Mexicaanse quinoa met guacamole en tortilla chips

Mexicaanse quinoa met guacamole en tortilla chips

Quinoa is een beetje het ondergeschoven kindje, maar zeker niet minder praktisch om te gebruiken! Lekker als vervanging voor rijst of pasta. In dit recept maak je kennis met een recept voor Mexicaanse quinoa.

Bereidingstijd: 20 minuten | Aantal porties: 2-3

Wat heb je nodig voor de Mexicaanse quinoa?

  • 200 gram quinoa
  • Witte bonen in tomatensaus (blik 420 gram)
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • Een zak tortilla chips, ik gebruikte deze
  • 150 gram gehakt
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels yoghurt
  • Korianderpoeder, chilipoeder, gemalen komijnzaad en knoflookpoeder
  • Citroepsap
  • Peper en zout
  • Olie of boter om in de bakken

Aan de slag met de Mexicaanse quinoa!

  1. Kook allereerst de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snijd ondertussen de ui en tomaat in blokjes.
  3. Verhit wat olie of boter in de pan en bak de uitjes glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Voeg 1 theelepel van het korianderpoeder, komijnzaad en knoflookpoeder toe. Chilipoeder voeg je toe naar smaak, het is maar net hoe pittig je het wilt hebben. Bak de kruiden kort mee.
  5. Doe het blik witte bonen en de tomatenblokjes erbij en dek af voor zo’n tien minuten.
  6. Ondertussen ga je aan de slag met de guacamole. Prak de avocado fijn en doe de yoghurt, een theelepel citroensap, peper en zout, knoflookpoeder en wat korianderpoeder toe naar smaak.
  7. Giet de quinoa af en voeg bij het gehaktmengsel. Laat nog even 2 minuten sudderen.
  8. Serveer het gehakt-quinoamengsel met de tortilla chips en guacamole. Eet smakelijk!

Nog meer inspiratie nodig voor je diner? Klik hier voor mijn receptenpagina.

Mexicaanse quinoa

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Mexicaanse quinoa met guacamole en tortilla chips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *