Hoe deel je je keuken en voorraadkast glutenvrij in?

Hoe deel je je keuken en voorraadkast glutenvrij in?

Toen ik net coeliakie had dacht ik dat het een kwestie was van ‘gewoon’ glutenvrij eten. Al mijn oude etensvoorraad de deur uit en vervangen door glutenvrije varianten. Al snel kwam ik erachter dat het verder gaat dan dat. Want je moet je eten ook in een veilige omgeving bereiden én bewaren. Anders kun je immers alsnog ziek worden. In het begin vond ik dat best een uitdaging, omdat Matthijs wel gluten eet. Hoe kun je van je eigen keuken toch een veilige omgeving maken?

Ik geef praktische tips vanuit mijn eigen ervaring en situatie. Hieronder lees je hoe ik bepaalde dingen doe, zie en aan heb gepakt in de 5,5 jaar dat ik glutenvrij eet. Ik ben geen diëtist of medisch expert. Ik deel deze inspiratie samen met Schär, we delen allebei graag tips en informatie met iedereen die baat heeft bij een glutenvrij dieet.

Apart bereiden

Je eten is pas glutenvrij als het in een glutenvrije omgeving en met glutenvrije apparatuur en materiaal bereid wordt. Gedeelde tosti-ijzers, ovens en frituurpannen waar ook glutenvolle producten in bereid worden zijn risicovol. Ik woon samen met mijn vriend en is bij ons al het materiaal glutenvrij. Maar wat als er wél glutenvolle gerechten in jouw keuken bereid worden? Hieronder wat tips:

 • Richt een apart hoekje van de keuken in als glutenvrije hoek. Met jouw glutenvrije voorraad en bijvoorbeeld je eigen snijplank en tosti-ijzer.
 • Het is belangrijk dat al je huisgenoten weten jouw hoekje al-tijd glutenvrij moet blijven. Op die manier kun je veilig koken en eten in je eigen huis, wel zo handig!
 • De meningen verschillen nogal over het gemengd (glutenvrij en glutenvol) gebruik van ovens, tosti-ijzers en ander keukenapparatuur. Ikzelf gebruik heel af en toe een oven op een andere locatie, maar dat ligt er echt aan hoe ik deze er aan de binnenkant uit vind zien. Ik heb dan in ieder geval altijd bakpapier bij me. En ovenschalen dek ik af met aluminiumfolie. Voor tosti-ijzers kun je afgesloten zakjes kopen om kruisbesmetting te voorkomen. 

Goed gescheiden voorraad

Afhankelijk van het aantal personen van je huishouden én het aantal personen dat glutenvrij eet, kun je twee dingen doen met je etensvoorraad:

 • Alle glutenvrije producten apart opbergen – als je bijvoorbeeld de enige bent die glutenvrij eet. Ik gebruik hiervoor doorzichtige opbergbakken van Action, deze zie je hieronder op de foto’s.
 • Alle glutenvolle producten apart opbergen – als veel personen in je gezin glutenvrij eten/ bijna alle voorraad in huis toch al glutenvrij is.

Bij ons thuis zitten Matthijs’ zijn producten in een aparte kastje. Eigenlijk is dat nooit veel geweest: in zijn studententijd een brood, wat crackers en een pak ontbijtgranen. Tegenwoordig luncht hij altijd op zijn werk en zijn er eigenlijk alleen nog glutenvolle ontbijtgranen in huis.

Wat ik op voorraad heb

Onze voorraad bewaren we in een grote kelderkast en een kookeiland met lades. Op de foto’s hieronder zie je wat ik zo allemaal op voorraad heb. Uiteraard verschilt dit per week, maar dit was op het moment dat ik er foto’s van nam.

Drinken | tomaten uit blik | passata | bonen en peulvruchten | satésaus | kokosmelk | kruidenmixen | noodles en wraps | tussendoortjes

De inhoud van de boxen: kruidenmixen | mie en noodles | deze wraps van Schär heb ik vaak in huis | een box met tussendoortjes.

Ontbijtproducten | broodjes | nog meer tussendoortjes | kruiden | bouillonblokjes en jaspoeder | broodbeleg | snoep en kauwgom

Nog meer (pita)broodjes | pizzabodems | bakmixen voor brood en brownies | naturelchips en nachos | de onmisbare hamburgerbroodjes van Schär

Pasta’s en rijst | nog meer koekjes en chocolade | bakmixen | ontbijtgranen | olie, azijn, sojasaus | kleine bakproducten zoals nootjes, kokos, cacao en pitten/zaden.

Lastig te fotograferen, maar altijd in mijn diepvries: gehakt | kip | spekreepjes | boterhammen | brood | groente | zelfgemaakte soep | fruit | restjes | diepvriespizza’s

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te nemen in mijn keuken. Wat heb jij altijd standaard op voorraad? En hoe heb jij jouw keuken veilig glutenvrij ingedeeld? Laat vooral tips voor anderen achter in de reacties. En als je het leuk vindt kun je hieronder nog meedoen aan een winactie!

Maak kans op een Schär pakket met mijn favoriete producten

Op de foto’s in dit artikel kwamen een aantal van mijn favoriete Schär producten voorbij. Weet jij nog welke? Laat het weten in de reacties en maak kans op een pakket met deze producten*. Ik mag 3 van jullie blij maken met een pakket.

 • Reageer hieronder in de reacties achter welke Schär producten voorbijkwamen.
 • Meedoen kan tot zondag 22 september 21.00 uur. Daarna ontvangen de winnaars van mij persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • * De diepvriesproducten zitten niet in dit pakket.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Schär.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

40 thoughts on “Hoe deel je je keuken en voorraadkast glutenvrij in?

 1. Ik doe graag mee met je actie. Ik zag voorbijkomen wraps, hamburger broodjes en pizza. De wraps heb ik zelf net gekocht en nog geen ervaring mee de andere heb ik nog nooit gehad.
  Zelf woon ik alleen dus alles is glutenvrij. Bij mijn moeder hebben wij net als jij hebt gedaan bakken neergezet en daar de gv voorraad in.

  1. Wat ik heb gevonden zijn:
   Wraps
   Hamburger broodjes
   Bon matin broodjes
   Melto pocket
   Chiabatta mehrkorn
   Degestive choc
   Pizza salame

   Heel overzichtelijk, kan ik nog wat van leren.
   Pas een nieuwe keuken dus ga mijn best doen net een frisse start.

   Groetjes, Elle.

 2. Wraps, hamburgerbroodjes, diepvriespizza!
  Goede tips. Ik stond net op het punt mijn kelderkast aan te pakken, dus dit komt precies op tijd.

 3. Wat leuk om dit te zien! Ik woon zelf met een vriendin dus moet altijd goed opletten hoe ik alles opberg.. Ik zag natuurlijk de hamburgerbroodjes, de wraps en de diepvriespizza’s van schar! Maar ook de bon matin broodjes, de digestives chocola, de glutenvrije Buenos en de mehrkorn broodjes van schar zag ik stiekem voorbij komen!

  Fijne zondag!

 4. Ik doe heel graag mee! Zo ben ik ook dol op hamburgerbroodjes van schar voor een fijne burger, natuurlijk de vervangende kinderbueno, de bon matin broodjes zijn mijn favoriet. Ook de wraps vind ik heerlijk! Je hebt het allemaal super geordend zo, fijn zeg! Groetjes Elene

 5. Wat gaaf dat ik eens in jou
  Glutenvrije voorraad kelderkast en lades
  mocht Snuffelen ❤️🤤
  Ik doe heel graag mee
  Met deze smaakvolle winactie 🥳❤️🤤
  Ik zag in jou voorraad
  Curver box en lades en diepvries
  Schar wraps
  Hamburger broodjes
  Bon matin broodjes
  Melto pocket
  Chiabatta mehrkorn
  Degestive choc
  Pizza salame

 6. Ik zou graag meedoen met de actie. Ik zag voorbij komen:

  Schär wraps
  Schär melto pocket
  Schär bon matin zoete broodjes
  Schär hamburger broodjes
  Schär meergranenbroodjes
  Schär digestive choc koekjes
  Schär diepvries pizza margherita
  Schär diepvries pizza salami

  Mijn favoriete is de Schär melto pocket omdat ik iedereen om mij heen altijd op school Kinder Bueno’s zag eten en dat vond ik dan erg jammer omdat ik ze zelf niet mocht eten. Deze melto pocket zorgde echt voor een goed alternatief. Nu ik dit blog heb gelezen ga ik toch maar even al mijn kastjes checken om te zien of mijn niet-glutenvrije gezinsleden net zo secuur in het gescheiden houden zijn als ik 🙂

 7. De broodjes bon Matin en meergranen. Natuurlijk de hamburgerbroodjes en wraps die je al noemde.
  Maar ook de chocolade koekjes, destistive chic en de melto pocket. En tot slot de pizza’s salami en margarita. ( die ik jammer genoeg niet mag hebben. Doordat er kaas opzit.)

  Ik heb het “geluk” dat ik alleen woon. Maar als ik jarig ben vindt ik het een hele opgave. Wat haal voor iedereen en waar leg je het neer. Hoe bereidt je het het enz.

 8. Ik doe graag mee met de actie, vooral omdat alles zo duur is….
  Hamburger broodjes
  Bon matin broodjes
  Wraps
  Pizza
  Chocolade koekjes
  Tussendoortje

 9. Ik krijg honger van jouw voorraadkast haha, zoveel lekkere dingen.

  Ik zie de volgende Schär producten:
  – de glutenvrije wraps
  – de bon matin broodjes (hier is mijn moeder gek op. Zij houdt van zoete broodjes en ik wat minder. Mochten we het pakket winnen geef ik deze sowieso aan haar 🙂 )
  – de melto pocket repen
  – hamburger broodjes
  – mehrkorn broodjes
  – digestive choc koekjes
  – pizza salami en margeritha

 10. Leuke winactie dit, en wat een georganiseerde kast heb jij! Mijn klasgenoten lopen heel vaak nog met een kinder bueno en dan vragen ze of ik ook een stukje wil maar dat kan dan natuurlijk niet, daar baal ik dan vaak zo van. Heel erg benieuwd hoe dat nou smaakt!

  Schär wraps
  Schär bon matin
  Schär melto pocket
  Schär hamburger broodjes
  Schär meergranenbroodjes
  Schär digestive choc koekjes
  Schär diepvries pizza margherita
  Schär diepvries pizza salami

 11. Wat mooi geordend zeg!
  Graag doe ik mee met de actie!
  Ik ben gek op de schar producten!
  Deze zag ik voorbij komen:
  Schar wraps
  Hamburger broodjes
  Bon matin broodjes
  Melto pocket
  Chiabatta mehrkorn
  Degestive choc
  Pizza salami.

 12. Graag wil ik meedoen met deze actie voor mijn dochter!
  Ik zag voorbijkomen:
  De Wraps, Bon M broodje, hamburgerbroodje, Diepvries Pizza, Digestive chov.
  Haar huis is geheel gv. Bij mij niet! Voor haar heb ik, woon ook alleen, in mijn grote voorraad kast een aantal plastic dozen van de Hema gevuld met met een voorraad gv producten. In mijn vriezertje heeft zij de kleinste lade gevuld met gv.
  Wat betreft pasta en pindakaas en andere zoete beleggen hou ik pot apart voor haar.koop meestal gv. Is bij mij een pot leeg krijgt zij nieuwe en maak ik haar aangebroken pot leeg. Bestek ligt in folie verpakt en verder steeds goed schoonhouden.
  Maar mooi geordend hoor en leuk zo ’n inkijkje.

  Groetjes Tanja van Kerkhof

 13. wraps
  bon matin
  Melto pocket
  hamburger broodjes
  meergranenbroodjes
  digestive choc
  pizza margherita en salami

  Bedankt voor deze tips!
  Over een paar maanden gaan wij verhuizen. Ik ga de nieuwe keukenlades ook indelen met bakken. Veel overzichtelijker zo!
  M’n vriend krijg ook één kastje en een stukje aanrecht voor zichzelf 😁

 14. Doe graag mee om zo nieuwe dingen te ontdekken.
  Wraps
  bon matin
  melto
  mehrkornbrötchen
  hamburgerbroodjes
  digestive choc (ook mijn favorieten)
  pizza margherita
  pizza salami

 15. Leuk zo een kijkje in je kastjes en lades. Ik zag voorbijkomen wraps, hamburgerbroodjes en pizza. Ben ook erg benieuwd naar deze producten.

 16. Wat een superfijne tips! Ik ben nu 5 maanden glutenvrij maar het is inderdaad lastig thuis omdat de rest van het gezin wel gewoon normaal eet.
  Wat ik voorbij zag komen van schär;
  de wraps
  Fruitrepen
  Hamburger broodjes
  Diverse afbakbroodjes
  De chocoladekoekjes! Love them
  En natuurlijk de pizza

 17. Bedankt voor de fijne tips. Ik ben zelf net een paar weken begonnen met gv eten & ik vind je blog erg handig en overzichtelijk. Ik zag wraps, hamburgerbroodjes, digestive koekjes en een diepvries pizzabodem voorbijkomen.

  1. Allereerst wat heb jij alles goed ingericht!
   Wat ik voorbij zag komen waren:
   – glutenvrije wraps, de lekkere reepjes ik weet niet meer hoe ze heten maar lijken op kinder buenos..bon matin zoete broodjes, hamburger broodjes de mehrkorn broodjes, pizza’s en de digisteve chocolade koekjes

 18. Super leuk om te zien hoe jij je keuken inricht!
  Bedankt voor de handige tips die mij erg helpen nu ik net gediagnosticeerd ben met gluten sensitiviteit.

  Ik zag de volgende producten langskomen in het artikel:
  – melto pocket
  – hamburger broodjes
  – meergranenbroodjes
  – wraps
  – bon matin zoete broodjes
  – digestive choc koekjes
  – 2x diepvries pizza

  Ik ben nog erg zoekende naar producten die bij mij passen dus daarom zou ik graag mee doen met de actie :)!

  Groetjes!

 19. Ooh ik doe graag mee met deze geweldige win actie☺
  Alles van Schar:

  *Zoete Broodjes Bon Matin
  *Wraps
  *Hamburgbroodjes
  *Digestive Melto Pocket
  *Meergranen broodjes
  * 2x Diepvries Pizza’s

  Binnenkort ook maar eens mijn trappenkast opruimen en wil t ook zo netjes als je jouw kasten/lades hebben echt zo geordend en zo overzichtelijk😍

 20. wraps😍
  pizza 💕
  hamburgerbroodjes 😀

  allemaal lekkers die ik nu mis! ik ben net begonnen met glutenvrij dus ik was heel blij jouw pagina te vinden met tips
  en dan al een leuke winactie doe ik graag mee want schar wil ik wel graag leren kennen 🙂

  groetjes carola

 21. hoi Marit,
  ik doe normaal nooit mee aan zulke dingen.
  Maar we hebben ons lief jongste kleindochtertje(glutenkindje).
  Ze is nu 2,5 jaar.
  Het heeft lang geduurd eer het zeker was dat het de gluten waren die haar zo`n moeite kostte met gaan staan kruipen enzo.
  zo moe en pijn in haar buikje,last met ontlasting.
  Ik ben blij met de tips die je geeft.
  Wij als opa en oma doen zo erg ons best om in winkels iets te vinden waar we haar mee kunnen verwennen en lekker eten te maken,zeker in december.
  Hoop zo dat we winnen.
  volgens mij was het van schar
  wraps
  hamburgerbroodjes
  diepvriespizza`s

  groetjes
  Cees en Sonja

 22. Wraps, diepvriespizza, hamburgerbroodjes, bon matin (of rasin?) Meergranen broodjes en melto en koekjes volgens mij.
  De meergranen broodjes heb ik ook standaard in huis, zou de wraps enzo graag eens proberen, vaak is het de prijs die me helaas tegen houdt.

 23. Hoi, wat een leuke post! Ik doe graag mee aan de winactie. Ik ben 16 jaar en heb laatst te horen gekregen dat ik coeliakie heb. Nu ben ik druk bezig met het uitzoeken wat lekkere glutenvrije producten zijn (vooral brood blijft een dingetje) dus dit pakket zou goed uitkomen😉

  Ik heb deze producten gezien: wraps, 2 pizzabodems, hamburgers, meergranen broodjes en bon matin en iets van koekjes?

  Groetjes Evi

 24. In mijn zoektocht naar Glutenvrij eten kwam ik op je website. Super! Blij met je recepten, aanbiedingen en blogs. Qua voorraadkast was ik echt even aan het struggelen dus erg blij met je post.
  Ik doe graag mee aan je actie. De hamburgerbroodjes en stokbroodjes van Schar heb ik onlangs geprobeerd en deze bevallen goed. Ik merk dat er zeker verschil zit in glutenvrije merken. De wraps liggen in mijn voorraadkast en deze zal ik binnenkort proberen. Het andere merk dat ik probeerde was erg goed…. Als frisbee 😅
  De artikelen die ik voorbij zag komen van Schar: wraps, hamburgerbroodjes, de ‘glutenbroden kinderbuenos’, digestive chocolade, pizza salame (de andere kan ik de smaak niet van zien) en broodjes.

 25. Wauw. Wij hopen binnenkort ook te gaan verhuizen en deze blog komt precies op tijd. Wat een heerlijke overzichtelijke keuken en voorraad heb je. Tnx 🙂
  Ik zag de volgende heerlijkheden langs komen; schär wraps, melto pocket, bon matin zoete broodjes, hamburger broodjes, meergranenbroodjes, digestive chocolade koekjes, diepvries pizza margherita en salami.

  De_gluutjes_van_iris

 26. Wauw wat overzichtelijk! Toch maar de voorraad kast opruimen en alles verplaatsen! Ik zag veel van schär voorbij komen; wraps, melto pocket, bon matin zoete broodjes, hamburger broodjes, meergranenbroodjes, digestive choc koekjes (mijn lievelings), pizza Margherita en pizza salami!

 27. Leuke winactie! Ik zag hamburgerbroodjes, de meerzadenbroodjes, bon matin broodjes, die ‘kinderbueno’s’ (love deze 🤩), wraps, degestive chocokoekjes, wraps en de pizza’s :)♥️

 28. Wat een mooie grote keuken met veel op bergruimte! En ik heb weer leuke ideetjes opgedaan…

  Voor de winactie heb ik de volgende producten van Schär voorbij zien komen:
  – wraps
  – bon Martin broodjes
  – melto pocket
  – mehrkorn broodjes
  – hamburger broodjes
  – digestive choc koekjes
  – pizza margeritha
  – pizza salame

  En ik zie op de de laatste foto, de foto waar je bij het aanrecht staat, ook nog een product van Schär maar kan niet heel goed zien welke dit is…

 29. Op de valreep die ik graag ook nog mee met de actie!
  Wij zijn nog druk in de leer om alles goed apart op te ruimen, dus bedankt voor alle tips!
  Ik zag van alles van Schar voorbij komen in de foto’s.
  Onder andere digestive chocola, pizza salame, en wraps. Maar ook verschillende broodjes.
  Mijn dochter van 3 is nog druk aan het ontdekken wat er allemaal te vinden is qua glutenvrij assortiment!

 30. Ik zag de volgende items voorbij komen; wraps, melto pocket, bon matin broodjes, hamburger en meergranen broodjes, digestive choco koekjes, pizza margherita en pizza salami 😃
  Lekker voor onze coeliakie kanjer, die in november 6 wordt 🎉🎉

 31. Na wat speurwerk:

  burgerbroodjes
  melto pocket
  bon matin broodjes
  wraps
  mehrkorn broodjes (mijn favoriet!)
  digestive choc koekjes
  pizza margerita en salami

 32. Wauw wat een goeie voorraad en hoe fijn georganiseerd! Ik ga morgen meteen een paar boxen halen en dit nadoen!!

  Ook ik doe heel graag mee aan de winactie! heb de volgende producten van Schär gezien:

  -Wraps
  -Bon matin
  -Melto pockets
  -Hamburgerbroodjes
  -Mehrkorn broodjes
  -Digestive choc koekjes (volgens mij ook de normale zonder het doosje ernaast)
  -Diepvries pizza margherita
  -Diepvries pizza salami

 33. Wat is dat goed georderd! Dat is bij mij wel anders :’), maar dat komt ook omdat mijn ouders wel gwn glutenvol eten.
  Ik zou graag meedoen aan de actie!
  Wat ik voorbij zag komen:
  wraps, bon matin, melto, hamburgerbroodjes, mehrkornbrotchen, digestive choc, en pizza

 34. Wauw dat ziet er mooi georganiseerd uit, kan ik nog wat van leren 😉 Ik heb de hamburgerbroodjes, wraps, koekjes en de pizza’s voorbij zien komen! De wraps ga ik morgen gelijk kopen want lijken mij heerlijk!!! Een leuk en interessant artikel om te lezen!

 35. Ik zag de wraps voorbijkomen (persoonlijke favoriet) de hamburgerbroodjes, mehrkorn broodjes, digestive koekjes, pizza margharita en salami, de bon matin ochtendbroodjes en melto pocket! Super lekker allemaal!

 36. toffe tips !
  Zelf ben ik erg allergisch voor gluten en leef al 10 jaar glutenvrij. Fijn dat het steeds bekender en populairder wordt ! Vroeger was het echt zoeken zoeken zoeken en nu gaat het steeds beter. Zelf in online folders als https://www.kupino.nl/folders/plus wordt vaak al glutenvrij benoemd, en wordt het makkelijker gevonden top !
  Wie had dat ooit gedacht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *