Review: Glutenvrije Kooc maaltijden

Review: Glutenvrije Kooc maaltijden

Inmiddels ben ik een ster in het verzinnen en koken van een glutenvrij maaltje. Maar soms, met name na een drukke dag, kan het enorm relaxed zijn om een kant-en-klaar-maaltijd te eten. De meeste maaltijden in de supermarkt vallen af, vanwege gluten. Ik was dan ook heel benieuwd naar de glutenvrije maaltijden van Kooc. In dit artikel review ik drie verschillende Kooc maaltijden voor je!

Kooc maaltijden

Via de webshop van Kooc zijn inmiddels zeven verschillende maaltijden te bestellen. De maaltijden zijn ‘inspired by’ Ralph Moorman en 100% biologisch, glutenvrij, lactosevrij en caseïnevrij. Dat laatste is blijkbaar een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt, weer wat geleerd. Wat het aanbod betreft, kun je kiezen uit maaltijden met vis, vlees en kip. Ook is er sinds kort een vegetarische variant te bestellen: de gado gado met ei en quinoa.

Alle maaltijden kosten €8,95 en bevatten 500 gram. Over de bezorgkosten vind je op de website van Kooc de volgende informatie:

Bezorgkosten zijn lager wanneer je voor de hele week bestelt. Voor 3-5 maaltijden €5,99, voor 6-8 maaltijden €2,99 en bij 9 of meer maaltijden is de bezorging gratis.

Ik testte drie maaltijden, waarover ik hieronder meer zal vertellen. Het bestelproces ging soepel en qua bezorging kun je kiezen uit woensdag- of vrijdagavond. Mijn drie maaltijden arriveerden netjes (en nog voor het afgesproken tijdstip, applaus PostNL!) gekoeld aan het eind van de middag.

Runderstoof met pompoen en wilde rijst

Een uur nadat het pakket arriveerde, testte ik meteen de eerste twee maaltijden. Samen met mijn vriend deden we 50/50. Ik stopte de runderstoof en gado gado in een ovenschaal, gescheiden door een stuk aluminiumfolie. Achteraf gezien had ik de maaltijden ook gewoon in het bakje zelf kunnen verwarmen. De maaltijden moesten 25 minuten opwarmen op 150 graden, maar waren toen nog lang niet warm. Ik heb ze nog tien minuten langer verwarmd op een wat hogere ovenstand.

kooc maaltijden

Ik ben gek op draadjesvlees, dus was naar deze het meest benieuwd!

kooc maaltijden

Het vlees was heerlijk zacht en de combinatie met pompoen was perfect. Wel had er van mij wat meer saus in deze maaltijd gemogen, het was wat uit verhouding met de hoeveelheid rijst.

Vegetarische gado gado met ei en quinoa

We aten twee maaltijden door elkaar, maar dat smaakte er niet minder om. Het tweede gerecht van onze avond was vegetarisch: de gado gado.

kooc maaltijden

Ziet er smakelijk uit met het gekookte eitje! En veel groenten zo te zien.

kooc maaltijden

In tegenstelling tot de runderstoof, zat hier wel voldoende saus bij. De smaak vond ik heerlijk en deed me denken aan pindasaus, al zitten er geen pinda’s in deze maaltijd. Hmm vreemd hè? Er zat een mega stuk bloemkool in deze maaltijd, die had wel wat kleiner gesneden mogen worden. Het gekookte eitje maakt dit gerecht wel echt af.

Wilde zalm met rode rijst en zeekraal

Een paar dagen later toen mijn vriend zin had in pizza, warmde ik de wilde zalmmaaltijd op.

kooc maaltijden

Ik ben dol op zalm én kerrie, dus dit moet haast wel fantastisch zijn!

kooc maaltijden

Ja, weinig aan toe te voegen. Deze maaltijd was fantastisch en echt mijn favoriet. Ik had nog nooit zeekraal gehad, maar die matchte goed bij de zalm en rijst. De maaltijd vulde enorm trouwens, meer dan de andere twee maaltijden. Ik kreeg ‘m niet volledig op in mijn eentje en at de dag erna de rest als lunch.

Eindoordeel Kooc maaltijden

Zowel mijn vriend als ik vonden de maaltijden erg smaakvol. Bovendien vullen ze goed en was de zalmmaaltijd qua portie zelfs te groot. Het beste aan de maaltijden vind ik misschien nog wel dat ze ingrediënten bevatten die je zelf ook zou gebruiken. Enige nadeel? Toch wel de prijs. Wanneer ik voor mezelf kook, zit ik dik onder de €8,95 per persoon. En dan hebben we het nog niet eens over de verzendkosten. Maar goed, je betaalt natuurlijk ook voor het gemak. Bovendien is het een stuk goedkoper dan uit eten gaan of ‘luxe afhalen’. Ik zou in een drukke week zeker overwegen om weer eens wat maaltijden te bestellen!

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij opgestuurd zijn. Voor mijn website review ik regelmatig producten. Nieuwsgierig naar meer product reviews? Klik dan hier.

kooc maaltijden

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Review: Glutenvrije Kooc maaltijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *