Restaurant Review: Over de Tong Zwolle glutenvrij

Restaurant Review: Over de Tong Zwolle glutenvrij

Soms is het gewoon belangrijk jezelf eens te verwennen. Zo vind ik het heerlijk om af en toe iets luxer uit eten te gaan dan een standaard brasserie. Deze keer was Over de Tong in Zwolle aan de beurt. Een restaurant waar ik al jaren langsrijd, maar hoe is het bij Over de Tong glutenvrij geregeld?

Geen menukaart

Samen met vrienden en mijn vriend at ik op een zondagavond bij Over de Tong. Een restaurant zonder menukaart, waarbij gasten zich laten verrassen door de chefkok met dagverse ingrediënten en verrassende combinaties. We hebben er gegeten via de Albert Heijn Restaurantactie, wat inhield dat we het 2e 3-gangendiner gratis kregen. Normaal kost een 3-gangenmenu €37,50, voor ons dus de helft.

Via de reserveringsmodule van de actie gaf ik al door dat ik coeliakie heb en dus een strikt glutenvrij dieet volg. Ik heb dit restaurant als tip gekregen van een vriendin met een broer én vader met coeliakie. Wat glutenvrij betreft zit het hier wel goed, zij hadden hier al meerdere keren gegeten. Toch besloot ik de avond van tevoren nog even te bellen of mijn notitie goed was doorgekomen. Dat was gelukkig het geval!

Eenmaal aangekomen in het restaurant, gaf ik nogmaals aan dat ik een glutenvrij dieet volg. Dit bleek gelukkig inderdaad geen probleem. Omdat het restaurant zonder menukaart werkt, is het voor elke gast een verrassing wat er op tafel komt. Wel kun je eventueel extra wensen doorgeven als je bepaalde dingen écht niet lust bijvoorbeeld. Voor €10 p.p. extra kozen we voor een 4-gangendiner en daarbij een broodje vooraf à €2,50 p.p. De vangst van de dag waren verse oesters, waar onze vrienden voor kozen á €3,50 p.p.

Mijn gerechten

De gerechten waren echt heel bijzonder, ik heb met mijn iPhone wat foto’s geschoten. Daardoor is de kwaliteit niet geweldig, maar krijg je toch een impressie. Wat betreft de ingrediënten heb ik wat aantekeningen gemaakt, maar weer ik niet alles meer tot in detail!

We begonnen met een broodje vooraf. Met een of ander speciaal zeezout en Siciliaanse olijfolie (als ik het goed heb!) Het glutenvrije brood was oké, maar niet speciaal. Restaurants zouden echt het brood van Schnitzer standaard in huis moeten hebben, dat brood vind ik het allerlekkerst.

Vooraf een mousse met onder andere knoflook. De rest van het gezelschap kreeg het op een krokantje, voor mij zonder vanwege de gluten.

Het voorgerecht was verrukkelijk! Iets met tonijn, uitjes, ingelegde kool, komkommer en ijs van kurkuma. Hier waren we alle 4 mega enthousiast over.

Ons tussengerecht was vis! Schelvis met lavas, komkommer, kool en een crème van roodschimmel. Ook dit gerecht was geweldig, ik kan er weinig anders over zeggen.

Toen we dachten dat het voor- en tussengerecht niet overtroffen konden worden, bleken we ernaast te zitten. Het hoofdgerecht was zo lekker en uniek – polderhoen met biet en een puree van bloemkool. Met een zoet sausje (ik gok iets van appelstroop) de perfecte combinatie.

Als nagerecht besloot ik (voor €3 meer) voor kaas te gaan. My favorite! Zes geweldige kaasjes, waarvan de linker geitenbrie was, fantastisch! Met een compote van gele courgette en witte wijngelei.

Eindoordeel Over de Tong glutenvrij

Ik hoop dat ik het op de foto’s een beetje heb kunnen overbrengen, maar het was zo heerlijk om eens wat luxer uit eten te gaan. We bezochten al eerder Viviveni in Zwolle, maar dat haalt het niet bij Over de Tong. Je betaalt wel meer dan gemiddeld, zeker zonder gebruik te maken van de actie. Voor een volgende keer zou ik dat er zeker voor over hebben. Je eet bij Over de Tong echt gerechten die je thuis niet snel zelf maakt. Het is precies genoeg, je wordt verrast en het allerbelangrijkst: ik heb onbezorgd glutenvrij gegeten en ben niet ziek geworden.

Ik testte al eerder wat Zwolse restaurants voor je uit:

Over de Tong staat zeker op mijn kaart met meer dan 1700 glutenvrije hotspots!

Glutenvrije hotspots Europa

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Restaurant Review: Over de Tong Zwolle glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *