Glutenvrije broccolisoep

Glutenvrije broccolisoep

In mijn diepvries zijn altijd wel meerdere bakjes soep te vinden. Ik ben echt een soepliefhebber: het is snel kaar en vult goed. Bovendien krijg je zo gemakkelijk je dagelijkse portie groenten binnen. In dit artikel deel ik een van mijn favorieten met je: glutenvrije broccolisoep. De soep is ook lactosevrij en vegetarisch, lekker voor bij je lunch!

Bereidingstijd: 30 minuten | Aantal porties: 4-5

Wat heb je nodig voor de glutenvrije broccolisoep?

  • 1 grote broccoli
  • 1 grote ui
  • 2 groentebouillonblokjes, ik gebruik altijd deze van drogisterij Rossmann (Duitsland)
  • Gedroogde of verse peterselie: een eetlepel
  • Gedroogde of verse bieslook: een eetlepel
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Olie of boter

Aan de slag met de glutenvrije broccolisoep!

  1. Kook een liter water in de waterkoker.
  2. Snijd ondertussen de ui in grove stukken.
  3. Verhit wat olie of boter in de pan en bak de uitjes glazig.
  4. Vervolgens ga je aan de slag met de broccoli. Was en snijd in roosjes, maar vergeet niet ook de stronk in blokjes te snijden. Alleen de onderste centimeter van de stronk gooi je weg, de rest gebruik je allemaal.
  5. Bak de peterselie, bieslook en knoflookpoeder even kort mee met de uitjes.
  6. Voeg de broccoli toe, evenals de twee bouillonblokjes en een liter kokend water.
  7. Laat staan voor 20-25 minuten en pureer met de staafmixer. Zelf heb ik de soep ook nog even door de passe-vite (roerzeef) gehaald, omdat ik dat lekkerder vind. Eet smakelijk!

Ben jij net als ik een soeplover? Deze twee recepten vind je dan vast ook lekker:

glutenvrije broccolisoep

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *