Glutenvrije springrolls met garnalen

Glutenvrije springrolls met garnalen

Op Instagram ontplofte mijn inbox na het delen van mijn glutenvrije springrolls. Ik heb zelf geen recept gevolgd, maar gewoon wat lekkere dingen bij elkaar gegooid. Het was voor mij de eerste keer springrolls en ik moet zeggen dat het me erg goed bevallen is!

Springrolls is een koud gerecht van rijstvellen, gevuld met wat je lekker vindt. Dat kan een vegetarische vulling zijn met avocado en omeletreepjes, maar ook eentje met vlees of vis. Ik maakte mijn variant met garnalen!

Bereidingstijd: 15 minuten | Aantal porties: 3 springrolls (genoeg voor 1 persoon)

Wat heb je nodig voor de glutenvrije springrolls?

 • 3 rijstvellen, ik gebruikte die hieronder van Koh Thai
 • 1 bakje Thai Lime Spring Roll Dip Sauce van Koh Thai (zie hieronder)
 • 100 gram garnalen
 • Glutenvrije ketjap
 • Rauwkost naar keuze, ik gebruikte deze melange van wortel, kool en andijvie
 • Een handje rijstvermicelli, ik gebruikte die hieronder van Koh Thai

Aan de slag met de glutenvrije springrolls!

 1. Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Bak ondertussen de garnalen in een koekenpan voor een paar minuten. Doe er ketjap naar smaak bij.
 3. Doe de rijstvellen in warm water, zoals op de verpakking staat uitgelegd. Laat uitlekken en leg per vel op een bord. Begin met een handje rauwkost, gevolgd door wat rijstvermicelli en afgemaakt met de garnalen.
 4. Vouw de zijkanten dicht en rol het rijstvel op.
 5. Een kind kan de was doen, eet smakelijk!

Dit artikel bevat producten die door een merk naar mij zijn opgestuurd. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *