Mexicaans gevulde zoete aardappel

Mexicaans gevulde zoete aardappel

Vandaag breng ik wederom een ode aan de zoete aardappel. Dit keer pof ik ‘m in de oven en serveer ik deze met een Mexicaans gekruid gehakt-bonenmengsel, avocado en een heerlijk fris yoghurtsausje. Kruidige gerechten zoals deze vind ik heel fijn om royaal te besprenkelen met een fris sausje! Het gerecht is erg makkelijk te maken, al moet je wel even geduld hebben met het poffen van de zoete aardappel. Maar in de tussentijd heb je vast genoeg andere dingen te doen!

Voor het yoghurtsausje gebruikte ik Betsie’s geitenyoghurt-moment. Ik verwerkte dit al eerder in een overheerlijke glutenvrije stroopwafeltaart. De milde geitenyoghurt-moment van Betsie’s is ook erg lekker om gewoon naturel te eten, of met wat fruit en noten.

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur poftijd | Aantal porties: 2

Wat heb je nodig voor de gevulde zoete aardappel?

  • 200 gram gehakt – runder, varkens, half-om-half of vegetarisch
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 avocado
  • 200 gram maïskorrels
  • 200 gram bonen naar keuze – ik gebruikte rode en bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden – kant-en-klaar of zelf gemixt
  • 4 eetlepels Betsie’s geitenyoghurt-moment
  • 1 theelepel (verse) bieslook
  • 1 theelepel (verse) peterselie
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Aan de slag met de gevulde zoete aardappel!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Was de zoete aardappels en schrob ze goed schoon, je wilt geen zandkorrels tussen je tanden!
  3. Wrijf de zoete aardappels in met zonnebloemolie en wat zout. Pof ze in de oven voor 1 uur.
  4. In het laatste half uur van de oventijd ga je aan de slag met het mengsel. Snipper de ui en knoflook fijn.
  5. Verhit wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de Mexicaanse kruiden toe en bak kort mee. Daarna voeg je ook het gehakt toe, bak het rul.
  6. Spoel de maïskorrels en bonen af en voeg toe aan het gehaktmengsel. Laat 10-15 minuten staan.
  7. Halveer ondertussen de avocado en snijd in blokjes.
  8. Meng de geitenyoghurt met bieslook, peterselie, zout, peper en eventueel wat uienpoeder naar smaak.
  9. Is je zoete aardappel inmiddels gaar? Snijd deze dan in. Voorzichtig de aardappel zal heel erg warm zijn!
  10. Serveer de zoete aardappels met het gehakt-bonenmengsel, blokjes avocado en natuurlijk het yoghurtsausje!

Dit recept is een samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *