Kinderboek Een glutenvrij feestje

Kinderboek Een glutenvrij feestje

Als je ziek wordt van gluten is dat best ingewikkeld, zeker als je nog peuter of kleuter bent. Om kinderen en hun omgeving op een luchtige manier meer te vertellen over glutenvrij leven, ontwikkelde Maartje het boek Een glutenvrij feestje. Vol herkenning voor ouders en kinderen en met handvatten voor kinderopvang, school en ouders van vriendjes. In dit artikel lees je meer!

Over Een glutenvrij feestje

Een glutenvrij feestje gaat over een jongen met glutenintolerantie. De dokter vertelt dat hij geen gluten meer mag eten, omdat hij daarvan ziek wordt. Dat is wel even wennen. Maar hij ontdekt al snel dat het ook zonder gluten een feestje kan zijn. Het verhaal is voorzien van originele en kleurrijke foto-illustraties, die van het boek een feestje maken om naar te kijken.

Over de auteur

Het boek is geschreven en geïllustreerd door journalist en schrijver Maartje Kouwen. Ze miste een boek over glutenintolerantie dat aansloot bij de belevingswereld van jonge kinderen. Een boek dat de omgeving op een toegankelijke manier betrekt bij een glutenvrij leven. Dat niet bang maakt of foutieve informatie bevat. En er ook nog mooi uit ziet.

Haar missie: een boek maken dat kleuters op hun eerste schooldag mee kunnen nemen naar school. Zodat de klas, kinderopvang, vriendjes en hun ouders op een laagdrempelige en leuke manier kennis maken met gluten en glutenvrij leven!

Doe mee aan de winactie (verlopen!)

Ik mag vijf van jullie blij maken met dit boek

 1. Laat in een reactie onder deze post die je nu aan het lezen bent weten waarom jij dit boek wilt winnen.
 2. Meedoen kan tot zondag 1 maart. Daarna horen de winnaars persoonlijk van mij. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Een glutenvrij feestje bestellen?

Na een succesvolle voorverkoop ligt Een glutenvrij feestje nu bij de drukker. Tot die tijd kun jij het boek nog voor het voordelige voorverkooptarief bestellen. Je bestelt het boek voor €12,50 in plaats van €14,50 en doet dat via deze link.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

96 thoughts on “Kinderboek Een glutenvrij feestje

 1. Ik zou graag dit boek winnen voor mijn dochter Noï van 3,5 jaar die nu een jaar weet dat ze glutenintolerant is. Al snel daarna bleek ik zelf het ook te hebben en vorige week is mijn vader gediagnosticeerd.
  Noï gaat in oktober naar de basisschool en zou het dan graag aan haar juf willen uitlenen, zodat zij misschien eruit kan voorlezen in de klas.

  1. Wat leuk!
   Zelf al 16 jaar glutenvrij maar van mijn 4 kids hebben er 2 zeker al coeliakie en de jongste is pas 6 weken dus geen idee nog. De jongens vinden het lastig waarom ze niet alles mogen eten. Ze zijn bijna 2 en bijna 3. Ideaal voor de peuterspeelzaal en straks de basisschool en ook voor ouders van vriendjes en vriendinnetjes.

   1. Mijn dochtertje van 2,5 jaar kreeg ongeveer 3 maanden geleden de diagnose. Ze was er best erg aan toe en wie zien haar nu stilaan terug sterker worden. Als alles zo blijft vooruit gaan mag ze binnenkort naar de kleuterschool. Het zou fijn zijn om met dit boekje de juffen en kindjes van haar klas te kunnen inlichten over haar dieet en aandoening. Ook voor haar is dit leuk om savonds af en toe voor te lezen. Ik wil zo graag dat ze zich niet buitengesloten gaat voelen later omdat ze bepaalde dingen niet mag. Dit boekje kan haar helpen om het beter te begrijpen.

 2. Mijn vriendin en haar dochter van 3 hebben beide coeliakie. Zou superleuk zijn als ik dit boekje cadeau kan geven en zij dit boekje samen kunnen lezen!

 3. Toffe actie! Heel erg leuk dat dit boek aansluit bij de belevingswereld van kinderen! Een glutenvrij-dieet is soms moeilijk uit te leggen. Zowel aan volwassenen als kinderen 🙂 dit boek lijkt me een superleuk hulpmiddel!

  1. Het lijkt me een geweldig boek! Voor kinderen met coeliakie is het super om zo beter te snappen wat er in hun lijf gebeurd. Maar ook om het begrijpelijk te maken voor vriendjes en vriendinnen.
   Dit zou super zijn voor ons dochtertje.🤞🍀

  2. Wat een mooi initiatief dit boek en precies iets waar heel veel glutenvrije kindjes en hun omgeving veel aan zullen hebben! Voor onze dochter van bijna 3 zou ik dit willen winnen zodat we haar nog beter kunnen helpen haar weg te vinden. Hoewel ze heel stoer het dieet oppikt blijft het een uitdaging die ook met elke fase weer lijkt te veranderen. Super tof deze verzameling van begrijpelijke info en mooie vormgeving!

 4. Ben heel benieuwd naar het boek! Onze zoon van 2,5 heeft een jaar geleden te horen gekregen dat hij coeliakie heeft. Gelukkig gaat het momenteel erg goed en ziet iedereen hem veranderen waardoor er in de omgeving begrip ontstaat!

  Over 1,5 jaar gaat hij naar de basisschool ben heel benieuwd hoe dat gaat! Je hebt dan veel minder controle of het eten goed gaat. Dit boek lijkt mij heel handig om in Jip en Janneke taal aan anderen uit te leggen wat coeliakie inhoud.

  1. Ik zou dit boek graag winnen omdat ik zelf nog maar pas gediagnosticeerd bent met coeliakie. Omdat mijn kinderen veel vragen stellen waarom mama andere dingen eet zou ik het via dit boek ideaal kunnen uitleggen aan hun! Daarnaast zijn een aantal van mijn vriendinnen kleuterjuf en zou ik deze ook daar perfect aan kunnne uitlenen. 🌷

 5. Wat een gaaf boek! Deze zou ik graag willen winnen voor mijn zoontje van 2. Waar wij al een half jaar bezig zijn met het onderzoek naar coeliakie. Dit boek zou een perfect middel zijn om het gluten vrije dieet leuker en makkelijker te maken. Daarnaast is Luuk zeer leergierig en gek op plaatjes kijken en boeken “lezen” Jullie zouden hem erg erg blij mee maken

 6. Zou geweldig wezen voor mijn kids
  Doe al zo mijn best of er een super leuke feest te geven
  Maar daar hoort wel super super lekker eten bij
  Heb boek zou daar zeker mee helpen

  Liefs Danischa

 7. Ik zou het graag winnen zodat juna, sanne, lieke, tycho, Angela, roos, Lucas en boaz een keer een lekker feestje zonder gluten hebben, en de school heeft dan een leuk boek zodat ze eens een keer iets kunnen doen wat iedereen mag eten. (blijft toch lastig)

  1. Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn dochtertje Soof (bijna 4).
   Sinds een paar weken te horen gekregen dat ze coeliakie heeft. We zijn begonnen met een glutenvrij dieet. Soms lastig voor haar maar ze vind het ook wel erg interessant dat we apart eten voor haar kopen. Als ze iets mag eten wat glutenvrij is roept ze al ‘Jeeeej glutenvrij’
   Dus eigelijk maken wij er al een klein feestje van en met het boek misschien nog een groter feest 🥳

 8. Ik zou graag het boek winnen voor mijn beide mannetjes van 5 en 3. De oudste zit in de kleuterklas en de jongste mag aan het eind van het jaar. Ze gaan er alle twee super goed mee om maar er worden met name op dr peuterspeelzaal nog wel eens foutjes gemaakt. Een leuk passend cadeautje die voor meer alertheid kan zorgen.

 9. Ik zou het heel graag willen winnen voor mijn nichtje Giulia (5 jaar) die sinds kort glutenvrij moet eten. Dit boek is fijn om voor haar zelf om het beter te begrijpen 💗

 10. Feestje en gluten steeds lastig.
  Hopelijk eenvoudige receptjes want een keukenprinses ben ik niet 🙂
  Wat zou Fien die 5 is het leuk vinden dat ze op feestjes eens hetzelfde kan eten als de kindjes van haar klas.

 11. Ik zou graag deze willen winnen voor mijn vriendinnen die 3 weken geleden te horen heeft gekregen dat haar dochter (1,5) coeliakie heeft. Misschien maakt het haar, met dit boek, een stuk makkelijker om uit te leggen. Niet alleen aan haar dochter maar ook aan haar andere kinderen ❤️

 12. Ik zou het graag willen winnen voor onze dochter Sem van 6. Ze krijgt binnenkort haar 2e darmbiopt en moet vaak bloed laten prikken. Ze krijgt binnenkort waarschijnlijk echt de diagnose coeliakie, na een lange tijd onzekerheid!

 13. Ik zou dit boek graag winnen voor mijn nichtje Rosalie van bijna 3! Zij heeft sinds 1.5jr de diagnose coeliakie. Met dit boek kan mijn zus samen met haar uitleggen aan haar juffen van de speelzaal wat het precies inhoudt.

 14. Ik zou dit boek graag winnen voor mijn dochter van 4 jaar.
  Zij kan dit meenemen als ze uitgenodigd wordt voor kinderfeestje of feest op school (van te voren) iedereen in de klas wil graag rekening met haar houden dit boek zou uitkomst zijn.

 15. Voor mijn dochter van 5. Ze had het deze week moeilijk op school en ze kunnen het boekje voorlezen op school. Zo snappen de andere kindjes ook wat ze heeft. Dit kunnen we weer doorgeven aan mijn zoontje van 3 jaar oud.

 16. Dat zou super zijn. Onze dochter van 5 jaar heeft Coeliakie.
  En dan kan mama hem volgend jaar met het voorleesontbijt mooi in de klas gaan lezen 😄

 17. Wauw, het ziet er echt uit als een leuk kinderboek ipv alleen informatief. Mijn dochter Lois van bijna 5 zou deze graag meenemen naar school. Dan kan juf hem in de klas voorlezen.

 18. Ahhh dit zou voor mijn kleine, maar ow zo grote meisjes echt wat zijn! Net 4 geworden en naar school en de bso, waar t toch lastiger blijkt dan gedacht en de vraag of ze wel uitgenodigd zal worden voor partijtjes houdt haar nu al bezig😣

 19. Ik zou het boek graag winnen voor ons dochtertje. We bakken altijd glutenvrij in verband met coeliakie (papa) en diverse andere voedselintoleranties bij haar zelf. En ze is een beginnende lezer dus leuk om straks zelf te lezen

 20. Oh dan zouden m’n kleine neefjes en nichtje mij begrijpen met m’n gluten. Nu denken ze steeds dat ik diabetes heb omdat hun mama dat heeft en ook niet alles mag eten. 🤷🏼‍♀️☺️ Ik zou het eveneens ook graag mee naar m’n werk nemen, want het merendeel verstaat het, nu 3 jaar later, nog steeds niet… 😅 een kleine kanttekening: ik werk samen met volwassen mensen 🙈

 21. Voor onze lieve Esmée van 3, die er voor haar leeftijd super stoer mee omgaat! Dit jaar voor het eerst naar de basisschool, dus een hoop spannende dingen op komst!

 22. Wat een ontzettend leuk initiatief dit boek! Het zou heel leuk zijn om dit hoek bij ons op het kdv te hebben. Wij hebben 2 kinderen zelf al op de groep met gluten. Als wij aan tafel een broodje eten en deze 2 kinderen apart aan een tafel zitten omdat ze niet tegen de kruimels van de andere kinderen kunnen, wordt er elke keer weer gevraagd waarom zij daar zitten. Het is lastig om dit naar de kinderen uit te leggen, maar met dit boek zou dit op een super leuke en interactieve manier uitgelegd kunnen worden. Ook op de andere groepen kan dit boek worden gebruikt. Duimen maar🙌🏼🤩

 23. Ik zou deze zo graag winnen voor mijn dochtertje Jessie. Ze wordt bijna drie en vlak voor haar tweede verjaardag hoorde we dat ze coeliakie heeft. Als gezin eten wij nu volledig glutenvrij en ook onze omgeving houdt er goed rekening mee, maar weet zeker dat dit boekje nog meer kan helpen bij bijv de opvang of straks op school, zodat iedereen het snapt en er hopelijk rekening mee houdt 🤗.

 24. Ik doe graag mee voor mijn dochter Isa van 4 jaar. Voor haar is elke dag een feestje, zelfs met haar glutenvrije dieet blijft ze altijd vrolijk. Ze leest erg graag. En de juf van haar klas leest bijvoorbeeld ook het boekje van het ncv voor, zodat de andere kinderen weten dat isa geen gluten mag.

 25. WOW wat gaaf! En wat bijzonder zo’n boek. Ik zou hem heel graag willen winnen voor onze kanjer Myca van 6 jaar. Ze kan zelf ontzettend goed vertellen dat ze bijvoorbeeld iets niet mag hebben. Met dit boek word het misschien wat makkelijker en duidelijker wat het precies inhoudt

 26. Ik doe graag mee voor onze dochter van net 5! En deze week gehoord dat de middelste van 2.5 ook coeliakie heeft, dus voor haar zou het helemaal fijn zijn, om het aan haar voor te lezen en op deze manier duidelijk te maken!

 27. Ik vind dit een heel leuk boekje. Als orthopedagoog met Coeliakie ben ik mij ervan bewust dat bepaald gedrag ook door lichamelijke klachten kan komen. Op deze manier kan je kinderen uitleggen wat gluten vrij precies is. Ik zou hem graag willen winnen om hem te kunnen uitlenen aan gezinnen die het nodig hebben

 28. Ik zou deze heel graag willen voor onze dochter van 8 jaar. Ze heeft naast diabetes type 1 ook Coeliakie. En ondanks dat maken we van iedere dag een feestje 🎉 maar kunnen wel wat nieuwe recepten gebruiken. Dus dat zou heel goed uitkomen.

 29. Ik zou hem graag winnen voor mijn nichtje Saar.
  Zij heeft net als ik coeliakie en op deze manier kan ze op de opvang beter duidelijk maken wat coeliakie is.
  Hopelijk begrijpen ze dan beter wat coekiakie is en kunnen ze er nog beter op letter dat ze geen gluten binnen krijgt ❤

 30. Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor mijn dochtertje Mila van 2,5 jaar. We weten nu ruim een jaar dat ze coeliakie heeft en na familie screening is het ook bij mijn man geconstateerd. Fingers crossed!!

 31. Graag win ik dit voor het dochtertje van mijn lieve vriendin Ingrid. Ze is pas 3 en heeft een zware vorm van coeliakie. Dit zal zeker goed van pas komen!

 32. Voor mijn vriendinnetje waarbij 3 weken geleden coeliakie bij haar dochtertje is geconstateerd. Dit zou haar op weg helpen in de wereld van glutenvrij eten en feestjes.

 33. Wat super leuk dit boekje!
  Ik zou het graag willen winnen voor ons zoontje van bijna 3. Hij gaat binnenkort naar een ander kinderdagverblijf ivm verhuizing, erg handig en fijn om dit dan mee te nemen en over een jaar naar school! Daarnaast ook heel zinvol om met hem samen te lezen.

 34. Jaa super boek voor mijn dochter. Precies een jaar geleden werd ze opgenomen in het ziekenhuis ivm ondervoeding. De oorzaak bleek coeiakie. Nu is ze weer helemaal gezond. En vooral de oude, bijna 3 jaar en een lekker eigenwijze peuter. Tijd om uit te leggen waarom ze altijd wat speciaals krijgt, zo’n boek helpt daar fantastisch bij 🙂

 35. Zelf heb ik op latere leeftijd pas bewust last gekregen van allergieën. Dat vond ik in het begin best lastig en zeker ook vanwege onwetendheid en onbegrip uit mijn omgeving (van die opmerking als ah toe doe niet zo ongezellig, neem gewoon een taartje etc). Ik kan mij voorstellen dat wanneer je als kind met allergieën te maken krijgt dit pas écht lastig is! Daarom zou ik dit boek graag willen winnen voor het dochtertje van mijn vriendin!

 36. Voor mijn zoontje van 2,5 jaar die sinds vorige zomer gediagnosticeerd werd met coeliakie. Ondertussen gaat hij naar de peuterklas, maar hier is hij helaas het enige kindje met coeliakie in de hele school. Dit boekje zou hem en zijn klasgenootjes helpen begrijpen waarom hij sommige zaken niet mag eten en er niet gedeeld mag worden met hem.

 37. Ik zou dit boek graag willen winnen voor onze dochter van 8 die coeliakie heeft. Middels dit boek kan ze het misschien nog beter uitleggen aan haar klasgenootjes.

 38. Wat een superleuk boekje. Ik denk dat mijn zoontje Daan van 6 dit boekje wel wil winnen om aan zijn klasgenootjes voor te lezen 😊

 39. Super goed zo’n boek. Ik doe graag mee voor m’n neefje die heeft (net als z’n tante) coeliakie en vind het lastig op school met traktaties. Misschien is wil de juf dit wel voorlezen in de klas.
  Gr. Patricia

 40. Ik zou het boek graag winnen voor onze kleindochter Myca. Myca heeft Coeliakie en het zou fijn zijn als ze het zo op een eenvoudige manier kan uitleggen aan haar klasgenootjes/vriendjes/vriendinnetjes

 41. Voor mijn dochter Lotte van net 4. Ze mag nu naar de basisschool en daar is ze de enige met coeliakie. Ze pakken het op school heel goed op en daarom zou juist dit boek een hele mooie aanvulling zijn.

 42. Ik zou dit boek heel graag winnen voor onze dochter Norah (5 jaar), die als enige in ons gezin, en in haar klas, coeliakie heeft. Ze heeft het de laatste maanden wat moeilijk met het ‘anders’ zijn. We proberen haar te vertellen dat ze niet anders IS, maar anders EET. Ik denk dat dit boek haar kan helpen. Wat geweldig dat er een boek over geschreven is!

 43. Mijn zoontje (2,5) is sinds 1 week gediagnosticeerd met coeliakie. We zitten nog midden in de informatiemolen en dit boekje zou zeer welkom zijn :)!

 44. Voor onze dochter Veerle. Veerle is in december 2 jaar geworden. Toen Veerle 1,5 jaar was is er coeliakie gediagnosticeerd. Een moeilijke periode om weer vertrouwen te krijgen in eten. Dit boekje lijkt mij super fijn. Goede bijdrage.

 45. Ik wil graag meedoen met deze winactie. Het is voor Marlie moeilijk om anders te zijn. Dit verschilt per dag maar komt regelmatig bovenborrelen. Een boek zal haar laten zien dat ze niet alleen is in deze strijd.

 46. Natuurlijk gun ik mij lieve dochter Mila van 4,5 jaar (met Coeliakie) dit mooie boek, maar ik kan het zelf ook goed gebruiken als informatie middel in mijn functie als allergiemoeder van de basisschool waar mijn dochter zit. Het zou erg fijn zijn om dit te kunnen gebruiken.

 47. Wat ziet het boek er leuk uit! Een leuk, luchtig en begrijpelijk boek voor jonge kinderen, mis ik zeker. Graag wil ik dit boek voor Elin (bijna 6 jaar) ‘winnen’. Het is soms best lastig om het uit te leggen aan anderen en altijd ‘anders’ te zijn. Hoe fijn als dit kan worden ondersteund met verhalen die je begrijpt! Ik ben benieuwd, sowieso erg fijn dat er een boek bij is, is het boek ook te vinden op de glutenvrije markt in Vianen op 4 april??

 48. Ik wil het graag voor mijn dochter van 4,5 jaar winnen. Ze wilt de laatste tijden alleen maar glutenvrij taarten/cupcakes bakken en decoreren. En ook omdat ze van prenten boeken houd, is dit alleen maar nog leuker voor haar!!

 49. hoi,
  ik ben Vera en 15 jaar oud! mijn broertje en zusje en mijn moeder hebben allemaal gluten…van mijn zusje wisten we al dat ze gluten heeft sinds haar geboorte. nu is ze 9 jaar en vind ze het erg lastig omdat ze vaak andere kinderen iets ziet eten wat zij niet mag…nu wil ik haar dit boek geven om te laten zien dat het ook anders kan…ook kan ze dit aan haar vriendinnen en haar klasgenoten laten lezen zodat hun ook misschien begrip krijgen voor haar situatie ! dus ik hoop dat we dit winnen ! groetjes 👋🏻

 50. Hallo! Mijn 5 jarig zoontje zou je met dit boek heel blij kunnen maken. Drie jaar geleden zijn we begonnen met een glutenvrij dieet maar vermits we in Mexico wonen, en het hier niet zo veel voorkomt als in Europa, voelt hij zich soms wel eens een vreemde eend. Zeker op feestjes. Het zou ook een leuke manier zijn om zijn klasgenootjes op de hoogte te brengen! Alvast bedankt

  Mieke en Andreas

 51. Heeeeel graag zou ik dit boek willen winnen.
  Ik kamp al ruim 10 jaar met darmproblemen, onderzoek hier, onderzoek daar… elke x gooien de artsen het op PDS. Een paar maanden terug weer onderzoeken gehad en (weer) doorverwezen naar een diëtist, welke mij aanraadde koemelkbeperkt en glutenvrij te gaan eten. Wát een uitkomst!
  Ik voel me beter dan ooit, durf eindelijk weer dingen te ondernemen zonder moeite of onzekerheden.
  Nu merk ik aan mijn dochtertje van 2 dat zij ook af en toe reageert op gluten en ze vraagt heel vaak; “mama; doe je nou toch?” Als ik weer iets anders voor mijzelf klaar maak met het avondeten.
  Lijkt me super fijn om haar (wanneer ze het echt kan begrijpen) mbv dit boek uit te kunnen leggen wát mama nou precies doet en voor al wáárom mama dat doet.
  Ga heeeel hard duimen voor het winnen van dit super leuke boek!

 52. Graag zou ik meedoen voor mijn kinderen van 3 en 4. Ze hebben beiden coeliakie. Ze klagen nooit. Soms hebben ze wel vragen waarom een ander kind bijvoorbeeld wél gluten mag.
  Lijkt mij leuk om ze uit voor te lezen 💙.

 53. Dat zou leuk zijn voor mijn dochter die deze zomer 4 wordt. Ze gaat dan naar school en dit boek is niet alleen handig voor haarzelf, maar ook om voor te lezen in de klas 😊

 54. Ik zou het boek graag voor mijn dochtertje Lena willen winnen 🙂 Ze is nu 3 jaar en in oktober gaat ze voor het eerst naar school! Ze doet het heel goed wat betreft het omgaan met Glutenvrij en is een echte boekenwurm. Dus ik denk dat dit boekje echt wat voor haar is om het een keer te lezen uit een verhaal dan altijd maar de uitleg te krijgen van ons 🙂

 55. Wat een super leuke actie, ik doe graag mee voor ons zoontje van net 5 jaar die sinds (net 1jaar)de diagnose coeliakie heeft gekregen, dus inmiddels alweer 4 jaar glutenvrij moet eten en hij doet ’t zo goed. Zo trots op hem ondanks het soms nog wel eens moeilijk is dat hij niet alles mag eten wat hij een ander ziet eten, des al niet te min gaat hij er super goed mee om😍hij heeft veel interesse in boekjes en leren lezen dus dit zou erg leuk zijn voor hem omdat hij ook steeds meer wil weten hier over. Dus ik duim mee

 56. Ik zou graag een glutenvrij feestje voor de klas van mijn zoontje organiseren 😉 Hij is 4 jaar en heeft een jaar geleden de diagnose gekregen. Op school houden ze supergoed rekening met Hugo en om ze te bedenken en om de kinderen te laten zien waarom ze dit doen wil ik graag een boekje voorlezen en glutenvrij trakteren. Ik heb echter nog niet eerder zo’n leuk en aantrekkelijk boekje gezien, dus daar maak ik Hugo zeker heel blij mee! 🍀❤🎉

 57. Ik zou het boek graag winnem voor onze net 3 jarige zoon die sinds twee weken de diagnose coeliakie heeft. Hij heeft daarnaast ook diabetes type 1. Ik wil hem zo goed mogelijk helpen om in zijn leven om te leren gaan met beide beperkingen en dan vooral via een zo positief mogelijke benadering (zonder afbreuk te doen aan baalmomenten, die er ook mogen zijn). Dit boek lijkt me t.a.v. de coeliakie daarbij heel toepasselijk en ondersteunend!

 58. Ik zie hier alleen maar vrouwen (moeders, oma’s en vriendinnen) reageren. Zijn er dan geen mannen (vaders/opa’s/vrienden) die begaan zijn met hun (klein)kinderen en heel erg graag willen meeleven, meedenken en meehelpen? Nou, ik wel! Voor onze kleinzoon die van vrolijke feestjes houdt, zou die een fantastisch boek zijn!

 59. Graag maak ik kans op dit mooie boek. Mijn zoontje ( 3jaar) weet sinds een paar weken dat hij glutenvrij moet gaan eten en denkt er veel over na. ‘Ben ik nu een glutenvrij jongetje?’ vroeg hij laatst. Hij houdt van (voor)lezen, dus dit prachtige boek is meer dan welkom!

 60. Zelf heb ik coeliakie en dus grotere kans dat een van mijn dochters het ook heeft (een lijkt van niet, groeit goed, maar super onregelmatige ontlasting, dus houd ik in de gaten. Ander moet nog beginnen aan vast voedsel)

  Maar de dochter van mijn buurvrouw heeft het ook, zij is 1. Dus ik zou het boek in eerste instantie aan haar geven!

  Leuke actie weer!

 61. Wauw!! Wat een gaaf boek, en inderdaad zo’n boek werd wel echt gemist!!! Er zullen heel veel kinderen blij zijn met een boek als deze!!! Ons zoontje van 5 ook!!! Wij gaan nu heel hard duimen! 🤞🏻🍀

 62. Ik doe graag mee voor ons 3 jarige zoontje. Het valt niet mee voor hem om ‘anders’ te moeten eten. We proberen er altijd een feestje van te maken. Dit boek zou een goede uitkomst zijn. In september gaat hij naar groep 1, ik weet zeker dat ze daar het boek ook gaan waarderen.

 63. Beste Marit,

  Ik zou heel graag dit boek willen winnen. Bij mij is een jaar geleden ontdekt dat ik Coeliakie heb en heb 2 zoontjes. Na onderzoek blijkt dat ook hij glutenvrij moet gaan eten. Pittige tijd met veel nieuwe dingen.
  Gelukkig knappen we er erg van op maar uitleggen aan een kind is lastig. Dit boek zal enorm helpen!
  Ik hoop dan ook ook dat ik dit boek mag winnen 🥳🥳
  Bedankt en groetjes
  Maartje

 64. Dat zou leuk zijn voor onze Ravi! 2 mei wordt hij 4 jaar en gaat dus naar de basisschool. Dit boekje zou enorm helpen met uitleggen aan zijn klasgenootjes dat hij Coeliakie heeft. (Zijn broers van 8 en 10 ook beide met Coeliakie vinden het vast ook nog een leuk boek en kunnen het gebruiken tijdens hun spreekbeurt)

 65. Heeeel leuk…. en waarom ik die zou willen winnen?? Omdat ik twee zusjes glutenvrij in huis heb waarvan er 1 bijna jarig is dus hoe leuk zou dat zijn😍

 66. ik zou dit boekje graag winnen voor mijn buurjongen van 4, Mick. Zijn moeder mag ook geen gluten, dus dit boekje hebben ze echt verdiend!

 67. Leuk!! Ik zou het boek graag winnen voor mijn dochter van 2 die sinds afgelopen zomer glutenvrij moet eten. Lijkt me perfect om eens mee te nemen naar de opvang en naar glutenvolle feestjes 😉

 68. Eindelijk een boek dat naast de belangrijke informatie er ook nog eens prachtig uit ziet! Toen mijn zoon 4 jaar geleden naar school ging heb ik geen boek kunnen vinden wat er aantrekkelijk en fris uitzag om voor te lezen aan hem of z’n klas Dit boek nodigt alleen al bij het zien van de kaft uit om gepakt te worden. Heel mooi! Mochten we hem winnen dan kan hij het boek vast gebruiken bij zijn spreekbeurt, want helaas in de bieb heeft hij geen goed boek kunnen vinden. 🍀📔

 69. Ik zou ook graag het boekje willen winnen voor mijn nichtje Lena (2) die coeliakie heeft en om het misschien hiermee ook wat duidelijker te maken voor mijn eigen kinderen!

 70. Wat ziet dit boek er leuk uit! #blijmaker

  Ik zou het graag winnen voor de klas van mijn dochtertje/juf van mij dochtertje zodat niet alleen deze klas maar ook de toekomstige kindjes leren over gluten.

  Gr Saskia

 71. Ik zou dit boek supergraag winnen voor mijn zoontje Melle. Hij is afgelopen week 3 jaar geworden en we hebben gisteren gehoord dat hij te maken heeft met een gluten overgevoeligheid. Best even schakelen. Ik hoop dat we hem met dit boek veel kunnen vertelpen en leren!

 72. Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn dochter van 4 jaar. Gisteren hebben we te horen gekregen dat ze coeliakie heeft. Het zou haar erg helpen om op school bekend te maken wat een gluten allegie inhoud. Groetjes Lysbet

 73. Een superleuk boek!
  Ik heb het al aan veel mensen aanbevolen via mijn instagram en Facebook account glutenvrijezusjes, maar het zou voor de meiden geweldig zijn om dit boek zelf te hebben natuurlijk.
  Ze zijn 6 en 8 jaar en zouden dit graag lezen met klasgenoten of hun jongere broertje en zusje van 2 en 4 😍

 74. Hoi! Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik 15 jaar ben en coeliakie heb. Op mijn basisschool heb ik vaak feestjes en traktaties gehad enz. Dan wisten vaak de papa en mama niet wat er wel en niet glutenvrij was enzovoort. Ik gaf zelf feestjes wanneer ik jarig was met fruithapjes of glutenvrije cake. Maar ik denk dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om er een geslaagd ‘glutenvrij feestje’ van te maken! Daarover zou ik (en mijn ouders) graag meer willen weten, door dit boek!

 75. Om op deze manier mijn zoon en dochter te leren waarom mijn zoon en ik geen eten die gluten bevatten kunnen eten en hem hiermee ook als hij straks naar school gaat hiervoor goed voor te bereiden.

 76. Wat een toffe actie! Ik zou dit boekje graag winnen voor mijn zus en haar kinderen. Twee van de drie eten al glutenvrij maar vinden dat juist met/op feestjes erg moeilijk. Daarnaast moet de derde eigenlijk ook glutenvrij eten maar die is daar te eigenwijs voor. Ik denk dat dit boekje ze alle 3 enorm kan helpen.

  Daarnaast zijn wij in de familie behoorlijk erfelijk belast met Coeliakie dus tegen de tijd dat deze 3 toppers uit het boekje zijn gegroeid, zal het boekje nog genoeg andere jongere kinderen helpen in onze familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *