Antwoord op jullie glutenvrije vragen

Antwoord op jullie glutenvrije vragen

Mei is coeliakiemaand. In mei besteed ik daarom aandacht aan het glutenvrije dieet. En dat doe ik samen met Schär, allebei delen we graag tips en informatie met iedereen die baat heeft bij een glutenvrij dieet. Aan het begin van deze maand vroeg ik jullie om glutenvrije vragen te stellen. En die stroomden massaal binnen. Ik kan ze niet allemaal beantwoorden, maar doe in dit artikel een goede poging.

Inmiddels heb ik zelf meer dan vijf jaar coeliakie, dus weet ik op de meeste vragen prima een antwoord. Ben je benieuwd naar het verhaal van mijn diagnose en wat daaraan voorafging? Klik dan hier voor dat artikel. De antwoorden die ik geef zijn op basis van mijn eigen ervaringen en kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Ik hoop je te inspireren met dit artikel. Lees het artikel vooral tot het einde, want daar komt nog een leuke winactie voorbij.

Hoe ga je mentaal om met de omschakeling naar een glutenvrij dieet?

We vallen meteen met de deur in huis. Deze enorm open vraag wordt me meerdere keren per week gesteld. Ik wou dat ik er een eenduidig antwoord op heb, maar die is er helaas niet. Er is geen kant-en-klare oplossing voor het omgaan met een glutenvrij dieet. Bovendien gaat iedereen er anders mee om. Ik kan je hieronder wel een aantal tips geven die ik heb onthouden uit mijn periode van omschakeling van gluten naar geen gluten:

 • De allereerste beginperiode is een zoektocht. Daar zul je je bij neer moeten leggen. Maak er het beste van en geloof erin dat je het dieet na een paar maanden echt al meer eigen hebt gemaakt.
 • Word lid van glutenvrije Facebookgroepen en Google er op los! Voor bijna elk product is wel een glutenvrije variant, je hoeft er alleen maar naar te zoeken. En welke vraag je ook hebt, op die groepen vind je alle antwoorden en ervaringen wel. Je kunt ook de Schär Facebookpagina checken voor inspiratie!
 • Vermijden is geen optie, aanpassen wel. Het zou zonde zijn als je uit eten, verjaardagen en andere sociale aangelegenheden uit de weg gaat. Juist door het wel te doen en er wel heen te gaan, leer je voor de volgende keer. De eerste keren zul je waarschijnlijk je eigen eten meenemen, alleen de keren erop weten jij en je omgeving er al veel meer van.
 • Ook teruggaan naar een dieet mét gluten is geen optie. Daar zul je je ook bij neer moeten leggen. Het heeft mij geholpen om te kijken naar hoeveel beter ik me ben gaan voelen. Ik zou ook niet terug willen (en kunnen), hoe erg ik die kroket soms ook mis. Ik heb het ervoor over om altijd op mijn hoede te zijn en dingen uit te zoeken, juist omdat ik me nu zoveel beter voel. Lekker cliché, maar: blijf positief!

Wat voor tips zijn er voor mijn zoon die het brood niet lekker vindt om mee te nemen naar school/sport zonder dat het allemaal zoete dingen worden?

Ik lees meer dan eens dat met name kinderen geen fan zijn van glutenvrij brood. Hieronder drie tips voor broodvervangers on the go:

 • Glutenvrije crackers met apart beleg. Bijvoorbeeld plakken kaas in aluminiumfolie of kleine kuipjes jam. Tegenwoordig heb je bij veel supermarkten ook diverse 1-persoons belegverpakkingen. Beleg de crackers niet thuis al, dan trekt het erin en worden ze slof.
 • Glutenvrije wraps kun je prima de avond van tevoren al maken. Ik eet graag deze wraps met sla, kruidenroomkaas en kipfilet. Je kunt ze ook prima maken met tapenade, ham en kaas. Of welke variatie je er ook maar op bedenkt.
 • Glutenvrije pastasalade is ook altijd een goed idee. Zelf ben ik gek op een pastasalade met tonijn, tomaat, augurk, olijf en appel. Ook gerookte kip met komkommer en zongedroogde tomaat is hier favoriet. Een dressing maak je eenvoudig met wat mayonaise, yoghurt, peper, zout en citroensap. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld deze pasta gebruiken.

Hoe bereid je je voor op een dagje weg?

Toen ik net coeliakie had, vond ik het een hele uitdaging: een dagje weg. Inmiddels weet ik prima hoe ik dit aanpak en dat is als volgt:

 1. Kort oriënteren. Een dagje weg betekent voor mij onbewust een aantal vragen beantwoorden in mijn hoofd: hoelang ben ik onderweg? Waar ga ik naartoe en wat zijn daar plekken waar ik kan eten? En wat voor eten? Met wie ga ik en passen die mensen zich gemakkelijk aan? In hoeverre heb ik invloed op waar we gaan eten?
 2. Voorbereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk: bel alvast dat restaurant waar je wilt gaan eten in de avond. Je wilt niet ter plekke horen dat er geen plek meer is, zeker niet als je met een wat grotere groep bent. Koop alvast ruim van tevoren de dingen die je eventueel zelf wilt meenemen. Wat ik meestal meeneem: een belegd broodje, een zoete snack (banaan of koekje), een hartige snack (verpakt worstje of zakje chips) en een zakje drinkbouillon heb ik ook altijd bij me.
 3. Gaan. Mijn tip is om het in je hoofd vooral niet moeilijker te maken dan het is: ga en geniet. Ik weet uit ervaring dat er overal wel iets te eten valt en dat je vaak voor niets (een deel van) je eigen eten mee hebt genomen.

Wat zijn de vier belangrijkste vragen voor als je glutenvrij uit eten wilt?

Uit eten gaan met een strikt glutenvrij dieet is een uitdaging. Of beter gezegd: het voelt voor mij soms als Russisch roulette. Je legt je eigen gezondheid in de handen van een ander (de kok in dit geval, inclusief de bediening) en dat is best spannend. Dat betekent niet dat je niet meer uit eten moet gaan. Maar er is wel wat voorbereiding nodig. Hieronder lees je hoe ik het altijd aanpak.

 1. De eerste vraag, of eigenlijk vragen, stel je wat mij betreft aan jezelf: met wie ga je uit eten? In welke plaats ga je uit eten? Is er van tevoren al een restaurant uitgekozen? Oftewel: in hoeverre heb jij invloed op de restaurantkeuze? En is het een restaurant waar je al eens bent geweest: is het de vorige keer goed gegaan, totaal niet of kon er iets beter?
 2. Vervolgens bel ik altijd het restaurant. De eerste vraag, nadat ik uitleg dat ik een strikt glutenvrij dieet volg: hebben jullie ervaring met het bereiden van glutenvrije maaltijden? Een goede vraag om te peilen hoe de vlag erbij hangt.
 3. En dan vraag ik door. Meestal met de vraag: bereiden jullie glutenvrije maaltijden apart? En wat extra uitleg over kruisbesmetting als het nodig is.
 4. Om mezelf voor te bereiden, eindig ik met de vraag: werken jullie met een apart glutenvrij menu, met glutenvrije logo’s per gerecht of hoe moet ik het voor me zien?

Mijn ervaring: twijfel je over de gegeven antwoorden op een van bovenstaande vragen? Don’t go of neem je eigen eten mee.

Hoe bereid je je voor als je op vakantie gaat naar het buitenland?

Het voorbereiden op een vakantie is wel even andere koek dan voorbereiden op een dagje weg. Hieronder lees je in een aantal stappen hoe ik dat aanpak:

 1. Bestemming bepalen: laat je bij deze keuze niet teveel leiden door het glutenvrije aanbod ter plekke. Kijk vooral naar de bestemming an sich, de bucketlist die je nog wilt afvinken of ervaringen van anderen over dat land. Uiteindelijk zul je je op elke bestemming wel redden, alleen het ene land is meer ingesteld op het glutenvrije dieet dan het andere land.
 2. Glutenvrijheid bepalen: hoe glutenvrij is de bestemming waar je naartoe gaat? Ook hier weer: Google er op los, bezoek fora en stel vragen in glutenvrije Facebookgroepen of Instagram. Op die manier kun je voor jezelf goed bepalen in hoeverre je er uit eten kunt, je boodschappen kunt doen en dus in hoeverre je zelf je producten mee moet nemen.
 3. Checklist bepalen: schrijf van tevoren voor jezelf op wat je absoluut niet moet vergeten. Voor mij is dat altijd mijn dieetverklaring, dieetpasjes in de taal van het land waar ik naartoe ga, eten voor de eerste paar dagen en wat tussendoortjes. En iets van drinkbouillon (zout) en dextro (zoet) voor als het wel een keer goed misgaat op vakantie.

Neem ook eens hier een kijkje voor meer inspiratie over zorgeloos glutenvrij reizen.

En al die onbeantwoorde vragen dan?

Op Instagram Stories geef ik op drie andere glutenvrije vragen een antwoord. Klik hier voor mijn profiel.

Jullie vragen over wat gezond, voedzaam en vezelrijk is heb ik achterwege gelaten. Ik ben niet de juiste persoon om deze te beantwoorden. Ik heb namelijk geen studie gedaan op het gebied van voeding en ben geen diëtist of iets vergelijkbaars. Bovendien vind ik de eerste twee begrippen gezond en voedzaam al zo subjectief, dat ik daar geen eenduidig onderbouwd antwoord op kan geven. Wel kun je hier een kijkje nemen voor meer over het glutenvrije dieet.

Ook kwamen er een aantal vragen binnen over de ideale keukenindeling voor als je met niet-glutenvrije mensen samenwoont. En de vraag wat je standaard in huis moet hebben zodat je altijd een maaltijd kunt maken. Beide vragen komen in september terug in een artikel, wat dat precies voor artikel wordt, houd ik nog even geheim.

Maak kans op een glutenvrij pakket

Voor die ene vakantie, dat dagje weg of de steun die je nodig hebt in die omschakeling naar glutenvrij. Dit glutenvrije pakket van Schär wil toch iedereen winnen?

 1. Laat in een reactie onder deze post die je nu aan het lezen bent weten naar welk Schär product uit dit pakket je het meest benieuwd bent.
 2. Meedoen kan tot zondag 2 juni 17.00 uur. Daarna hoort de winnaar persoonlijk van mij. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Schär.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

232 thoughts on “Antwoord op jullie glutenvrije vragen

 1. Sinds een paar maanden eet ik geen tarwe meer, en dat bevalt goed. Wel gebruik ik nog speltproducten, maar vaak ook glutenvrij. Hetgeen wat ik enorm mis zijn de lekkere knapperige afbakbroodjes, ik ben dus erg benieuwd hoe die van Schär smaken. Ik doe dan ook graag mee met de winactie!

  1. Wow wat een leuke win actie !! Ik ben het meest benieuwd naar de Twin Bar. En dat komt omdat mijn lieveling chocola altijd een KitKat was. Maar ik heb nu sinds anderhalf jaar mijn glutenallergie waardoor ik een KitKat zeker niet meer kan eten. Zouden ze net zo lekker smaken als een KitKat? Ik ben benieuwd !

 2. Ik ben erg benieuwd naar het beschuit! In de 2 jaar dat ik inmiddels coeliakie heb mis ik dit echt heel erg op de zondagochtend met verse aardbeien en suiker. En ik ben ook fan van de repen van Schär die op de kinderbueno lijken, dus ik zou dit pakket erg graag willen winnen!

 3. Ik werd ook altijd ziek van gluten en ben nu ook 3 maanden bezig met een glutenvrij dieet. Ik ben een enorme zoetekauw dus zal graag die producten willen proberen 😍

 4. Al vanaf mijn 9e heb ik coeliaki en benieuwd naar heel veel producten die ik nog nooit op heb. Als enorme kaasfan zou ik dan echt de mini c’s cheese willen proberen!

 5. Kinderbuenoooo😍😍
  dankkkk voor de tip je maakt mn leven beter vandaag!
  ik eet pas net gluten vrij dus ben nog zo aan het ontdekken
  nu word ik weer iets blijer
  screenshot van het pakket en naar de winkel racen

  fijne zonnige dag!

 6. Eigenlijk zou ik gewoon heel graag zo’n leuk bewaarblik van schär willen hebben. Haha. Inmiddels eet ik c.a 7 jaar al glutenvrij en ben zó blij dat er steeds meer lekkere dingen bij komen!

 7. Oeh, ik ben heel benieuwd naar de mini kaascrackers!
  Die melto toevallig vorige week voor het eerst geproefd en ik heb er spijt van dat ik er maar eentje mee had genomen, zo lekker! Er staan in juni 2 weekendjes weg op de planning en ik was van plan online weer een verzameling in te slaan, maar met dit complete pakket als winactie wacht ik toch maar even af met bestellen… Duimen!

 8. De Melto Pocket repen wil ik heel graag proberen! Afgelopen weekend was het na een etentje helaas mis gegaan en ben ik er ook nu nog ziek van ondanks uitgebreid gesprek met de kok. Ik speel het liefst op dubbel safe omdat ik erg gevoelig ben en met Schär kan ik gelukkig wel zorgeloos genieten. Daarmee gaat het altijd goed!

 9. Bij mij is na een lange tijd met veel buikpijn coeliakie geconstateerd, waardoor ik sinds 2 maanden glutenvrij eet. Het is nog veel zoeken naar lekkere producten. Daarom zou ik graag de koekjes willen proberen, omdat ik deze toch wel heel erg mis (en dan vooral die met chocola!).

 10. Ik ben erg benieuwd naar oa “kinderbueno”, wat voorheen echt mijn “guilty pleasure” was. En ook ben ik benieuwd naar het beschuit. Dat mis ik ook enorm! 🤞

 11. Leuk artikel! Toen ik 2 was is er bij mij coeliakie geconstateerd en ik heb dus heel veel producten nooit kunnen proberen. Ik heb altijd al willen weten hoe een kinder bueno smaakt en ik ben dan ook zeer benieuwd naar de melto pocket! Dan krijg ik misschien toch nog een beetje de smaaksensatie van een kinder bueno 🤩

 12. Ik ben heel erg benieuwd naar de look-a-like KitKat 😍 sinds kort bekend met glutenintolerantie. Ben me er nog steeds in het verdiepen aangezien het een heel diepgaand onderwerp is. Hoop middels dit pakket ook wat meer variatie te hebben

 13. Hoi Marit! Sinds mijn vriend coeliakie heeft, zijn hij en ik jou actief gaan volgen. We zijn erg benieuwd naar de glutenvrije chocoladereepjes; handig (en hopelijk ook lekker!), want soms heeft mijn vriend snelle suikers nodig vanwege zijn diabetes en dan is zo’n glutenvrij chocoladereepje volgens mij wel heel lekker. We dingen graag mee! 🙂

 14. Wauw, wat een fijne winactie weer! Ik ben het meest benieuwd naar de verschillende chocoladerepen! Handig om mee te nemen wanneer er niets glutenvrij voorzien is 😉

 15. Wij (mijn dochter&ik) zijn echt reuze benieuwd naar de bueno!!
  Maar ook naar de mini C’s cheese want die kennen wij ook nog niet.

  Fijne dag en bedankt voor je leuke tips altijd.

 16. Vandaag (29 mei) is het feest.. Mijn dochter is jarig.. Haar beste vriendinnetje heeft Gluten allergie.. Dus speciaal voor haar maak ik het hele kinderfeestje Glutenvrij. Ze zijn al 9 jaar vriendinnen dus ik ben er al aardig aan gewent.. Ik wil dat zij net als alle kinderen onbezorgd kan genieten van al het lekkers op tafel. Ik zou haar graag op nog meer lekkers willen trakteren en ben dan ook erg benieuwd naar de ‘Kinder Bueno’..

 17. Sinds oktober 2018 bekend met coeliakie, en ik zie op de foto veel producten die bij ons niet in de supermarkt liggen. Die zou ik dus graag willen proberen. Vooral de beschuiten ben ik erg benieuwd naar!

 18. Sinds mijn 3e mag ik al geen gluten meer hebben. Hierdoor heb ik veel dingen nog nooit gegeten. Kinderchocola vind ik heel lekker maar kinerbueno heb ik bijvoorbeeld nog nooit op. Daarom ben ik erg benieuwd naar deze look a like! Repen voor mee naar school blijft namelijk ook altijd een struggle voor mij.

 19. Ik doe mee voor onze dochter. Ze eet nu 2,5 jaar glutenvrij en naast Coeliakie heeft ze ook Diabetes type1. Daarom zijn we ook fan van Schar. Omdat daar duidelijk de koolhydraten op vermeld staan. De Zwieback is ze heel nieuwsgierig naar. En met alle aankomende vrije dagen maar ook schoolreisjes, voetbal toernooien en avondvierdaagse etc zou dit pakket hier heel goed terecht komen. Super bedankt voor al je tips trouwens!

 20. Mijn dochter van vijf heeft coeliakie, dit weten we pas een paar weken. Ik zit nog midden in de zoektocht en een pakket wat zonder twijfel goed is, is dus meer dan welkom! Met een vakantie op de camping op de planning en verschillende feestjes is het heel fijn om zoveel lekkers achter de hand te hebben!

 21. Ik heb al mijn hele leven coeliakie dus ik heb al veel glutenvrij eten geprobeerd en geproefd! Alleen ken ik nog niet alles van dit pakket, ik ben erg benieuwd naar de crispbars.

 22. Super handige post , zeker met alle weekendjes weg en vakantie’s en festivals in de planning .
  Nog niet superlang weet ik dat ik dit heb . Via social media idd heel veel informatie en tips verzameld .
  En dan zou zo’n pakket om allemaal nieuwe lekkere dingen te testen helemaal geweldig zijn!
  Ik kan eigelijk niet kiezen welke ik het liefst wil testen .
  Maar beschuit heb ik echt al zo lang niet gehad daar ben ik wel heel benieuwd na !
  Bedankt voor deze handige tips !❤️

 23. Wat gaaf om dit een keer te winnen en handig alvast een voorraadje lekker spullen voor op vakantie. ik ben heel erg benieuwd naar de beschuit. nog nooit op, dus heel erg benieuwd!

 24. Hoi,

  Waar ik echt benieuwd naar ben is de twinbar want KitKat is echt iets wat ik mis en echt goeie vervanger helaas nog niet gevonden maar deze van shär nog niet geprobeerd.

 25. Hoi! Ik wilde eigenlijk zeggen dat ik benieuwd was naar de kinderbueno-variatie… Maar nu ik op de foto kijk ben ik ook wel erg benieuwd naar de koekjes rechts achter in de trommel! Toch leuk dat er vaak weer wat nieuwste ontdekken valt 😀

 26. Zwieback van Schär!! Ben hier heel benieuwd naar, want heb deze nog niet eerder op! Lekkere crackers zijn mega makkelijk en handig voor een keer ipv elke dag glutenvrij brood. Dit pakket zal zeker goed uitkomen!

 27. Ik ben heel benieuwd naar de crispbar. Ik eet nu 1,5 jaar glutenvrij en heb nog steeds niet de perfecte reep gevonden als tussendoortje. Deze wil ik dus ook graag proberen.

 28. De beschuitjes!! Ik mis zo vaak het luchtige en knapperige gevoel bij eten! En natuurlijk de melt pockets, als ze echt zo op kinder bueno’s lijken zou dit echt mijn nieuwe go-to snack worden haha

 29. Ik zou dit pakket graag voor mijn zus winnen. Ze blijft op zoek naar lekkere dingen, die soms lastig te vinden zijn in nederland of vakantie. Vooral de twin bar & crackers zijn we benieuwd naar!

 30. Ik ben het zo eens met de ‘maak het niet moeilijker dan het is’. Ik weet nog wel met werk dat we vaak acties moesten doen en we 2 tot 4 dagen weg moesten. Mijn tas was 80% eten haha! Maar uiteindelijk ging meer dan de helft weer mee terug. Des ondanks wil ik die chocolix ZEKER wel proberen 😱

 31. De laatste tijd staat het glutenvrij brood me steeds meer tegen. Ik ben dan ook wel heel nieuwsgierig naar het toast brood zwieback staat op de verpakking.
  Misschien dat dit een variatie is op de crackets die ik dagelijks eet! Bedankt ook voor de fijne tips die boven de winactie staan!

 32. Ik gebruik heel veel van schar dus dit pakket zou heeel fijn zijn!! Ik ben heel benieuwd naar de kaas mini c’s! En zou heel graag winnen!! Leuke actie en handige tips in je artikel!!

 33. Mijn tweeling zus komt over twee weken thuis van een half jaar weg te zijn geweest. Beiden hebben we Coeliakie al ons hele leven, maar zijn er goed mee leren om te gaan. Maar wat zou het tof zijn om die nieuwe buenos uit te proberen met haar als verrassing wanneer ze terug komt!

 34. Wat een leuk pakket om te winnen! Ik ben gek op Schär. Maar ben wel erg benieuwd naar die vierkante beschuitjes. De snacks zijn altijd welkom ben dol op chocolade 🙈.
  Ik weet sinds 2013 dat ik coeliakie heb en ben steeds meer enthousiast over het glutenvrije aanbod. En ook erg fijn altijd te tips die jij deelt🤗

 35. ik doe graag mee voor mijn zusje, ik ben benieuwd naar de speculaasjes, daar kan ik vast een lekker bodempje voor een kwarktaart mee maken, daar is ze gek op!!

 36. Ben erg benieuwd naar dat blik met ronde koekjes. Die ben ik zelf nog nergens tegen gekomen..
  kan uit eigen ervaring zeggen dat hebt best wel mijn dag kan beïnvloeden op een festival. Ben toch steeds bezig met wat zou ik kunnen eten, mocht ik honger krijgen.

 37. Super fijn artikel! Na 2 jaar Coeliakie helpen sommige antwoorden weer toch even wat creatiever te zijn.
  Wat de winactie betreft, ben ik zeer nieuwsgierig naar de beschuitjes. Dat heb ik echt al zóóó lang niet gegeten!! Vroeger elke ochtend met hagelslag of kaas. Nu duimen 😉

 38. De mini c’s. Benieuwd of dit de tegenhanger van de mini Tuc gaat worden. En benieuwd we dat mogen gaan uittesten. Duimen maar.

 39. Wat een leuke win actie!
  Mijn zoontje van 6 eet sinds augustus glutenvrij en hij doet het super goed! Maar soms blijft het toch wel een zoektocht. Het is altijd nadenken en 2 stapjes vooruit zijn op bepaalde situaties thuis en buitenhuis. We zijn dan ook erg benieuwd naar de glutenvrije “bueno” hoe ideaal. Kan overal mee naar toe!

 40. Wat een leuke actie! Ik heb zelf geen coeliakie, mijn man heeft het. Sinds drie jaar…. en het was voor mij ook best een omschakeling. Ik doe mee voor hem, als verrassing…. en áls ik win, dan denk ik dat hij graag een glutenvrij beschuitje met mij wil eten. *knopoog*

 41. Wat een leuke actie! Ik heb zelf geen coeliakie, mijn man heeft het. Sinds drie jaar…. en het was voor mij ook best een omschakeling. Ik doe mee voor hem, als verrassing…. en áls ik win, dan denk ik dat hij graag een glutenvrij beschuitje met mij wil eten. *knipoog*

 42. Erg leuk om je te volgen ik heb er veel aan 😊.
  Na jaren met vage klachten op advies begonnen met glutenvrij eten ,, wat een verbetering. Maar het is nog even zoeken naar vooral de “lekkere” dingen zoals melto pocket …😍…
  Maar ik zie ook crackers daar ben ik ook heel benieuwd naar .. ik ga duimen 🤞🏻🍀🧡

 43. Wat een geweldige actie!
  Ikzelf eet ongeveer 2 jaar geen gluten meer en merk dat dat mijn lichaam goed doet. Zeker met de aankomende zomer lijkt het me enorm fijn om dit pakket in huis te hebben 🙂 Alles lijkt me even lekker.

 44. Ik schrijf dit voor mijn dochter, Floor, zij zou zo enorm graag de kinderbueno (ik weet de naam van Schär niet) willen uitproberen!!
  Ze dingt graag mee voor het pakket 😊

 45. Aangezien ik nieuw ben in de glutenvrije wereld, ben ik benieuwd naar meerdere producten van Schar;), ik doe dus graag mee met de winactie:)

  Liefs Myrna Anne

 46. Oeeeh wat een fijn pakket! Mijn man en dochter zijb erg benieuwd naar de Zwieback en Twinbar. Het gehele pakket is fantastisch en zo welkom met twee Coeliaken in huis. Liefs, Marlous (Marlouzie @ IG).

 47. Naar de Mehrkorn broodjes helemaal achteraan de foto! Ik kan ze in de supermarkt in de buurt helaas niet meer vinden. Volgens mij waren dit een van de betere broodjes van Schär!

 48. Wauw wat een heerlijk pakket om te winnen! Alles lijkt me heerlijk, maar ik ben vooral benieuwd naar de melto pocket! Vanwege mijn gezondheid mag ik sinds een paar maandjes geen gluten meer. Ideaal zo’n pakket en om nieuwe producten te ontdekken, yummie!

 49. Hoi ! Ik doe graag mee om dit pakket te winnen, omdat het festivalseizoen voor de deur staat en ik eind juni een lang weekend op een camping sta met mijn vrienden en vriendinnen ! 🌞⛺️🎶 Ik vind het altijd lastig om precies mee te nemen wat ik nodig heb/lekker vind en zit tegen het einde van het weekend meestal door mijn rantsoen heen. Hier zit van alles wat bij en ik denk dat ik niks tekort ga komen ! 🍀🌸🥳

 50. Mijn beide dochters eten glutenvrij en vooral mijn oudste dochter Sophie (5) wil steeds meer uitproberen qua eten en is heel benieuwd hoe beschuiten smaken en een twix. Ze eet al vanaf dat ze anderhalf is glutenvrij. Dus voor haar zou ik graag willen winnen zodat ze deze twee kan proberen!

 51. Hi, Mijn zoontje van 5 jaar heeft coeliakie, en eten eigenlijk met heel het gezin mee glutenvrij! Dus de producten zijn ons sowieso bekend…maar de beschuitjes die hebben we echter nog niet geprobeerd, en zien we hier zeker zitten…net als al de rest uit het pakket 🙂 vele groetjes!!x

 52. Wauw wat een leuke actie! Het is altijd fijn om met anderen te kunnen sparren hoe zij het doen als ze een dagje weg gaan of een spontane barbecue hebben. Ik ben zelf het meest benieuwd naar de vernieuwde receptuur van de Zwieback. Ben benieuwd of ze nu nog knapperiger zijn en ik er nog meer van kan genieten 🙂

 53. Ik ben voor mijn dochter het meest benieuwd naar de beschuiten…kan ze er aardbeitjes op doen. Maar ik zie meer dingen waar ze blij van wordt.

 54. De mini C’s cheese ken ik niet, daar ben ik wel benieuwd naar! Hartige crackertjes e.d. mis ik wel in het glutenvrij dieet, dus nieuwe soorten zijn altijd welkom!

 55. Wauw wat een mooi pakket! Dat mooie blik zou een uitkomst zijn voor de koekjes😄is meteen duidelijk van wie de koekjes zijn!

 56. Wat een leuke actie! En bedankt weer voor je info en ervaringen!

  Vind het blik zo leukkk! Dat zou fijn zijn voor zoonlief en mijzelf voor onze koekjes! Ben benieuwd naar de kaaskoekjes!

 57. Ik zie zoveel staan wat hier in de winkel niet te koop is dat ik het allemaal wil proberen. Maar ik word vooral blij van de choco reepjes.. Ik mis de bueno.

 58. Ik kijk het meeste uit naar die kaas crackers/koekjes! Heb ze hier nog niet gezien en kaas crackers mis ik toch wel meeste. Maar heb dan ook nog maar een paar maanden de diagnose/dat ik glutenvrij eet. Dus zou leuk zijn te winnen!

 59. Bedankt voor de antwoorden op de vragen die gesteld zijn.

  Zelf weet ik sinds 2 weken dat ik glurenvrij moet eten. Zoals jullie zelf ook ervaren hebben een hele omschakeling en de supermarkt is ineens veranderd in een doolhof 🙈

  Zou heel graag verder kennis willen maken met Schär. Ik vind het brood en koekjes goed te eten en zou de afbakbroodjes graag een keer proberen.

  Groetjes
  Dianne

 60. Mooi artikel! Ik mis nog de tip wordt lid van de NCV. Zij komen voor ons op als er tarwe in wegwerp servies dreigt te komen, geven richtlijnen uit voor de horeca en onderzoeken bijvoorbeeld wat “kan sporen van gluten bevatten” nu echt betekend, organiseren markten, lezingen en baklessen en nog veel meer.

  Van het pakket ben ik benieuwd naar het trommeltje en het pak links onder waarvan ik niet kan zien wat het is. Ik ben bijna 12 jaar glutenvrij

 61. ik ben zoooo dol op kitkat voor mij de ultieme quilty pleasure aan het einde van de dag. Ook de vierkante crackertjes lijken me top, want volgens mij deelde jij eerder al een receptje voor belegsels. Zou echt top zijn om te winnen. Ook dank voor dit artikel met je handig tops en tips! Hoor graag van je, zodat ik ook mijn vriendin die gv moet eten kan verwennen met een fijne lunch.

 62. Ik weet sinds December dat ik Coeliakie heb en heb al veel Schär producten uit geprobeerd.
  De mini Cheese heb ik nog nooit in de winkel zien liggen, daar ben ik erg benieuwd naar!

 63. Ik ben heel erg benieuwd naar de kinderbueno!!😍😍
  Vanaf jongs af aan al coeliakie en nog nooit een kinderbueno gegeten! Heel benieuwd of deze glutenvrije variant me bevalt!😋😋

 64. Het leven met coeliakie is niet altijd even makkelijk, ik ben eigenlijk altijd nog heel erg benieuwd naar producten die ik nog niet heb geprobeerd! Met name het brood, ik eet al heel lang van hetzelfde merk en wil eigenlijk wel een keer iets nieuws proberen. Ook die ‘kinderbueno’ en biscuitjes lijken me heerlijk!!!! Ik heb al heel lang geen échte ‘maria’ biscuitjes (waarvan je er gelijk 10 per keer op eet) meer gehad, super veel zin om dat uit te proberen! Duimen maar!!!!

 65. Ik ben super benieuwd naar de twin bar. Zoek nog steeds een waardige vervanger voor snickers, mars, milky way repen….

 66. Mijn dochtertje heeft het nog niet zo heel lang en voor ons is het soms echt nog beetje zoeken, dus als je vraagt welk product is het eigenlijk allemaal wel😊

 67. Ik ben het meest benieuwd naar de geroosterde broodjes, want wat lijken die mij heerlijk met verse Hollandse aardbeien als ontbijtje op het balkon in de zon! Sinds de diagnose mis ik echt iets waarop verse aardbeien kunnen, want de glutenvrije beschuiten die ik tot nu toe gevonden heb, zijn het net niet..
  Als tussendoortje ben ik benieuwd naar de KitKat-achtige reepjes, want die heb ik nog niet eerder gezien in Nederland. ♡

 68. Wat een fijn artikel, Marit, ik krijg er trek van. 😉 Zelf ben ik het meeste benieuwd naar de Schar chocolade bars, die ken ik nog niet. Ik begin alvast met duimen en hopen. 🍀🍀👍😊

 69. Oehhh.. kiezen is lastig! Maar aangezien ik net een jaar de diagnose coeliakie heb, ben ik nog lang niet klaar met uitproberen en testen.. dus kom maar op!:)

 70. De melto pockets( kinder bueno) en crisp bar zijn echt een super ontdekking!!!
  Maar waar ik vooral ook naar uitkijk is het beschuit en de mini C’s.
  Ik heb de diagnose nu 1 jaar en ik merk dat ik het soms echt nog zwaar heb, maar als ik dan iets ontdek dan kan ik wel een gat in de lucht springen😁

 71. Ik wil graag de ‘twin bar’ en de ‘crisp bar’ proeven want die zijn bij ons in de winkels niet, en die lijken me heel lekker. Ik wil ook graag mini pizza’s van schar want die heb ik nog nooit gehad.

 72. Op de 15de van de maand krijgen we op het werk altijd verse vlaai. Dat is een verschrikkelijk een gemis voor mij als echte Limburger. Het zou voor mij een troost zijn als ik dan van die lekkere Schär twinbar zou kunnen snoepen.

 73. Ik ben groot fan van Schär,
  Omdat het zo makkelijk is. Je pakt het uit de kast en je kunt al bijna eten. Sinds in coeliakie heb bak ik veel zelf maar hou toch ook wel van gemak. Ik heb nog niet alles geprobeerd uit dit pakket. En dit is dan gelijk een mooi moment om de producten te gaan proberen.
  Ben vooral benieuwd naar de Zwieback en de mini C’s.
  De metto pocket mocht ik vorige week al proberen van Schär via de persoonlijke bonus bij de AH en ik kan het wel een nieuwe verslaving noemen 😋 dus dit hele pakket is meer dan welkom.

 74. Voor mijn zoon Niels van 13 zou het superleuk zijn als hij dit pakket zou winnen. De mini kaaskoekjes wil hij wel graag proberen! De producten van Schär zijn hoe dan ook favoriet bij hem.
  Hij is inmiddels al 10 jaar glutenvrij en verdiend het om iets speciaal voor hem te krijgen. Voor alle teleurstellingen waar hij als kind mee te dealen had omdat andere mensen toch (te) vaak geen rekening met hem houden.

 75. Het Zwiegeback!
  Gisteren iedereen aan de beschuit met verse aardbeien..en die smaken niet zo lekker op een glutenvrije cracker…..ben ik achter gekomen(helaas)
  Nog maar kort op gluten en tarwevrij eten, en het is erg uitzoeken wat wel en niet lekker is

 76. Wat ik zelf wel heel erg mis in mijn glutenvrije bestaan, is een Kitkat. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de Kitkat-versie van Schar! Over 3 maanden gaan we op huwelijksreis naar Curaçao, dus met dit “overlevingspakket” zou ik mij over het eten daar de eerste dagen geen zorgen moeten maken😁

 77. Wat een leuke actie! Ik ben vooral benieuwd naar hoe de koekjes smaken in het blik en naar de beschuit…. ook de bruine broodjes zou ik graag proberen. Ik mis genoemde producten erg sinds ik glutenvrij eet.

 78. Hoi hoi,
  Ik ben benieuwd naar heel veel producten voor mijn zoon van 9. Hij heeft sinds 5 mei van dit jaar diabetes type 1 en daarbij ook te horen gekregen dat hij geen gluten mag😞 wij als ouders moeten nu overal opletten: hoeveel suiker zit er in iets en bevat het gluten?
  Groetjes Monika

 79. Ondertussen bijna alles geprobeerd en het bevalt goed. De Melto is voor mij een gebakje. De twin pack zou ik heel graag proberen, lijkt me ook heel lekker. Wat een cadeau als je dit wint 😋

 80. Die koektrommel vind ik eigenlijk het leukst! Als leerkracht moet ik dagelijks lekkere koekjes en chocolaatjes afzeggen, i.v.m. mijn coeliakie. Zo kan ik altijd mijn eigen voorraad bij me hebben met die leuke bewaarblik. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de ‘kinderbueno’ en ‘kitkat’ variant.

 81. Ieeeeh de gv kinder Bueno!!! Kijk daar heb ik al een tijd op zitten wachten, Can’t Wait om die te proeve! 😃 ik doe mee!

 82. Moet ik echt 1 ding kiezen? 🙈 dan denk ik de crisp bar of toch de KitKat look a like. Het fijne van schar vind ik dat het zo herkenbaar is. Ik durf vrienden en/of familie voor een boodschap te sturen als het gaat om een gv product van schar. Daar kan niks mis mee gaan en heb ik ook iets lekkers bij de koffie of op een feestje zonder dat ik zelf alles moet meenemen of ziek naar huis ga.

 83. Hallo Marit,

  Ben op dit moment 37 weken zwanger en een enorme zoetekauw, de nieuwe glutenvrije chocoladesnack Mello zou ik heel graag willen proberen van Schar. Aangezien deze er ook zo gruwelijk lekker uitziet!
  Daarnaast begreep ik dat de zwieback beschuit verbeterd is qua receptuur dus ben ik daar ook erg benieuwd naar!

  Groetjes Kim

 84. Oohh al die chocola ziet er super lekker uit! Ben vooral heel benieuwd naar de kinder bueno look-a-like😍 Zou heel graag dit pakket willen winnen🍀

  Groetjes Leonie

 85. Ik ben jullie en ik heb al mijn hele leven gluten. Het is af en toe moeilijk en stom dat ik gluten heb. Vaak met uiteten of vroeger op de basisschool met traktaties, ik ben erg benieuwd naar de stokbroden. Vaak zijn de broodjes erg droog dus ben ik erg benieuwd hoe die broodjes smaken!
  Ps: je hebt een hele leuke blog! Zie steeds meer nieuwe producten die ik niet ken (de)

 86. Oeh ik ben heel benieuwd naar alle snacks/chocolade 😍 De meeste hebben ze hier in de buurt niet. En dan kom ik toch altijd uit op dezelfde standaard gluten vrije snacks helaas.

 87. Oeh, de crispy bar!! Lion-achtig?… heel benieuwd! Van de week had mn moeder zo’n melto voor me. Blij als een kind dat ik was.
  Sowieso, chocola is ALTIJD een goed idee! 🙂 en dat is het kindje in mn buik roerend met me eens. 😉
  Ohja, ik eet dus voor twee en glutenvrij is best wel duur, dus pakketje winnen is super fijn!

 88. Wat een leuke actie! Sinds kort weet ik dat ik overgevoelig ben voor gluten. Het is best zoeken en goed opletten, maar het valt mij op dat er al best veel glutenvrije producten op de markt zijn. De Chocolix en de Zwieback van Schar zou ik graag een keertje uitproberen.

 89. Hi,
  Sinds augustus 2018 heb ik te horen gekregen dat ik choeliaki heb. Ik was opgelucht dat we er eindelijk na zoveel tijd achter kwamen ! Jij bent de eerste geweest dat ik via insta kon volgen veel duidelijkheid en tips gaf wat betreft het glutenvrij leren leven, ik ben hierdoor in deze nog korte periode al best gewend en al veel variatie in dit dieet ontdekt maar zeker nog niet alles! Zo ook dus het assortiment van Schär, dus nu een mooie kans om dit uit te mogen proberen!
  Groetjes Wendy

 90. Wat ziet dat er heerlijk uit! Veel van bovenstaande producten ken ik niet. De toast wel eens in het buitenland gegeten maar in Nederland niet, ben er fan van! Maar vooral ook erg benieuwd naar de koekjes en de kaasballetjes!
  Ondanks dat je je goed kunt aanpassen aan een glutenvrij dieet is het soms wel lastig als je niet eens kunt smokkelen omdat je er dan ‘dood’ ziek van wordt.

 91. Veel van de producten die ik op de foto zie ken ik een koop ik omdat ik reeds meer dan 25 een glutenvrij dieet heb. De mini C ’s cheese ben ik nog nooit tegen gekomen dus daarvoor doe ik graag mee!

 92. Mijn 2 kinderen zijn erg benieuwd naar de Kinder Bueono, maar dan die van Schar 😉. Oudste heeft er nog nooit 1 gehad, was bij de diagnose 1,5 (nu 10) en jongste mist dit soort dingen erg, heeft jaar geleden diagnose gehad en is nu 6, dus zij herinnert zich de ‘glutendingen’ nog. Zou heel leuk voor ze zijn, dit pakket!

 93. Voor mijn zoontje de twix omdat hij eigenlijk nog nooit twixx opheeft en nu mag smullen met mijn dochter. Wil hem het beste geven

 94. Het meest benieuwd ben ik naar de kitkats en die kaasdingetjes (?). Het brood eet ik niet zo vaak en de andere koekjes ook niet, maar kunnen mooi naar het veel te schattige dochtertje (3 jaar) van een vriendin die sinds 2 jaar coeliaki heeft. Zij zijn nog erg zoekende.
  Leuk en erg herkenbaar verhaal. Zeker met het uit eten. Zelf heb ik geen coeliaki, maar als ik twijfel bij een restaurant gaat het eigenlijk altijd mis. Dus wat strenger zijn haha.
  Groetjes!

 95. Ik ben heel erg benieuwd naar de twin bar! Ik ben nu bijna 3 jaar glutenvrij vanwege coeliakie en koek met chocola is altijd mijn guilty pleasure geweest 😍.

 96. Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar alle producten. Ik ben nog vrij nieuw in de “glutenvrije-wereld” en heb tot nu toe alleen de afbakbroodjes van dit merk geprobeerd die overigens best smakelijk waren. Ik denk dat ik mezelf een weekend lang op zou sluiten en op ontdekkingstoer zou gaan met zo een pakket!

 97. Veel Producten van schar ken ik al! Maar ben wel benieuwd maar de moni c’ cheese. Want die ken ik nog niet! Maar de rest is altijd erg lekker!!

 98. Ik ben erg benieuwd naar de producten van schär ik ben bijvoorbeeld gek op de bon Matin broodjes ook ben ik erg blij met alle tips hierbij doe ik graag mee aan de winactie 😊😊😊

 99. Super leuk om te lezen. Heb ook even doorgeklikt op zorgeloos glutenvrij reizen.
  Ik ben erg benieuwd naar de Schär TwinBar, het lijkt zo te zien iets weg te hebben van een Kitkat, deze mis is best wel af en toe, ik was vroeger gek op KitKat

 100. Wat een super leuke win actie! Ik verdraag helaas geen gluten meer nu een aantal maandjes aan het stoeien wat lekker is en waar allemaal gluten in zit want dat is nog wel eens een zoektocht! Wat ik af en toe zo kan missen is een twix of KitKat dus in de variant van Schar zou ik heel graag een keertje uit willen proberen!

 101. O dat ziet er lekker uit. Ik ken de meeste producten al, maar de Zwieback beschuitjes zouden erg leuk zijn voor straks als onze baby geboren wordt!

 102. Mijn zoon eet heeft nu ruim 13 jaar Coeliakie. Hij is dol op kaas, dus de mini C’s Cheese zou hij heel graag willen proberen. Lijkt hem erg lekker.
  🤞 Duimen dat ik win voor hem. 12 juni hoort hij of hij geslaagd is voor school. Dus of feesteten, of troosteten.

 103. Wat een super leuk pakket! Voor mijn dochter (9, sinds haar 2e coeliakie) zou ik deze graag winnen! Wij eten samen glutenvrij (diagnose bij mij op mn 32e, gelijk met mijn dochter), en kunnen dan samen smullen van al het lekkers ☺

 104. Ik ding heeeeeel graag mee. Het meeste ken ik al van schar maar het beschuit niet (en het wordt heel erg gemist). Hoop dat het lekker smaakt

 105. Ik eet dit jaar alweer 5 jaar glutenvrij en nu blijkt dat ik dus nog niet eens alle producten van schär ken. De Zwiebach en mini c’s cheese ken ik niet en wil ik zeker eens proeven. Omdat mijn schoonmoeder sinds kort lactosevrij moet eten zijn de producten van Schär ideaal om tijdens de koffie, een borrel of diner te gebruiken. Ik ga alvast duimen 🤞

 106. Het meest benieuwd zijn wij naar de kaascrackers. Lijkt mij lekker om mee te nemen.Vooral met het mooie weer in het verschiet. Chocolade is dan niet zo handig.

 107. Fijn artikel, vooral dat stukje over het uit eten en op vakantie gaan is iets waar ik veel aan heb, dankjewel!
  Ik kijk het meest uit naar de nieuwe pocket reep! Heel benieuwd naar de smaak, mis stiekem de Bueno best wel!

 108. Hii, ik heb sinds een jaar coeliakie en het omschakelen is nog steeds erg moeilijk. Ik ben zeer benieuwd naar de chocolade producten en crackers van schär! Lijkt me lekker 🙂

 109. Ik ben gluten intolerant sinds ik 3 jaar was.
  Nu 25 jaar later woon ik in de onwetenheid, zijn er nog veel producten dat ik nooit hebt geprobeerd!!
  Ik ben erg benieuwd over de netto pocket! Ik heb gehord dat het zoals de kinder bueno smaak!
  Ik zou graag voor het eerste dat proeven! En dan een beetje minder onwetend zijn!🤗

 110. Dankjewel voor alle nuttige antwoorden!
  Die vlinder-sluitclipjes zijn heel fijn 😍 Heel benieuwd naar ‘Zwieback’ & ‘Twin Bars’, de rest volgensmij al ooit eens op 😛😛😛
  ❤️ Schär

 111. Benieuwd naar de Twinbar! Die zou ik delen met mijn tweelingzusje die ook Coeliakie heeft. Daarbij zijn we woensdag jarig, dus dit zou een top cadeau kunnen zijn 🙂

 112. Ik zou heel graag eens de mini c’s cheese en de crisp bar willen proeven, ik ben heel erg benieuwd hoe het smaakt. Ook ben ik benieuwd wat er in het blik zit🤔😍😍

 113. Sinds maart weten we dat onze jongste zoon (5) coeliakie heeft. Een enorme zoektocht, maar dankzij onder andere jouw blog veel opgepikt, dus bedankt daarvoor! Onze bikkel doet het onwijs knap. Ik zou benieuwd zijn dat blik koekjes (als dat het is haha). Gewoon een simpel kaakje voor uit school.

 114. Hee hoi! Ik ben erg benieuwd naar de koek in het ronde blik. Deze ken ik nog niet en ik ben altijd opzoek naar nieuwe producten. Dat geeft Me zo’n kick! lieve groetjes, Elene

 115. Wat een leuke winactie! Ik zou graag de reepje willen uitproberen voor mijn dochter en man die op kinder bueno lijken. Ik had ze laatst nergens kunnen vinden😞.. succes iedereen❤️

 116. Da’s moeilijk kiezen tussen al dat lekkers….😋 Als ik dan toch een keuze zou maken, zou ik kiezen voor de mini C’s, deze ken ik namelijk nog niet 😃

 117. Wat een superleuke actie!!
  Mijn dochter van 11 jaar weet sinds een aantal weken dat ze Coeliakie heeft. Het is al geen makkelijke eter en zo zou ik haar kunnen laten zien dat er heel veel lekkers is, dat ze wel mag hebben!
  Duimen maar…..

 118. Eigenlijk ben ik benieuwd naar alles! Mijn moeder en ik moeten allebei glutenvrij eten en zijn dan ook erg benieuwd naar de glutenvrije varianten van alle lekkere glutenvolle dingen die we nu niet meer kunnen eten.

 119. Hoi hoi,
  ik zou graag het brood eens willen testen. ik eet normaal het brood van de AH. maar kan het eerlijk gezegd niet meer zien. Het brood van bakker Leo viel ook tegen. Van Happy bakkers kan ik niet brood verdragen. Dus ik ben er wel heel erg benieuwd na.

 120. Er staan een aantal producten in die ik onlangs voor het eerst heb gezien maar die ik nog niet heb kunnen proeven. Het pakket Zou Dus erg van pas komen omdat ze daar in zitten. Ben het meest benieuwd naar de getoaste broodjes en de “kinderbueno”

 121. Oooohh mij lijkt de kinderbueno heerlijk! Ik heb deze nog nooit gezien in de winkel!! Leuke winactie!
  Groetjes!

 122. Ik ben ontzettend benieuwd naar de twinbar!
  Mijn zoontje eet sinds twee weken glutenvrij, we zitten nog helemaal in de zoektocht.

 123. Hoi ik ben benieuwd naar producten die minder koolhydraten bevatten. Ik heb meerdere aandoeningen waarvan coeliakie er maar een klein onderdeel van is. Hierdoor moet ik glutenvrij, koolhydraatarm en eiwitrijk eten. De meeste glutenvrije producten bevatten echter erg veel koolhydraten en zijn erg zoet, zijn er betere alternatieven?

 124. 🤗🤗🤗 Whoop whoop whoop 🤗🤗🤗 wat een superrr actie ik doe heel erg graag mee, Deze pakket is zeer welkom Ik ben eigenlijk ontzettend benieuwd naar alles! En op nr 1 naar de twinbar en de mini C’s cheese 🤗🤗🤗.

 125. We volgen je al zolang mijn dochter Coeliakie heeft en Owh wat zijn we blij met je! Van tips and tricks tot de beste adresjes van hier tot in t buitenland. Dus wat dat betreft: súper bedankt en ga vooral zo door!
  Verder om mee te doen met de winactie is mijn dochter echt benieuwd naar de Kinder Buenos… Daar was ze zó gek op. En het pakketje wat helemaal links onderin de foto ligt… Kennen we de vorm niet van en zijn super benieuwd! Btw wel meerdere producten van het pakket zijn onbekend, dus proeven en proberen zou geweldig zijn. Sowieso Schär fan hier! Elke dag de kleine afbakbroodjes mee naar school of de Waldkorn boterhammen voor tosti’s! Ze wil echt niks anders… Dus ik ga zó hard duimen voor dr! ♥️♥️

 126. Ik eet sinds 2 jaar glutenvrij en probeer het meest alles zelf te maken thuis, in plaats vna de kant en klare producten. Toch mis ik vaak een zoete koek, zonder er zelf te veel tijd in te steken.ik ben het meest benieuwd naar de speculaas (voor zondagochtend op de boterham). Deze en de kitkats heb ik zelf nog nergens gevonden, en klinken zeer lekker!

 127. Sinds 2,5 week weten we dat ons zoontje van net 1 jaar coeliakie heeft. We zijn nog erg zoekende naar de juiste producten, maar ook naar wat hij lekker vindt. Nu zouden we mooi een proeverijtje kunnen doen met de producten van de winactie!

 128. Meest benieuwd naar de Zwieback. Mijn Indische oma heeft deze haar leven lang als ontbijt gegeten. Als ik bij haar was mocht ik ze ook eten. Sinds ik glutenvrij eet kan ik ze niet meer eten. Zo mooi zijn om hiermee weer de mooie herinneringen aan haar te laten herleven.

 129. Ik ben heel erg benieuwd naar de twin bars, sowieso zie ik er veel nieuwe producten tussen staan die ik nog niet geprobeerd heb. De bruine broodjes zijn bij mij favoriet!

 130. Wat een duidelijk artikel weer Marit! Je verstand gebruiken en goed vooruit denken blijft toch elke keer weer belangrijk, is toch wel de conclusie op veel vragen geloof ik 😉 mijn vraag zag ik ook beantwoord. Bedankt! Ik doe graag mee met de winactie! Ik was dol op twix en zie iets wat daar erg op lijkt en ik ken het nog niet! 🙂

 131. ….de baguette of de twin bar…lastig kiezen, ben erg benieuwd naar beide. Glutenvrij eten heeft mij enorm geholpen en heb er echt mijn draai in gevonden, zeker met alle social media accounts met zoveel inspiratie.

 132. Ik ben heeeeel erg benieuwd naar het trommeltje wat er tussen staat! Maar ben ook benieuwd naar de koekjes en twix bar. Ik zou dit graag mee willen nemen op vakantie!

 133. Wat een super leuke actie! Ik ben erg benieuwd naar het beschuit en de soort van kinder bueno.
  Handig om mee te nemen op vakantie deze zomer naar Zuid Afrika☀️

 134. Ik ben heel benieuwd naar die twix achtige reep. Sinds ik glutenvrij eet heb ik niet meer zoiets op. Zo nu ik er aan denk en dit type krijg ik er helemaal trek in. Bedankt hè…😆😋

 135. Ik ben erg benieuwd naar de koekjes in de bus. Die heb ik nog niet eerder gezien.
  Ik vind jou blogs waardevol omdat t zo praktisch is, goede tips. Bedankt

 136. Wat een leuke winactie! Ik ben het meest benieuwd naar het beschuit! Lekker met Hollandse aardbeien.. Dat mis ik nu toch wel

 137. Wat een fijn artikel als je er net mee te maken hebt en wat een leuke winactie! Heb je gelijk wat leuke dingen in huis om uit te proberen. Ik ben benieuwd hoe de speculaas smaakt

 138. Ik ben wel echt heeel erg benieuwd naar die melto pocket, als die zoveel op bueno lijkt😁 en ook naar derest natuurlijk! Het is soms niet makkelijk, maar ik ben blij dat er nog zoveel glutenvrije producten zijn en ze ook nog te eten zijn😋 gelukkig wordt het steeds meer!

 139. Wat gaaf!!!!
  De meeste producten ken ik al en ik ben weg van de crispy bars, chocolix en mini baguette!!!
  Ben onwijs benieuwd naar de melto pocket, de koekjes o.i.d. in dat blik en naar de mini c’s cheese! 😊

 140. De gluten free twin bar natuurlijk!!! Ik wil dit lekkere pakket winnen voor mijn vriend die dit jaar al 17 jaar glutenvrij moet eten door coeliakie.
  Hij vind het allemaal prima, het enige dat hij echt “glutenvrij” koopt is zijn cider, pasta en zijn brood, verder koopt hij normale “toevallig glutenvrije” producten. Met dit pakket wil ik hem laten zien dat er ook ontzettend lekkere dingen zijn die echt bewust glutenvrij zijn gemaakt.

 141. Ik eet nu een jaar tarwe/glutenarm en vind het echt wel lastig. Zooo onbekend nog bij de meeste restaurantjes/lunchroom. Daarom eet ik vaak toch maar thuis, maar mis de variatie in producten. Schär is voor mij helaas te duur om te kunnen kopen en daarom ben ik benieuwd naar alles wat op de foto staat!!

 142. Wat een gaaf pakket 😍🥳
  Ik ben het meeste benieuwd naar al deze lekkernijen eigenlijk 😉😋😍
  Maar als ik echt moet kiezen ben ik heel erg nieuwsgierig naar de vernieuwde receptuur van de Schär zwiebenback heerlijke toastjes met slaatjes bij de borrel 🤤🤤
  En de souvardis voor een heerlijke tiramisu 😍

 143. Hoi!

  Ik ben heel benieuwd naar alle producten! Ik ben vrij nieuw in de glutenvrije wereld en baal er enorm van. Door het lezen van deze blog word ik weer iets blijer en gelukkig zijn er ook echt lekkere dingen te koop! Ik zou heel graag het schar pakket winnen en ben het meest benieuwd naar de melto reep (kinderbueno)
  Oh en ik vroeg je laatst over de broodbak machine dingen… nou dat ding gaat er komen hoor! Ik ga lekker zelf brood bakken!
  Groetjes Maartje

 144. Wat een leuke winactie! Mijn vriend heeft al jaren erg last van jeuk. Na wat research ben ik er van overtuigt dat een glutenvrij dieet hem goed zal doen. We zijn nu een paar weken bezig met het glutenvrije dieet. Helaas voelt hij zich erg beperkt in wat hij wel en niet mag eten en dan met name de koekjes. Ik ben daarom ook erg benieuwd wat hij van de speculoos vindt. Hopelijk kan deze winactie hem net dat extra zetje geven zodat hij doorzet met het glutenvrije dieet 😊

 145. Leuke actie! Ik ben het meest benieuwd naar de Mini C’s Cheese, die ken ik nog niet. Maar de rest is ook allemaal lekker 🙂

  Groeten Niels

 146. Wat een super gave winactie! Mijn beste vriendin moet haar hele leven al glutenvrij eten. Ik doe vaak met haar mee als we bijvoorbeeld gaan uiteten, waardoor we samen altijd opzoek zijn naar leuke (en natuurlijk lekkere) glutenvrije spots. Ik eet al vaker glutenvrije pasta en brood met haar mee, maar glutenvrij snoepen doen we niet vaak samen. Ik ben daarom enorm benieuwd naar de Twin Bar, zodat we samen kunnen smikkelen van deze zoetigheid!! Ik wil haar graag verrassen met dit super leuke pakket! 🙋🏼‍♀️💗

 147. Ha! Ik ben vooral benieuwd wat er in dat blik zit. Beschuit? Dat zou geweldig zijn. De beschuiten gaan hier altijd kapot.

 148. Zwieback zou ik vraag eens proberen. Ik heb mijn hele leven lang al last van buikpijn en hoofdlijn. Sinds ik geen gluten meer eet, is het over.

 149. Bedankt voor deze nuttige post! Ik zou dit pakket graag winnen voor mijn ouders en zusje die allemaal glutenvrij moeten eten. Vooral voor mijn zusje, die pas 4 jaar oud is, is het best moeilijk dat ze veel niet mag eten. Ik ben vooral benieuwd naar de Twin Bar. Dan heeft mijn zusje ook iets lekkers als er bijvoorbeeld wordt getrakteerd op school.

 150. Graag doe ik mee met deze winactie. Mijn oma en tante hebben coeliakie dus met feestjes etc zorg ik altijd dat er iets glv op tafel komt te staan. Dus als ik dit pakket win gaat deze dan ook naar hun toe (mogen ze samen delen).

 151. Mijn hele leven al darmproblemen gehad (ik ben nu 66 jaar). Pas in 2006 zijn er degelijke darmonderzoeken geweest. Gluten intolerantie.
  Sinds 2006 is er heel veel veranderd. Er zijn veel meer glutenvrije producten te krijgen en er is veel meer aandacht voor deze intolerantie.
  Schär is een heel fijn merk, met een zeer uitgebreid assortiment. Ik ben heel benieuwd naar Zwieback. Dit product nog nooit gezien. Nieuw???
  Lijkt me ook heel handig voor onderweg: wat kaas of vleeswaren erop en…. smikkelen.

 152. Ik kijk het meest uit naar de ‘Kitkat’. Die heb ik nog niet gehad sinds ik weet dat ik coeliakie heb. Verder erg tof om deze producten te winnen!

 153. Ik ben Sophie van 7 en ik ben heeeeeel benieuwd naar de kaas zoutjes. De melto reep is superlekker, die wil ik wel elke dag eten!!

 154. Ik ben gek op chocolade en koekjes en vind het heel lastig om glutenvrije zoete snacks te vinden. Nu zie ik dat Schär ge-wel-dige producten heeft met name de Twin Bar. Die zou ik zeker een keertje willen proberen!

 155. Ik eet nu ruim 2 jaar glutenvrij. Heb geen klachten. Maar mis soms wel dingen die je niet meer kan eten.
  Ik ben erg benieuwd naar de twin ban en de crispy chocolade reep.
  Doe graag mee met deze winactie.

 156. Mijn dochter moet sinds een half jaar glutenvrij eten. In de puberteit zijnde, valt haar dat nog niet mee. En aangezien ze een zoetekauw is, zal ze er het meest naar uitkijken om de ‘kitkat’ en ‘bueno’ uit te proberen.

 157. Ik zou heel graag eens de speculaas koekjes willen proberen 😍 Nog nooit ééntje gehad sinds ik glutenvrij moet eten

 158. Ongeveer 1,5 jaar volg ik na heel wat gedoe een glutenvrij dieet. Gelukkig voel ik me nu wel een heel sruk beter. Je blijft naar spullen zoeken. Ik ben heel benieuwd wat er in het blik zit. Dat heb ik nog nooit gezien.
  Ben over de schär producten heel tevrede!

 159. Oeee dat is een lastige keuze om te kiezen, maar het meeste ben ik benieuwd naar het beschuit en de kitkat. Dit zijn twee producten die ik voordat ik glutenvrij at met enige regelmaat at. Sinds 3 jaar dat ik glutenvrij eet mis ik deze twee enorm.

 160. Sinds een jaar eet mijn glutenvrij op advies van een nieuwe huisarts. De artsen wilden hem afkeuren omdat al zij. gewrichten pijn deden. Hij is gestopt met gluten eten en al zijn klachten zijn verdwenen. Omdat niet al het glutenvrije brood lekker is, zijn wij erg benieuwd naar het mehrkornbrood.

 161. Al meer dan 20 jaar eet ik glutenvrij op medisch voorschrift.
  Ik wordt al van een paar kruimels glutenhoudende producten ziek. Moet mij heel streng aan het dieet houden, ook geen speltproducten, daarvan wordt ik nog zieker dan van tarwe.
  De producten van Schär omvatten een ruim assortiment, ik heb dan ook altijd hiervan voorraad in huis. Ik kan niet zonder. Op vakantie neem ik altijd voor alle zekerheid zelf brood van Schär mee. Mijn favorite product zijn de pizza’s.
  Ik ben erg benieuwd naar de rijstwafels met chocola.

 162. Ik ben echt super benieuwd naar die Twin Bar (de glutenvrije kitkat) ! De winkels in mijn buurt hebben deze niet namelijk!

 163. Ik eet nu 3 jaar gluten vrij, het blijft altijd zoeken. Lees regelmatig tips/blogs om te kijken wat voor mij kan helpen. In het pakket ben ik het meest benieuwd naar de mini c’s die ken ik nog niet. Schär heeft altijd lekkere producten! En handig om kee te nemen.

 164. Voor mijn dochter Hanna, die coeliakie heeft én ook een zoetekauw is lijkt mij de Twin Bar en Chocolix iets om naar uit te kijken.

 165. Wat een leuke actie en wat fijn dat jij zoveel vragen hebt beantwoord voor vele!
  Ik ben met coeliakie geboren en word met het jaar blijer van de vele producten die er telkens bij komen. Ik heb het nu 25 jaar en het wordt met het jaar bekender, maar blijven opletten op producten, restaurants zal altijd blijven. Maar ik ben een zeer gelukkig mens en er is gelukkig genoeg dat wij met coeliakie gewoon mogen eten en anders is er altijd wel een oplossing te bedenken. Ik ben zeer benieuwd naar de koekjes in het blik.

 166. De Bonne Martin broodjes van Schär heb ik altijd in huis voor een spontaan dagje weg.
  Voor brood gaat mijn voorkeur uit naar de (AH) Genius meerzaden.
  Verder heb ik alle Schär producten al eens geprobeerd, behalve…
  Ik ben benieuwd naar de Zwieback!

 167. Ik vind alle glutenvrij producten van schar lekker.
  Ik ben benieuwd naar wat in de blikje zit en de twin bars.

 168. Erg benieuwd naar die mini c’s cheese! Nooit gezien! Ook dat koekjesblik is trouwens fantastisch, als enige glutenvrije in het gezin is die perfect voor mij! Nu duimen dat ik win 🤗

 169. Super leuke winactie. Enorm benieuwd naar de crackers(zwieback) en de twin bar😏😍
  Zou geweldig zijn om het te winnen, zodat ik het mee kan nemen voor mijn reis van 4weken naar Afrika🎈😍

 170. Hoi Marit!
  Ik ben zo benieuwd wat er onder die Zwieback ligt!! Wat het ook is, ik wil het supergraag proeven😋 Daarnaast zou dit pakket een top verassing zijn, omdat ik deze maand precies 18 jaar Coeliakie heb!!

  Liefs Jetske

 171. Mijn dochter is vooral benieuwd naar de kinderbueno-reep. Chocolade is altijd al haar favoriet en met zo’n reep bij een uitje is de dag helemaal compleet. 😁

 172. Het meest benieuwd ben ik naar de zwieback. Heb in mijn begintijd van mijn glutenvrije leven, 6 jaar geleden, ze 1 keer gehad en vond ze toen muffig. Omdat de meeste glutenvrije producten behoorlijk duur zijn heb ik het niet aangedurfd ze te proberen

 173. De glutenvrij beschuitjes! Maar ook de diverse broodjes zijn een mooie om eens goed te testen wat mijn dochter 11 jaar wel.lekker vindt. Nu 2 jaar glutenvrij maar vind het lastig om van ontbijt en (brood) lunch te genieten! Zou super leuk zijn als we winnen en zouden dan uiteraard graag onze ervar i ng delen!

 174. Dat blikje en het vlinderbloemige doosje, die twee artikelen ben ik nog nooit tegen gekomen. Ik winkel meestal in Hoogeveen. Het assortiment wordt steeds groter maar ik kan nog lang niet alles kopen….

 175. Ik ben het meest benieuwd naar de Glutenvrije Cheese C’s. Nog nooit gezien ook! Bedankt voor het artikel ik ben al 20 jaar op dieet maar het is ook fijn voor schoonfamilie of vrienden om te lezen.. Ik hoop dat ik win! #ArmStudentje

 176. Hoi, wat een mooie win actie. Ik las in je artikel dat je de kroket mist. Maar bij jumbo zijn erg lekkere glutenvrije kroketten. En anders van consenza. Ik ben inmiddels ook 2 jaar glutenvrij, en dat bevalt prima. Ik doe het niet omdat ik ziek wordt in de darmen, maar voor mijn migraine. Het help wel, maar de migraine is nog steeds een bepalende factor in mijn leven. Elke vooruitgang is een goeie, zeg ik maar. Groetjes Jolanda

 177. Hi Marit!
  Leuk artikel geschreven en veel herkenbare zaken erin 🙈.
  Ik ben zelf erg benieuwd naar de vernieuwde Zwieback, echt lekker beschuit is al jaaaaaren geleden!
  Daarnaast nog wat voor mij onbekende (nieuwe producten) die ik graag zou willen uitproberen!
  🤞🏻🤞🏻

 178. Hi Marit,
  Wat een leuke blogpost en wat een fantastisch winpakket. Het valt mij wel op dat je bij restaurants alleen maar gesloten vragen stelt, waar ook alleen ja of nee op geantwoord wordt. Ik vraag (na de vraag of ik er glutenvrij kan eten) ‘hoe voorkomen jullie kruisbesmetting?’
  Gisteren kreeg ik, na die vraag, een uitgebreide uitleg dat ze handen wassen, pannen en keukengereedschap schoon maken, nieuwe verpakkingen gebruiken, maar dat ze wel veel met brood werken en dus niet 100% kunnen garanderen dat het glutenvrij is. Duidelijk, dat geeft mij vertrouwen dat ze weten waar ze het over hebben. We hebben er heerlijk gegeten.

  Uit het pakket van Schär ken ik de meeste producten. Eentje niet, en daar is vooral mijn kleine, glutenvrije kaasmonster erg benieuwd naar: mini C’s cheese.

  Groetjes, Mirjam

 179. Wat een leuke actie! Ik eet nu inmiddels zo’n 3,5 jaar vrij. Gelukkig heb ik een hele begripvolle schoonfamilie. Als ik daar op visite ben, krijg ik altijd mijn eigen schaaltjes. =)

  Ik ben het meest benieuwd naar de “Twix” en “Kitkats” van Schär. Dat knapperige in combinatie met chocola lijkt me weer een keer heerlijk!

  Liefs,
  Mélanie

 180. Ik zou graag dit erg leuke schar pakket willen winnen. Ik eet nu ruim tien jaar gluten-en lactosevrij en ik weet dat ik met scharproducten goed aan mijn dieet kan houden,veel schar artikelen bv cripsbar zijn per stuk verpakt,zodat ik ze makkelijk mee kan nemen.ik ben ook erg geïnteresseerd in het schar blik met koekjes

 181. Ben benieuwd naar de zwieback. Een soort toast / beschuit-achtigs?
  Maar eigenlijk wil ik alle producten in dit pakket wel eens uitproberen. Glutenvrij eten is niet heel goedkoop dus zo’n pakket zou van harte welkom zijn 🙈

 182. Sinds een jaar tarwe vrij dus Schär producten zijn favoriet!! In alle supermarkten die ik tegen kome altijd even opzoek naar het glutenvrij vak om te zien wat ze daar voor assortiment hebben en vaak een tas vol mee naar huis!!
  Ik ben het meest benieuwd naar de chocolix!! Die heb ik nog nooit op! Lijken volgens mij erg op een twix en die mis ik best wel!

 183. Ik ben erg benieuwd naar de beschuitjes en de cracker toastjes..

  Die mis ik erg. En heb ik nog nergens gevonden 😀

  Hopelijk vind ik ooit nog gv muisjes… dan is het helemaal feest 😀

 184. Goed stuk. Vooral het stuk over vakantie. Blijft toch altijd een ding. Tnx voor de tips.

  Ik ben zeer benieuwd naar de Kitkat van schär

 185. Sinds deze week te horen gekregen dat ik coeliakie heb. Zo blij dat ik nu eindelijk weet wat er aan de hand is… maar jeetje wat een omslag qua voedingspatroon. Ik ben nog heel erg in de zoekende fase en heb al veel producten gekocht en besteld. Er gaat een hele nieuwe “glutenvrije” wereld voor me open die ik nog moet ontdekken. Ik zou dan ook heel graag dit pakket winnen! Ik eigenlijk heel erg benieuwd naar al de producten. De crackers heb ik vanmiddag al op en die vond ik erg lekker. Ik ga duimen!! Groetjes Vera

 186. Ik ben heel erg blij met jullie classic brood! Het zijn net kinder boterhammetjes maar zó voedzaam! Vult enorm! En gelukkig kan ik dit gewoon ‘normaal ‘ gebruiken zonder dat ik het idee heb dat ik anders eet

 187. Ik weet sinds mijn zevende dat ik coeliakie heb. Toen was er nog niet veel glutenvrij in de schappen, dat is in de loop van de jaren veel veranderd, en schar is en blijft mijn favoriet.
  Soms baal ik er wel van, mensen die geen glutenallergie hebben, maar toch glutenvrij willen eten (geen probleem mee) maar die halen wel de schappen leeg en dan hebben de mensen die echt glutenvrij moeten eten, pech. Dat is me al vaak overkomen nu.
  Ik ben enorm benieuwd naar de zwieback, de koekjes, alles!

 188. De Melto is fantastisch!
  Daar kun je er niet genoeg van hebben, net zoals de rest van schar. Mijn man noemt mijn kast ook wel de gele verpakkingen verzameling 😂
  Het meest nieuwsgierig ben ik naar beschuit, dat heb ik nog nergens gevonden.. en dan ook nog dat leuke blik erbij! Geweldige actie!

 189. De zwieback, twin bar en cheese iets ben ik benieuwd naar.

  Wil graag afvallen, maar vind dat best wel moeilijk ivm veel producten suiker in zit.
  En het lukt me niet echt sinds ik aan het glutenvrij dieet zit.

 190. Ik doe graag mee! Niet voor mezelf maar voor een goede vriend , hij weet sinds januari dat hij coeliakie heeft. Hij heeft zijn hele eetpatroon omgegooid , het gaat al een stuk beter , lichamelijk . Mentaal is het nog best een ding vertelde hij laatst, vooral het vertrouwen om bij iemand anders te eten is voor hem heel moeilijk. Soms weten mensen niet wat gluten nou precies zijn en krijgt hij toch een zelfgemaakt hapje aangeboden waar dan toch iets in blijkt te zitten waar hij niet tegen kan. Met dit pakket in huis hebben we beide het vertrouwen dat het 100% glutenvrij is !

 191. Naar de ‘zwieback’ ben ik super benieuwd! Ik mis het beschuitje met aardbeien die ik altijd kreeg van m’n moeder als ik ziek was. Leuke winactie en handige antwoorden! Groetjes Lotte

 192. Behalve het blikje rechts achterin is niets onbekend uit het pakket. Ook niet voor mijn beide gv dochters. Neemt niet weg dat we gek zijn op de producten van Schar en dit heel graag willen winnen. De meiden zijn gek op de melito pocket, al kan ik daar moeilijk aan komen. En gek genoeg is de oudste gek op de nieuwe Zwieback. Met een stukje kaas erop (bv manchego en een beetje vijgenmand) kan ik die ook enorm waarderen.

 193. Wauwww wat een te gekke winactie! Uiteraard ziet alles er heeeeerlijk uit, maar het meest benieuwd ben ik naar de chocolix, wat een luxe lijkt het me om een soort twix glutenvrij te kunnen eten😍 Perfecte combi met chocolade! Ik ga heeeel hard duimen☘️👍🏻

 194. M’n dochter roept: Naar alles met chocolade!!😋🤣 Ze eet sinds 7 maanden glutenvrij, dus ik hoop dat ik dit geweldige pakket (mèt chocola) voor haar kan winnen!

 195. Ik zorg voor een zieke vriend.
  Die vele dingen niet mag.
  Geen gluten lactose eiwit dus haast niks.
  Ik doe altijd. Boodschappen voor hem waaronder de producten van schär.
  Het blik met de Maria koekjes kent ie nog niet.
  Dus zeg laat allemaal maar komen !!

 196. Wat een leuke actie. De producten van Schar zijn erg lekker en van goede kwaliteit. Ik heb nog niet alles uit het pakket geprobeerd. De Zwieback ben ik erg benieuwd naar.

 197. Wow! Leuke winactie hoor! Mijn favoriete product is het brood met pitjes maar de vlinder en het blikje heb ik nog nooit in de winkel gezien. Daar ben ik heel benieuwd naar!

 198. Leuk, handig maar ook erg herkenbaar om je artikel te lezen. Ik eet nu 3,5 jaar glutenvrij maar de mini c’s cheese heb ik nog nooit geproefd en hier ben ik dus reuze benieuwd naar!

 199. Zo wat een goede blog , heel intresant…..
  En wat een leuke en lekkere winactie. Ik zie een soort koekreep met caramel erin die lijkt me erg lekker… Nog nooit gehad.
  Ik hoop dat ik die snel mag proeven , als ik win natuurlijk ;);)

  Jolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *