Mijn topping tips voor een glutenvrije pizza

Mijn topping tips voor een glutenvrije pizza

Vorige week zat in aan het Gardameer in Italië waar ik volop genoot van veel glutenvrije pizza’s. Die wilde ik thuis ook maken, vandaar dat ik vandaag mijn pizza topping tips met je deel. Mijn vriend en ik testten op onze date night een aantal toppings op de vernieuwde pizza’s van Schär.

Goed nieuws! De Schär pizza’s Salame, Margherita en Prosciutto & Funghi zijn vanaf nu naast gluten- ook lactosevrij. Ook is de vernieuwde bodem meer crispy van buiten, zacht van binnen en zijn de pizza’s rijker belegd met hoogstaande – lactosevrije – lekkernijen, zoals: Italiaanse mozzarella, tomaten en nog meer extra vergine olijfolie. Uiteraard zijn de pizza’s ook zonder extra toppings lekker, maar wij maakten ze graag nóg lekkerder!

Topping tips

Van keuzestress heb ik mijn hele leven al last gehad, zo ook op het gebied van pizza’s. Mijn vriend en ik maakten uiteindelijk twee verschillende pizza’s:

  • Pizza tonijn: Schär Margherita met extra mozzarella, tonijn, olijven in plakjes, tomaat en ricotta. Afgetopt met rucola en basilicum.
  • Pizza barbecue kip/salami: Schär Salame met extra mozzarella, gerookte kipreepjes, maïs, gebakken rode uienringen in barbecuesaus, ricotta en tomaat. Afgetopt met rucola en basilicum.

Nog meer topping inspiratie: champignon | paprika | garnalen | geitenkaas | vijg | parmaham | hamreepjes | chorizo | gegrilde courgette of aubergine | avocado | artisjok | kappertjes | ansjovis | brie.

Zowel mijn vriend als ik vinden de vernieuwde bodems echt heerlijk smaken! De vorige variant vond ik te dik en te zoet smaken. Deze is knapperig en toch flexibel. De perfecte onderlaag voor je favoriete pizza.

De barbecue variant was ook erg geslaagd. Heerlijk die uienringen in barbecuesaus! Een goede match bij de knapperige bodem.

Wil jij deze pizza’s ook maken?

Nog een goed nieuwtje: je krijgt nu meer waar voor je geld, omdat de nieuwe pizza’s zwaarder zijn en ook nog eens goedkoper. De adviesprijs ging van €3,79 naar €3,29.

Was het voorheen soms lastig om de pizza’s te vinden? Die kans wordt nu een stuk kleiner. Alle Schär pizza’s zijn vanaf nu namelijk beter verkrijgbaar bij zowel de Jumbo, Albert Heijn en diverse Natuurwinkels. Kan je de pizza’s nog niet vinden? Vraag er dan naar bij de filiaalmanager van jouw winkel.

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd: Wat is jouw favoriete pizza topping?

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Schär. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *