Te leuk om te maken, nog lekkerder om op te eten! Deze glutenvrije monchoutaart met speculaasbodem. Lees hieronder snel hoe je ‘m maakt.
Bereidingstijd: 20 minuten (en een paar uur wachttijd in de koelkast) | Aantal porties: 10-12 taartpunten
Wat heb je nodig voor de glutenvrije monchoutaart?
- 250 gram glutenvrije speculaas, ik gebruikte deze van Jumbo
- 50 gram degestive van Schär
- 200 gram Monchou
- 125 gram roomboter
- 125 gram basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- 1 zakje Klopfix van Dr. Oetker
- 1 zakje vanillesuiker
- Fruit naar keuze voor decoratie
Verder nodig: mixer met gardes, springvorm (24 of 26 cm) en staafmixer + opvangbak.
Aan de slag!
- Doe ruim voordat je begint de gardes van je mixer in de diepvries en de mengkom in de koelkast. Zo lukt je slagroom straks nog beter!
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de randen in.
- Smelt de boter in een steelpannetje en hak ondertussen de koekjes fijn met een staafmixer.
- Meng de kruimels met de roomboter en bekleed de bakvorm ermee. Laat een halfuur afkoelen in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix. En meng in een andere kom de monchou zacht met de suiker en vanillesuiker.
- Doe de slagroom bij het monchoumengsel en meng nog kort met de mixer.
- Verdeel het mengsel over de koekbodem en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
- Decoreer met fruit of andere dingen naar keuze. Eet smakelijk!
Meer glutenvrije recepten vind je hier.