Review: Glutenvrije Quinette koekjes

Review: Glutenvrije Quinette koekjes

Speciaal voor mijn Belgische volgers en iedereen die er deze zomer op vakantie gaat, review ik vandaag een Belgisch product. De Quinette koekjes zijn Belgisch, biologisch, vegan en glutenvrij. In dit artikel vertel ik je wat ik ervan vind!

Soorten en verkrijgbaarheid

Op Instagram vielen de verpakkingen van Quinette me eigenlijk meteen op. Ze zijn namelijk minimalistisch, strak en daardoor zeker opvallend in het gamma van glutenvrije producten. De koekjes zijn er in drie varianten:

  • Chocolade
  • Gember en limoen
  • Kokosnoot

Elke verpakking van 100 gram bevat zes individueel verpakte koekjes. Zoals ik al zei is dit artikel speciaal voor mijn Belgische volgers en is Quinette tot op heden alleen daar verkrijgbaar. Je vindt de koekjes in delicatessenzaken voor een adviesprijs van €4,99, ze staan op deze pagina voor je op een rijtje. Je kunt Quinette ook online bestellen, je bestelt ze hier.

quinette koekjes

In dit artikel review ik Quinette chocolade en gember-limoen!

Quinette koekjes Gember en Limoen

De ingrediënten van de gember-limoen koekjes zijn als volgt:

Royal quinoabloem (22,8%), tapiocabloem, rijstebloem, canahua bloem, niet-gehydrolyseerde plantaardige palmfruitolie, rietsuiker, rietsuikerstroopt, citroenaroma (1%), citroenzesde (1,2%), chiazaad (1,5%), sodium bicarbonaat.

quinette koekjes
Lekker cleane verpakking, love it!

quinette koekjes

Zes individueel verpakte koekjes.

quinette koekjes

Dit zijn echt unieke koekjes te noemen, qua smaak heb ik ze nog niet eerder zo geproefd. Precies genoeg gember (lees: gelukkig niet teveel gember) en ook de limoen proef je goed terug. De koekjes zijn knapperig en vullen aardig, meer dan verwacht! Ze zijn namelijk klein als je ze zo in de verpakking ziet.

Quinette koekjes Kokosnoot

De ingrediënten van de kokos koekjes zijn als volgt:

Royal quinoabloem (21,5%), tapiocabloem, rijstebloem, canahua bloem, niet-gehydrolyseerde plantaardige plamfruitolie, rietsuiker, rietsuikerstroop, geraspte kokos (8,9%), chiazaad (1%), vanille extract, sodium bicarbonaat.

quinette koekjes

Bij deze een blauwe zijkant, ook weer lekker clean qua verpakking.

quinette koekjes

Ze zijn wel klein hoor, de koekjes.

quinette koekjes

Leuk hè, op mijn kringloopschoteltje? De kokoskoekjes hebben ook een lekkere bite en zijn minder sterk van smaak dan de gember-limoen. Dat komt denk ik door de kokos, wat altijd een vrij matte smaak afgeeft. Er had van mij iets meer kokos in gemogen trouwens, ik had de smaak overheersender verwacht namelijk. Maar al met al: ook dit weer een heerlijk, knapperig koekje.

Eindoordeel Quinette koekjes

Over de smaakbeoordeling van deze koekjes hoef ik niet lang na te denken: ze smaken heerlijk en vers. Zijn knapperig en zeker de limoen-gember is echt wel next level vergeleken met het huidige glutenvrije koekaanbod. De verpakkingen zijn strak en mooi, iets waar ik zelf toch altijd voor val. Qua ingrediënten zijn de koekjes vrij uniek, aangezien meestal rijst- en maïsbloem wordt gebruikt in glutenvrije koekjes.

Nadeel is dat de koekjes – tot nu toe – alleen in België verkrijgbaar zijn bij niet oneindig veel zaken. Wellicht dat de verkrijgbaarheid in de toekomst verandert. En nog een nadeel: 6 kleine koekjes voor €4,99 vind ik persoonlijk erg duur. Sterker nog: zo duur heb ik ze nog nooit gezien. Het zal wel komen door gebruik van volwaardige ingrediënten, maar ik zou ze vanwege de prijs daardoor niet snel meenemen. Maar ik ben dan wel weer een sucker voor mooie verpakkingen, dus aan de andere kant…

Voor Maak het Glutenvrij reviewde ik nog meer glutenvrije producten. Deze product review vind je hier.

quinette koekjes

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

One thought on “Review: Glutenvrije Quinette koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *