Recept: glutenvrije monchoutaart met speculaasbodem

Recept: glutenvrije monchoutaart met speculaasbodem

Te leuk om te maken, nog lekkerder om op te eten! Deze glutenvrije monchoutaart met speculaasbodem. Lees hieronder snel hoe je ‘m maakt.

Bereidingstijd: 20 minuten (en een paar uur wachttijd in de koelkast) | Aantal porties: 10-12 taartpunten

Wat heb je nodig voor de glutenvrije monchoutaart?

  • 250 gram glutenvrije speculaas, ik gebruikte deze van Jumbo
  • 50 gram degestive van Schär
  • 200 gram Monchou
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix van Dr. Oetker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Fruit naar keuze voor decoratie

Verder nodig: mixer met gardes, springvorm (24 of 26 cm) en staafmixer + opvangbak.

Aan de slag!

  • Doe ruim voordat je begint de gardes van je mixer in de diepvries en de mengkom in de koelkast. Zo lukt je slagroom straks nog beter!
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de randen in.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en hak ondertussen de koekjes fijn met een staafmixer.
  • Meng de kruimels met de roomboter en bekleed de bakvorm ermee. Laat een halfuur afkoelen in de koelkast.
  • Klop de slagroom stijf met het zakje Klopfix. En meng in een andere kom de monchou zacht met de suiker en vanillesuiker.
  • Doe de slagroom bij het monchoumengsel en meng nog kort met de mixer.
  • Verdeel het mengsel over de koekbodem en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Decoreer met fruit of andere dingen naar keuze. Eet smakelijk!

Meer glutenvrije recepten vind je hier.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *