GOOI-ALLES-IN-DE-OVEN-SOEP-TECHNIEK

GOOI-ALLES-IN-DE-OVEN-SOEP-TECHNIEK

Een keer een andere manier om soep te maken: doe eerst de groenten in de oven en daarna pas in de pan. Geslaagd experiment en daarom deel ik graag het recept met je!

Wat heb je nodig voor deze tomatensoep?

  • 6 tomaten
  • 2 winterpenen
  • 2 uien
  • Halve prei
  • 1,5 liter water
  • 500 gram tomatenpassata
  • 3 bouillonblokjes
  • 100 gram aardappels
  • Peper en gedroogde tijm

Aan de slag met deze tomatensoep!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
  2. Snijd ondertussen de tomaten en wortels in blokjes, de prei in ringen en de uien fijn.
  3. Doe alles in een ingevette ovenschaal met peper en tijm naar smaak.
  4. Laat bakken/roosteren in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  5. Kook 1,5 liter water en los daarin de bouillonblokjes op.
  6. Voeg de aardappels, tomatenpassata en groenten uit de oven toe en laat nog 20 minuten koken.
  7. Pureer met de staafmixer en eet smakelijk!
Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *