Restaurant Review: Reeuwijkse Hout glutenvrij

Restaurant Review: Reeuwijkse Hout glutenvrij

Afgelopen weekend verbleef ik samen met 6 vrienden op Landal De Reeuwijkse Plassen. Met zo’n grote groep is het van belang om vooraf een restaurant te reserveren. Maar met een glutenvrij dieet is dat eigenlijk sowieso al een vanzelfsprekendheid. We testten een restaurant vlakbij het park uit. Hoe is het bij Restaurant Reeuwijkse Hout glutenvrij geregeld? Ik vertel het je in dit artikel.

Tijdens het vriendenweekend hadden we het qua eten vrij strak gepland. We hadden vooraf boodschappen gedaan – want niet handig om ter plekke te doen met een grote groep – en wisten daarom al wanneer we wat gingen eten. Vrijdag aten we tomatensoep met een broodje knakworst, zaterdag gingen we gourmetten. Een 100% glutenvrij gourmet, waarvan je al een foto kon bewonderen op mijn Instagram.

Zondag zouden we uit eten gaan. Aanvankelijk had ik gereserveerd bij een restaurant in Gouda, maar omdat het weer zondag zo slecht was (sneeuw!), kozen we voor de veilige weg en gingen we dichterbij eten. Gelukkig was er op het park zelf een restaurant. Ik besloot zondagochtend te bellen om te vragen of er überhaupt plek was voor 7 personen én natuurlijk of ze glutenvrij konden serveren.

Glutenvrij eten bleek geen probleem. Degene aan de telefoon begon meteen al over glutenvrij brood, aanpassingen waar mogelijk. Ook meldde ze uit zichzelf al dat ik geen patat kon eten, omdat er ook kroketten in de frituur gebakken worden. Goed op de hoogte dus!

Mijn gerechten

De rest van het gezelschap begon met een broodplankje. De serveerster stelde meteen uit haarzelf voor om voor mij een glutenvrije variant te brengen, helemaal prima! Als voorgerecht koos ik voor de carpaccio en als hoofdgerecht de salade nicoise.

Voor mij geen kruidenboter, maar roomboter. Verpakt en daarom veilig! De boterhammen waren zacht en smaakten verrassend goed.

Wanneer ik de keuze heb, kies ik hier altijd voor. Heerlijk! En wederom 3 glutenvrije boterhammen. Honger heb ik in ieder geval niet geleden, zoals je wellicht begrijpt…

Héérlijk met gegrilde tonijn en ansjovis. Voor herhaling vatbaar!

Eindoordeel Reeuwijkse Hout glutenvrij

Toen ik zondagochtend opstond, wist ik niet dat ik hier zou gaan eten. Maar ik ben blij verrast! Het eten was lekker, niet extreem duur (€11,95 voor de carpaccio en €17,95 voor de salade). En natuurlijk altijd het allerbelangrijkste: ik heb nergens last van gehad. Ik had zowel aan de telefoon als in het restaurant zelf ook het gevoel dat ze er echt verstand van hadden. Ook van kruisbesmetting en het belang van zorgvuldig serveren (mijn eten kwam of als eerste of als laatste). Ik zou hier zeker teruggaan als ik in de buurt ben!

Reeuwijkse Hout staat zeker op mijn kaart met meer dan 1700 glutenvrije hotspots!

Glutenvrije hotspots Europa

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *