Review: glutenvrije maaltijdpakketten Koh Thai

Review: glutenvrije maaltijdpakketten Koh Thai

De afgelopen periode heb ik de glutenvrije maaltijdpakketten van Koh Thai uitgebreid test. Zo nu en dan pakte ik er een pakket bij, wat voor een hoop snelheid en gemak zorgde. Van Pad Thai en Massaman curry tot Rode en Groene curry. Ik testte vier soorten en vertel je vandaag in dit artikel wat ik ervan vond.

Koh Thai Massaman Curry

Bij mijn favoriete Thaise restaurant BaiYok in Zwolle, waar ik al eens een review over schreef, eet ik regelmatig Massaman curry. Een heerlijke curry met kip, aardappel en kokosmelk. Aan het maaltijdpakket van Koh Thai voeg je zelf nog toe: sperziebonen, ui, pompoenstukjes, krieltjes, kokosmelk en kip of linzen. Ik gebruikte zowel pompoenblokjes als sperziebonen uit de diepvries, lekker makkelijk!

Mijn mening: Ik vond de Massaman curry lekker en makkelijk te maken, maar niet zo lekker als bij de Thai. De curry had van mij pittiger gemogen, terwijl ik zelf helemaal niet van pittig eten houd. Ik vond de curry nu wat te zoet. De volgende keer zou ik de stukjes pompoen weglaten, die vond ik er niet goed bij matchen.

Koh Thai Thaise Pad Thai

Wij hebben hier thuis een periode gehad dat we regelmatig dit recept van Allerhande maakten voor Pad Thai. Viel destijds erg in de smaak, maar zoals ik met veel gerechten heb, raakte ik er op den duur op uitgekeken. Ik was dan ook erg benieuwd naar het Pad Thai pakket van Koh Thai, omdat het wel weer een tijdje geleden was. Aan dit pakket van Koh Thai voeg je zelf nog toe: wokgroenten, taugé, eieren, pinda’s en kipfilet.

Mijn mening: Heerlijk! Het flexibele/slurperige van de rijstnoodles matcht lekker bij het knapperige van de pinda’s. Dit wil ik zeker vaker maken en stond ik no time op tafel.

Koh Thai Rode curry

In de afgelopen jaren heb ik meerdere currypasta’s geprobeerd. Onder andere die van Koh Thai in een potje, maar ook wel die van AH eigen merk en Fairtrade Original. Handig dat in dit pak de currypasta en rijst in éen zitten, voor het echte gemak. Aan dit pakket van Koh Thai voeg je zelf nog toe: champignons, paprika, doperwten, kokosmelk, garnalen of witvis.

Mijn mening: De curry is minder pittig dan ik had verwacht. Ik maakte de curry met broccoli en kip. De volgende keer volg ik toch meer de instructies op de verpakking. Ik miste wel het knapperige van bepaalde groentesoorten (waaronder doperwten en paprika). Zo met de broccoli werd het wat ‘papperig allemaal’.

Koh Thai Groene curry

De groene currypasta van Koh Thai ken ik al jaren. Heerlijke pasta uit een glazen potje waar je meerdere keren een maaltijd mee op tafel tovert. Handig dat deze curry nu ook in een maaltijdpakket verwerkt zit. Aan dit pakket van Koh Thai voeg je zelf nog toe: broccoli, courgette, paprika, kokosmelk en kikkererwten of kipfilet.

Mijn mening: Met de smaak van de groene currypasta ben ik dus inmiddels al bekend. Heerlijk vind ik deze! Niet te pittig (want daar ben ik helemáál niet van) en lekker met broccoli. De vegetarische variant met kikkererwten in plaats van kipfilet lijkt me ook het proberen waard.

Eindoordeel Koh Thai glutenvrije maaltijdpakketten

Mijn twee favorieten van deze pakketten zijn toch zeker de Groene curry en de Pad Thai. De smaak van de rode curry vind ik toch wat minder spannend en de Massaman eet ik liever bij de Thai hier om de hoek 😉

Je koopt deze glutenvrije maaltijdpakketten bij Albert Heijn voor €2,79 per stuk. Wat in verhouding toch redelijk aan de prijs is. Je kunt voordeliger een pot currypasta kopen (in het geval van de rode en groene curry) en rijst heb je meestal toch al wel in huis. Wel vind ik dit soort pakketen handig om te tippen aan vrienden of familie die eens voor je willen koken. Lekker veilig alles in 1 pakket. Ook vind ik het handig om zo’n pakket eens mee te nemen wanneer je op vakantie in de gelegenheid bent zelf te koken!

Dit is niet mijn eerste product review, ik deed er nog veel meer:

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *