dag!!

  13. Wat ik er in zou willen doen? Nu ga ik alles noemen wat ik lekker vind in een ontbijtje:
    Verse frambozen, Griekse yoghurt en verschillende noten!

    Oh en het liefst ook nog mango en aardbeien erbij!

    Ik zou het nu willen!

  14. Het liefste eet ik zo puur mogelijk….kwark of griekse yoghurt met 1 soort toevoeging.
    Pas kort glutenvrij dus zoekende naar lekkere granen mix hiervoor
    Tot nu walnoten of verschillende soorten vers fruit
    Lijkt me heerlijk om dit uit te proberen 😋

  15. Ik ben dol op dergelijke ontbijtje!
    Maar hou van 1 kleur…
    Dus ik zou gaan voor Griekse yoghurt wat noten en honing als basis.
    En dan nectarine, kaki en mango.
    Of blauwe bessen, aardbei en frambozen/bramen.

    Nu al zin in t ontbijt;-)

  16. 🍓🍌🍇whoop whoop🍓🍌🍇
    Wat een heerlijke actie ik doe heel erg graag mee 😍😋👌 wat ik graag in mijn
    glutenvrije breakfast bowl zou stoppen. Lekker creatief zijn en lekker veel kleuren😋👌yammie yammie

    1 banaan
    200 gram milde kwark
    1 kiwi
    1 mango
    Een paar frambozen en aardbeien in plakjes.
    10 blauwe bessen
    Geraspte kokos
    Een handje witte rozijnen
    Een paar eetlepels Eat Natural Ancient Grains

  17. Als jonge moeder met twee kleine kids moet mijn bowl vooral snel klaar zijn! Dus diepvries fruit it is! Elke keer een andere soort voor de afwisseling! Verder met kwark en amandelmelk, en een beetje kaneel. Jammie.

  18. Het gegeven recept zou ik sowieso uit willen proberen.

    Omdat ik daarnaast ook allergisch ben voor melkeiwitten, zou ik de kwark vervangen voor de sojayoghurt van de AH. Die heeft een lekkere structuur en er zitten verder geen rare conserveermiddelen en suikers in zoals bij Alpro wel vaak het geval is.

    Er zijn nog andere fruitsoorten om uit te testen. Wat perzik, ananas en/of mango erin lijkt me ook wat.

    Een beetje kaneel erin. Of cacao poeder. En wat geschaafde pure chocolade maakt het compleet.

    Heb nu al zin om vroeg op te staan voor dit ontbijt! 😋

  19. Zo fijn dat er steeds meer super lekkere glutenvrije producten op de markt komen. Ik heb geen allergie maar wel veel baat bij glutenvrij eten (ziekte van hashimoto).

    Ik zou beginnen met de kokosyoghurt van Abbot. Verder vind ik de combinatie van fruit met noten ook erg lekker! Mijn favoriet is toch wel mango.
    Verder amandelen of cashew en om de kokossmaak nog iets te versterken aftoppen met kokosrasp.
    Tadaa en dan heb je geen pokebowl maar een breakfastbowl!🤗

  20. Allereerst geweldig dat er een nieuwe smaak komt /is! Die ik normaal eet is lekker, maar ik hou erg van variatie. Ik varieer dan ook altijd qua fruit in mijn ontbijt maar voor vandaag ga ik voor onderstaande😍

    Ik mag geen gluten En geen melkproducten, dus mijn ontbijt wordt als volgt :

    *soya yoghurt
    *glutenvrije ontbijtgranen van eat naturel.
    * verse ananas
    *verse mango
    *geraspte kokos 🥥
    YUM 😋

    1. Wel de lactosevrije magere kwark natuurlijk!! Het is nog even wennen om glutenvrij en lactosevrij te eten, maar met jouw tips en blog kom ik al heel ver!!! 😄😄

  21. Ik zou beginnen met wat naturel yoghurt, daarop een laaagje van de heerlijke eat natural ontbijtgranen, gevolgd door weer wat yoghurt. Daarna zou een laagje vers fruit volgen: aardbei, wilde perzik, appel of kiwi gold, maar net waar ik die dag zin in heb. Daarna zou ik weer een laagje yoghurt doen welke ik zou aftoppen met nog wat van de ontbijtgranen en in stukjes gesneden droog fruit. Jummm, dat wordt smullen 🙂

  22. Ik ben altijd gek op een ontbijt met yoghurt met ontbijtgranen, blauwe bessen, banaan en chocoladestukjes.
    🍚🍇🍌🍫🥄
    Genieten in de ochtend noem ik het 😊

  23. Zou echt heel leuk zijn om te winnen!
    Als ik een breakfast bowl maak doe ik er vaak in:
    – alpro mild & creamy
    – druiven/banaan/blauwe bessen/aardbeien
    – muesli (van Eat Natural of Zonnatura) / havermout / gepofte rijst
    – kaneel

  24. Ik zou een dun laagje vanilleyoghurt in mijn bakje doen. Daar bovenop plakjes aardbeien en schijfjes banaan, gevolgd door nog een laagje vanilleyoghurt en er vervolgens de ontbijtgranen overheen strooien. Aftoppen met nog wat aardbeien, banaan, blauwe bessen en een klein beetje kaneel.

  25. Sinds kort een dochter die glutenvrij moet. Ik ga op ontdekking. Mijn ontbijt is vaak als volgt (met fruit variërend): Magere kwark, frambozen, aardbeien, blauwe bessen, chocolade en amandelen! Heerlijk!

  26. Ik voeg graag groente toe aan mijn ontbijtjes. Carrot oats of een spinazie of bietjes smoothie bowl bijvoorbeeld. Krijgt het gelijk een vrolijk kleurtje en da’s altijd een goed begin van je dag, toch?! Daarnaast ook altijd wat fruit om te zoeten en een lekkere topping zoals noten of deze fijne granola / oats!! Fingers crossed!!

  27. Oh jummie! Ik zou in mijn schaaltje als eerste wat kokosyoghurt doen, daarna verse vijgen uit mijn boom in doen met enkele gedroogde Cranberries. Als laatste een handje ancien grains en smullen maar!!

  28. Ik ben gek op Griekse yoghurt, granola, vers fruit zoals aardbeien en blauwe bessen!! Gebroken lijnzaad mag eigenlijk ook niet ontbreken en wat kokosrasp on top….mmmm

  29. Ik zou er dit in doen 🙂

    Banaan
    Blauwe bessen
    Verse ananas
    Cashew noten
    Paranoten
    Beetje quinoa
    Kaneel
    Kokos rasp
    Kokos yoghurt

  30. Leuke actie!
    Ik zou de lactose vrije yoghurt van Albert Heijn erbij doen, wat blauwe bessen, appel, frambozen, bramen en wat noten compleet met een snufje kaneel.

    De glutenvrije groeten
    Jolanda
    Glutenvrije kletspraatjes

  31. Hele leuke actie! Ik zou in een leuk drinkglas Yoghurt doen van de Plus! Daarbij aardbeiden, Kersen, Bessen, Druiven, Kiwi en Perzik toevoegen. En daaroverheen natuurlijk de Eat Natural Ancient Grains!

  32. Onderin het glas gaan gehalveerde aardbeien met de snijkant naar buiten. Daartussen komen blauwe bessen. Daarop schenk ik voorzichtig – afhankelijk van de ‘status van mijn buik’ – kokos ‘yoghurt variatie’, kwark of Griekse yoghurt. Dan stukjes gedroogde mango, dadel en vijg en een portie Ancient Grains. Liefst met nog wat vers seizoen fruit erbij en om het af te maken een drupje dennen honing..
    Klein lepeltje erbij om van elk hapje goed te kunnen genieten..

  33. Mijn breakfast bowl zou er zo uit zien… 😊 Eerst wat kokos yoghurt in een schaaltje daarna the ancient grains er bij toevoegen. En vervolgens zou ik blauwe bessen, veenbessen, granaatappelpitjes en agave siroop als topping toevoegen. Ik volg het fodmap dieët. Kan niet veel fruit hebben maar dit zou mijn ideale combi zijn😍

  34. Ik zou mijn kleurrijke Bowl maken met de regenboog als inspiratiebron.
    Onderin gele mango, gevolgd door rode aardbeien, groene kiwi en blauwe bessen. Hierna een rijke hoeveelheid Griekse yoghurt, heerlijke eat Natural granola en afgetopt met een takje verse munt.

  35. Wat een leuke winactie! Ik zou mijn bowl als volgt maken: eerst zou ik bevroren mango met amandelmelk, yoghurt en honing mixen; daarna de Ancient Grains op het mengsel leggen met daarbij geraspte kokos, verse aardbeien en banaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *