Review: vers glutenvrij brood van Die Maisterei

Review: vers glutenvrij brood van Die Maisterei

Gedurende mijn eeuwige zoektocht naar vers glutenvrij brood, stuitte ik op Duitse webshop Die Maisterei. Zij verzenden vers glutenvrij brood en ik test ik dit artikel zeven producten. Ben jij ook altijd op zoek naar lekker vers glutenvrij brood? Lees dan zeker even verder!

Vers glutenvrij brood

Die Maisterei is een Duitse webshop die vers glutenvrij brood verzendt. Niet alleen broden, maar ook kleine broodjes, pasta, taarten en koekjes. Wanneer je voor zondag bestelt, wordt het vers voor je gebakken op dinsdag of woensdag. In de meeste gevallen – ook in mijn geval – ontvang je het dan de volgende dag al!

Nu denk je bij een Duitse webshop waarschijnlijk meteen aan torenhoge verzendkosten. Maar niets is minder waar, je betaalt €5,99 verzendkosten naar Nederland. Bij bestellingen vanaf €60 betaal je zelfs helemaal niets. Na ontvangst moet je de broden snijden en meteen invriezen. De kleine broodjes heb ik niet ingevroren, omdat ik ze meteen de dagen erna wilde proberen.

vers glutenvrij brood

Ik moest op een stoel staan om mijn bestelling op de foto te krijgen!

In dit artikel komen de volgende producten aan bod:

 • Toskanisches Grillbrot
 • Toskanisches Weissbrot
 • Maisterbrot
 • Saatenbrot
 • Saatenbrôtchen
 • Goldkrüstchen
 • Pasta Penne Rigate

Je vindt het volledige assortiment op de website van Die Maisterei, klik hier.

Toscaanse broden

Ik ontving twee Toscaanse broden, een witbrood en een grillbrood. Beide broden voelden enorm flexibel aan toen ik ze binnenkreeg. Beide broden zijn ook lactosevrij. Ik heb bij ontvangst één Toscaans brood gesneden en ingevroren. De ander was nog 2-3 dagen houdbaar en heb ik buiten de vriezer gehouden. Zowel in die 2-3 dagen als uit de vriezer was het brood flexibel en erg lekker.

vers glutenvrij brood

Van het Toscaanse grillbrood maakte ik glutenvrije bruschetta , je vindt het recept hier.

vers glutenvrij brood

Van het Toscaanse witbrood maakte ik een tosti geitenkaas. Dit brood had ik ingevroren en was eenmaal ontdooid nog helemaal top!

Zuurdesembroden

Naast de twee Toscaanse broden ontving ik ook twee zuurdesem broden. Zelf houd ik wel van dat compacte en zure, maar het moet natuurlijk niet uit elkaar vallen. Gelukkig doet dit brood dat niet! Zelfs niet wanneer je het ontdooit en meeneemt naar je werk.

vers glutenvrij brood

Bij ontvangst heb ik het meteen gesneden en ingevroren. Het brood laat zich makkelijk snijden!

Kleine broodjes

Ook ontving ik twee verschillende kleine broodjes: de Saatenbrötchen en de Goldkrüstchen. Beide broodjes zijn erg zacht en vallen niet uit elkaar. Heerlijk! De broodjes die ik na 2 dagen pas at waren wel iets droger, maar dat verschil was bijna niet noemenswaardig.

Ik at de Saatenbrötchen met zelfgemaakte tonijnsalade. Ze vullen goed en zijn lekker zacht.

In mijn vegetarische week, waarover je hier meer leest propte ik twee bonenburgers tussen de Goldkrüstchen. Echt een perfect hamburgerbroodje!

Pasta

Naast de broden en broodjes ontving ik tot slot ook een zak glutenvrije pasta. De Penne Rigate, welke ik omtoverde tot een pasta met pangasiusfilet en spinazie. De pasta heeft een lekkere bite en moet 9-10 minuten gekookt worden. Ik vond de pasta niet opvallend lekkerder dan andere pasta’s, maar hij was prima.

vers glutenvrij brood

Het eindresultaat met de Penne Rigate!

Eindoordeel Die Maisterei

Allereerst vind ik het een meevaller dat de verzendkosten €5,99 bedragen, zoiets ben je ook kwijt bij de gemiddelde Nederlandse webshop. Het assortiment van Die Maisterei is bovendien erg ruim, dat wat ik je hier laat zien is slechts een kleine greep. Zo hebben ze ook kaasstengels, chocoladebroodjes, baguettes, muffins en crumbles.

Het brood is me erg goed bevallen. Het laat zich makkelijk snijden, is flexibel en heeft veel smaak. Ook na invriezen is deze smaak en flexibiliteit nog net zo goed. De kleine broodjes zijn handig per twee verpakt en zijn niet droog. De zuurdesembroden vind ik fantastisch, omdat ze goed mee te nemen zijn naar je werk zonder dat ze droger worden. Nogmaals: je moet wel van de compactheid en zuurte van zuurdesem houden. Houd je daar niet zo van? Dan zou ik de Toscaanse broden aanraden. Een nadeel is wel dat je het brood nog zelf moet snijden, maar dat is ook de reden dat het juist vers en flexibel blijft denk ik.

Al met al: de prijs, de snelheid van levering, de grootte van het assortiment, de flexibiliteit en de smaak zorgen er zeker voor dat ik opnieuw zou bestellen!

Vind je het nou interessant dat ik glutenvrije producten voor je test? Je vindt hier meer product reviews. 

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 thoughts on “Review: vers glutenvrij brood van Die Maisterei

 1. Wat ben ik blij met je blog! Mijn vriend is allergisch voor tarwe en soja, waardoor we eigenlijk nooit glutenvrij brood kunnen kopen aangezien alles soja bevat.

  Zou je eerder de harde broodjes van Consenza aanraden of deze?

   1. Ik heb een mail terug dus hier de ingrediëntenlijst, mocht nog iemand geïnteresseerd zijn!

    Mix voor glutenvrij brood (Maiszetmeel, rijstebloem, soja-eiwit concentraat, verdikkingsmiddel: E415, E464, suiker, psyllium, zout, dextrose, suikerbietensiroop, geroosterde linzen gemalen, gistextract, voedingszuur E270, druivenconcentraat, zuurteregelaar E262, enzym), water, zonnebloemolie, gist.

    Allergenen: Soja. Kan sporen bevatten van melk, eieren, schaalvruchten en sesam.

    Additieven in grondstoffen : Verdikkingsmiddelen: E415, E464, Voedingszuur E270, Zuurteregelaar E262.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *