Wat ik totaal niet mis sinds ik glutenvrij eet

Wat ik totaal niet mis sinds ik glutenvrij eet

Donuts, alles met bladerdeeg en een echt goede pizza. Zo maar een greep uit dingen die ik mis sinds ik een glutenvrij dieet moet volgen. Ik schreef er al eens een artikel over, deze lees je hier.  Zelf ben ik ervan overtuigd dat je niet al te lang stil moet staan bij wat je niet meer mag eten. Er blijft immers genoeg over wat wel mag. En er zijn zelfs een aantal dingen van vroeger die ik totáál niet mis..

1 Roggebrood

Erwtensoep? Ik ben er dol op. Maar het bijpassende plakje roggebrood heb ik nooit begrepen. Of eigenlijk überhaupt het bestaan van roggebrood. Ik vind de smaak veel te aanwezig en aards. Een glutenvrije variant is hier naar mijn weten niet van, maar die mis ik dan ook niet.

2 Witbrood

Al sinds ik mij kan herinneren eet ik van huis uit volkoren brood. De ene week nog donkerder dan de andere week. Heerlijk! Een plak kaas smaakt wat mij betreft echt lekkerder op een brood dat zo donker mogelijk is. Witbrood daarentegen, ik heb het nooit lekker gevonden. De ergste combinatie die ik mij herinner is toch wel wit brood met jam (én boter, waar ik al helemaal geen liefhebber van ben) of cervelaat. Of boterhamworst op witbrood, bleh niet mijn ding!

3 Krentjebrij (Bessola)

Het bijzondere paarse pak in de supermarkt. Dat volgens mij ergens tussen de chocomel, de koffiemelk en de suiker staat. Althans in mijn herinnering. Ik heb volgens mij meerdere keren een poging gewaagd, maar dit is niet aan mij besteed. Een rare pap.

Wat ik toen niet at en nu wel

Daarentegen zijn er ook een aantal producten die ik vroeger totaal niet lekker vond en nu wel ben gaan waarderen in de glutenvrije variant. Niet zozeer omdat het glutenvrij is, maar omdat mijn smaak veranderd is. Voorbeelden hiervan zijn krentenbollen. Ik moest er vroeger niets van weten. En herinner me de uitstapjes of de kinderfeestjes waarbij ze uitgedeeld werden. Nu vind ik ze heerlijk en bestel ik ze wel eens bij Bakker Leo. Ook dingen als gevulde speculaas, gevulde koeken en spijsbrood ben ik nu ineens gaan waarderen.

Wat mis jij totaal niet in je glutenvrije dieet?

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Wat ik totaal niet mis sinds ik glutenvrij eet

  1. Kokosmakronen. nooit lekker gevonden dus mis ik ze totaal niet. Maar ik was een alles eter voor ik glutenvrij en lactosevrij ging eten. En ik mis heel veel. Maar het meest mis ik bepaald soort snoep. Zoals smurfen. Die kunnen niet omdat er een onbekend soort zetmeel is gebruikt en ik mis de echte chocomel want die van alpro is mij te zoet. Maar gelukkig heb ik door mijn dieët anders leren eten waardoor ik nog meer ben waarderen.

  2. Pizza, pizza en nog eens pizza. En een lekker portie bitterballen. Gelukkig heeft schar prima pizza’s.
    De glutenvrije bitterballen moet ik nog ontdekken.
    O en over de top pure chocolade van Verkade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *