Glutenvrije panang curry met paneer

Glutenvrije panang curry met paneer

Al een hele tijd houd ik een artikel bij met tientallen glutenvrije vleesvervangers, klik hier om die te lezen. Laatst probeerde ik een voor mij nieuwe glutenvrije vleesvervanger uit: Apetina Paneer. Een collega van mij tipte dit en ik scoorde het bij Albert Heijn voor €3. Aanstaande maandag (week 30 2019) is deze in de bonus, kwam ik net achter. Paneer is een kaas van koemelk die je kunt opbakken. Tijdens het bakken vallen de stukjes niet uit elkaar en smelten ze niet. Qua structuur vind ik dat het lijkt op een mix tussen feta en kip. Paneer is van zichzelf vrij smaakloos, je moet dit echt zelf op smaak brengen net als tempeh.

Wat heb je nodig voor de glutenvrije panang curry?

Voor twee personen:

  • 160 gram witte snelkookrijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 225 gram Apetina paneer
  • 165 ml kokosmelk
  • 2 el panang currypasta
  • 1 el zonnebloemolie

Aan de slag met de glutenvrije panang curry!

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen water voor de sperziebonen in een pan.
  2. Haal de zijkantjes van de sperziebonen af en kook voor 8 minuten.
  3. Snijd de paneer in blokken van 1 x 1 cm en bak in een koekenpan rondom bruin in wat olie.
  4. Haal de paneer eruit en fruit de currypasta 1 minuut, voeg kokosmelk toe en roer goed door. Voeg sperziebonen en paneer toe en eet smakelijk!

Ik schreef ooit een artikel over een week vegetarisch eten, klik hier om deze te lezen.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *