Restaurant Review: Bij Hartje Zwolle glutenvrij

Restaurant Review: Bij Hartje Zwolle glutenvrij

Zwolle stikt werkelijk waar van de gezellige lunchplekken. Maar het concept van Bij Hartje Zwolle sprak me aan: All Day Brunch. Een kaart met kleinere gerechtjes, ideaal voor mensen zoals ik die slecht zijn in kiezen. Hoe Bij Hartje Zwolle glutenvrij bevallen is? Ik vertel je meer in dit artikel.

Allergenenkaart

Vanwege een lunchafspraak bezocht ik Bij Hartje Zwolle. Van Lisanne (hoi als je dit leest!) die ook in Zwolle woont en coeliakie heeft, had ik al eens de tip voorbij zien komen. Ik belde een dag van tevoren en glutenvrij bleek inderdaad geen probleem. Wel kreeg ik het standaard zinnetje “We werken natuurlijk wel met gluten, dus 100% kunnen we het nooit garanderen” te horen, maar dat ben ik inmiddels gewend. Risico van het vak voor ons coeliaken.

Bij aankomst bleek er een allergenenkaart te zijn waar netjes op stond aangegeven welke gerechten glutenvrij, lactosevrij en notenvrij zijn. Of dusdanig aangepast kunnen worden zodat ze vrij zijn van. Gelukkig bleef er ook voor mij als glutenvrije eter genoeg (lees: teveel) over. Je bekijkt hier online de menukaart van Bij Hartje Zwolle.

Bij Hartje Zwolle glutenvrij

Op de voorkant tien gerechtjes waar je uit kunt kiezen!

Bij Hartje Zwolle glutenvrij

Op de achterkant twaalf gerechtjes. Wel krijg ik altijd de kriebels van onderstaande zin. Wat een onzin dat je als glutenvrije eter meer betaalt. Doe je als vegetariër of iemand die geen champignons lust toch ook niet?

Mijn glutenvrije gerechtjes

Na lang wikken en wegen (zoveel lekkers!) had ik een keuze gemaakt. Ons werd aangeraden om voor drie gerechtjes te gaan, dat zou een volwaardige lunch zijn.

Bij Hartje Zwolle glutenvrij

Hoe fantastisch ziet dit eruit? Een broodje carpaccio – hierbij miste ik wel iets van een saus of dressing, salade met Oosterse gamba’s en egg Benedict met gerookte zalm. Heerlijk!

Eindoordeel Bij Hartje Zwolle glutenvrij

Zo lekker als bovenstaande foto eruit ziet, zo lekker was het ook. Ik heb heerlijk onbezorgd kunnen eten en er was voldoende keus met dit All Day Brunch concept. Een leuk pluspunt is dat je als glutenvrije eter fullsize broodjes krijgt, terwijl ‘normale’ gasten een kleiner broodje krijgen. Het broodje carpaccio was iets droog, doordat een saus of dressing ontbrak. De egg Benedict en gamba’s maakten dat gelukkig allemaal goed.

Per gerechtje betaal je €3-€4, waardoor je per lunch rond een tientje uitkomt. Voor een gluten- of lactosevrije eter komt daar dus nog €1,50 bij. Geen wereldramp, maar wel overbodig als je het mij vraagt. Maar goed: Ik ben er niet ziek geworden en het heeft me fantastisch gesmaakt. Hier ga ik zeker vaker heen, ik kan niet wachten de rest van de kaart te proberen.

Zoek je nog meer plekken om te lunchen in Zwolle of andere steden? Je bekijkt hier mijn kaart met meer dan 1500 hotspots.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Restaurant Review: Bij Hartje Zwolle glutenvrij

  1. Ben er nu verschillende keren geweest en ik ga niet meer. Kleutergerechtjes. Omelet met zalm, moest wel de zalm zoeken. Geen lekkere soepen op het menu. Ik had het gevoel in een poppenhuis te eten qua gerechtjes. Oude formule was prettiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *