3x makkelijk glutenvrij voor de feestdagen

3x makkelijk glutenvrij voor de feestdagen

Snel, lekker en niet te ingewikkeld. Dat is mijn motto als het gaat om glutenvrij eten! Op mijn kanalen kun je dan ook niet terecht voor ingewikkelde recepten met uitgebreide ingrediëntenlijsten. Ik werk daarnaast graag met producten die landelijk goed verkrijgbaar zijn.

In samenwerking met Schär (alweer de laatste van dit jaar!) laat ik je zien welke drie recepten je op tafel kunt toveren tijdens de feestdagen. Heerlijk voor met kerst en oud en nieuw, maar eigenlijk geschikt voor elke decemberdag!

Kwark-cookie-toetje

Je kunt dit toetje maken met een fruitsoort naar keuze en kwark die je lekker vindt. Uiteraard kan het ook met yoghurt of een lactosevrije variant. De combinatie van de chocolade en de knapperige cookies van Schär met de sinaasappelkwark is perfect!

Ingrediënten per 2 toetjes

  1. Voor een leuk effect doe je per toetje 4 halve schijfjes sinaasappel onder in een glas.
  2. Schep de kwark erbovenop.
  3. Verkruimel de koekjes in de verpakking en gebruik als topping!

Mozzarellabroodjes met kerstkleuren

Bij de kleurencombinatie wit-rood-groen denk ik meteen aan kerst. Bovendien is dit een combinatie die nooit verveelt. Deze ciabattabroodjes van Schär zijn al jaren mijn favoriet en vullen ook erg goed! Ook de witte variant is erg lekker.

Ingrediënten per 8 broodjes

  • 1 pak Ciabatta Rustica van Schär (bevat 4 broodjes)
  • 2 bollen mozzarella
  • 12 snoeptomaatjes
  • Tapenade of pesto
  • Een paar takken verse basilicum (gedroogd kan ook)
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Halveer de Ciabatta en besmeer met tapenade of pesto.
  3. Snijd de mozzarella in blokjes en de tomaatjes in plakjes.
  4. Doe de mozzarella en tomaat op de broodjes.
  5. Bak in de oven voor 12 minuten en maak af met gescheurde basilicum!

glutenvrij feestdagen

Hamburgerpizza

Ja, je leest het goed! Het beste van twee werelden gecombineerd. De Schär pizzabodem is ideaal om altijd in huis te hebben en per twee verpakt. De bodem wordt heerlijk knapperig. Je kunt ‘m met allerlei toppings beleggen, maar deze combinatie pakte toch wel erg goed uit!

Ingrediënten per pizza

  • 1 Pizza Base van Schär
  • 4 eetlepels tomatenpassata
  • 2 handjes geraspte cheddar
  • 150 gram rundergehakt
  • 1/2 rode ui
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Bak het gehakt rul in wat boter of olie. Kruid naar smaak.
  3. Besmeer de pizzabodem met passata.
  4. Snijd de rode ui in ringen.
  5. Doe het gehakt op de bodem en daarna de ui, tomaatjes en cheddar.
  6. Bak in de oven voor 10 minuten en eet smakelijk!

glutenvrij feestdagen

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Schär.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *