Vakantie of dagje uit: glutenvrije snacks voor onderweg

Vakantie of dagje uit: glutenvrije snacks voor onderweg

Zeer binnenkort is het zover en vertrekken wij naar het zuiden van Frankrijk. Naar de Dordogne om precies te zijn. Een week onbezorgd genieten, daar heb ik écht zin in na afgelopen maanden. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik me graag goed voorbereid op een vakantie. Ik zoek niet alleen van tevoren plekken op waar ik kan eten of mijn boodschappen kan doen, maar bereid me ook voor op de autorit ernaartoe. Genoeg snacks mee voor onderweg, omdat je nooit weet bij welk tankstation of wegrestaurant je terecht komt. Met dit artikel hoop ik je samen met Schär te inspireren met wat glutenvrije snacks voor onderweg. Ik laat je zien hoe ik mijn bakjes vul! Uiteraard ook erg geschikt voor een dagje uit.

Inkopen doen

Een vakantie betekent voor mij niet alleen een koffer inpakken, ervoor zorgen dat ik mijn bikini niet vergeet en drie keer checken of alles in mijn toilettas zit. Nee, met een glutenvrij dieet bereid je je ook voor op de eetmomenten. Vaak neem ik mijn favoriete ontbijtproducten mee voor de eerste dagen én voor de autorit koop ik in de supermarkt alles wat ik lekker vind. Hieronder vind je het lijstje met glutenvrije snacks waarmee ik dit keer mijn bakjes vulde:

 • Snackkomkommers, -paprika en tomaatjes
 • Blokjes kaas
 • Droge worst
 • Schär Curvies, te verkrijgen in de smaken original en paprika. Die laatste is mijn favoriet van de twee!
 • Een wrap gevuld met een groene omelet gemaakt met de wraps van Schär (recept deel ik verderop in dit artikel)
 • Drop
 • Nootjes
 • Iets zoets als chocolade, dit keer de Melto Pocket van Schär

Voorbereiden en bakjes vullen

Vakanties staan voor mij in het teken van ultiem relaxen. Ik wil dan ook niet al te veel tijd kwijt zijn aan voorbereiden en inkopen doen. Ik kies dan ook voor makkelijke producten die in een mum van tijd in een bakje zitten. Afhankelijk van de lengte van de autorit, neem ik een koeltas mee om alles langer goed te houden. Vaak neem ik trouwens genoeg mee, zodat mijn autogenoten ook kunnen meegenieten. Met als gevolg dat ik vaak de hele autorit loop uit te delen!

Bakje 1 – hartig. Die muffinvormpjes zijn trouwens ideaal om te voorkomen dat alles door elkaar gaat én het staat leuk!

Bakje 2 – Een gebalanceerde combinatie van gezond en chocolade (de lekkerste repen ooit!)

Bakje 3 – Wrap met een groene omelet (3 eieren in de keukenmachine met 1-2 handen spinazie) en tomatentapenade.

Wat neem jij graag mee als je op vakantie gaat of een dagje uit? Laat het me weten in de comments!

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Schär. 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

6 thoughts on “Vakantie of dagje uit: glutenvrije snacks voor onderweg

 1. Klinkt goed!
  Ik vind de volgende dingen heel fijn voor op vakantie:
  – Crackers met zaden (AH vrij van gluten), ideaal voor als een hotel geen glutenvrij brood had, dan at ik die:)
  – Trek Proteïne haver reep cocoa oat 🙂
  – Unsalted nutmix, van Duyvis, handig in zakjes van 30 gram verpakt 🙂

 2. Lekker snacken onderweg
  Ik neem onderweg graag snoep groenten mee
  En de zoute crackers grissini van schär
  Met kruidenkaas
  En Als zoete snacks
  Madeleine choco van schär

 3. Snoeptomaatjes, geschrapte worteltjes en appel neem ik het liefst mee, soms een boterham of broodje met kaas (brood/broodjes van Yam), en een thermoskan rooibosthee. Geniet van je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *