Review: The Primal Pantry glutenvrije repen

Review: The Primal Pantry glutenvrije repen

Een hele tijd terug ontving ik thuis de zeven glutenvrije repen van The Primal Pantry. Als we op de verpakking afgaan, moeten de repen wel fantastisch smaken. Maar is dat ook zo? Ik testte ze voor je en geef in dit artikel mijn mening over de glutenvrije repen.

Primal en proteïne repen

Allereerst moet ik bekennen dat ik geen enorme fan ben fan dadel-notenrepen. Die van Nak’d vind ik bijvoorbeeld nooit zo speciaal en koop ik amper. Ik begon deze test dan ook redelijk huiverig. Zeven dagen achter elkaar testte ik iedere dag een reep van The Primal Pantry. De repen zijn paleo, veganistisch, zuilvelvrij, glutenvrij en onbewerkt. Het assortiment van The Primal Pantry bestaat uit vijf Primal repen en twee Proteïne repen. Met fantastische verpakkingen trouwens!

  • Brazil Nut & Cherry
  • Apple & Pecan
  • Coconut & Macadamia
  • Hazelnut & Cocoa
  • Almond & Cashew
  • Cocoa Orange (Proteïne)
  • Mixed Berries (Proteïne)

Brazil Nut & Cherry

De eerste reep die ik testte was de Brazil Nut & Cherry. De reep heeft een lekkere crunch en vult goed. Ik had alleen verwacht dat de kersensmaak sterker zou zijn. De reep had van mij ook wel iets zoeter mogen zijn.

the primal pantry

Cocoa Orange

De eerste proteïne reep die ik testte, was de Cocoa Orange. Ik houd van de combinatie van sinaasappel en chocolade, zoals ik vroeger gewend was van die Pim’s koekjes. Heerlijk die cacao in de reep en de smaak van sinaasappel is duidelijk aanwezig. De stukjes cacaoboon maken de reep bovendien lekker crunchy.

Apple & Pecan

Voor deze reep is mijn mening vergelijkbaar als bij de Brazil Nut & Cherry. De 10% appel in de reep is wat mij betreft echt te weinig en ik vind de appelsmaak dan ook niet sterk genoeg. Ik proef de appel namelijk amper terug. Verder had er ook meer kaneel in gemogen, zodat het appeltaart-gevoel beter naar boven komt. Wel heeft deze reep een lekkere crunch door pecan en amandelen.

the primal pantry

Coconut & Macadamia

Van deze vierde reep heb ik helaas geen foto gemaakt. De reep vond ik ook niet erg noemenswaardig. Een vrij neutrale smaak en ietwat droog, maar wederom wel weer goed vullend. De kokossmaak was wel lekker!

Mixed Berries

De tweede proteïne reep die ik testte, was de Mixed Berries. De smaak is heerlijk en precies goed genoeg. Ook deze reep vult weer goed en was voldoende als ontbijt die dag. De reep vult zelfs beter dan de andere repen, dat komt door de extra proteïne denk ik.

the primal pantry

Hazelnut & Cocoa

Bij deze reep verwachtte ik een beetje de smaak van Cocoa Orange, maar deze is toch echt een stuk minder lekker. De smaak is wat vlak en ik ben sowieso niet erg fan van hazelnoten.

the primal pantry

Almond & Cashew

Dit is de typische dadel-notenreep zoals ik ze ken van andere merken. Wat mij betreft was deze het minst bijzonder.

the primal pantry

Eindoordeel The Primal Pantry

De glutenvrije repen van The Primal Pantry vullen goed en smaken over het algemeen ook goed. De twee repen die er voor mij uitspringen qua smaak, zijn de twee proteïne repen. Bij de andere repen vond ik de smaken wat vlak, ze hadden van mij zoeter gemogen. Ook mogen de stukjes cacaoboon van mij wel in iedere reep verwerkt worden, want dat smaakt echt top en zorgt voor crunch! De twee proteïnerepen zou ik zelf zeker in de supermarkt kopen. Ze zijn trouwens onder andere te koop bij Albert Heijn en Body & Fit.

Meer informatie over de repen vind je hier. Heb jij de repen van The Primal Pantry wel eens gehad? Zo ja, welke is jouw favoriet?

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd.

the primal pantry

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Review: The Primal Pantry glutenvrije repen

  1. Leuk de test te lezen en grappig: ik vind het juist weer een pre dat ze niet zo zoet zijn haha!
    Hier is ook de proteïne reep met oranje en chocolade favoriet, net als de Pimmetjes van vroeger mmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *