Glutenvrije B&B De Wolderwagen: nu met buitenkeuken en veranda

Glutenvrije B&B De Wolderwagen: nu met buitenkeuken en veranda

Glutenvrij genieten zonder zorgen. Dat is wat ik het liefste doe tijdens een vakantie, weekend weg of dagje uit. Maar helaas komen er in de praktijk vaak zorgen om de hoek kijken en ben ik toch weer aan het plannen en voorbereiden. Bij glutenvrije B&B De Wolderwagen in Oosterwolde is dat laatste niet nodig. Daar is alles glutenvrij én ze hebben sinds dit jaar ook een buitenkeuken en en veranda. Matthijs en ik verbleven er een weekend in juni en in dit artikel lees je hoe dat ons beviel.

Vorig jaar schreef ik ook een uitgebreide review over ons verblijf in De Wolderwagen, klik hier om die terug te lezen. 

Dag 1: Verrast bij aankomst

Vrijdag is mijn vrije dag en Matthijs stopte iets eerder met werken. Rond vijven kwamen we aan bij de B&B. De weg van je auto naar de wagen is al fantastisch en groen! En bij aankomst een gevulde koelkast aantreffen, wat heerlijk. Vanwege corona zijn er een paar dingen anders dan normaal, de exacte aanpassingen vindt je hier op de website van de Wolderwagen. Het grootste verschil met ons verblijf vorig jaar, is dat je zelf je ontbijt klaarzet. En verder maak je na afloop zelf de wagen schoon.

Het gekoelde gedeelte van het ontbijt stond dus al klaar in de koelkast. Heerlijke dingen, ik kreeg spontaan honger: eieren, Griekse yoghurt, fruit, chocolade, Zonnatura spread, honingtomaten, ham, (smeer)kaas, kipfilet en sinaasappels. Verder lag er ook een toetje klaar en salade voor bij ons avondeten.

Ook dit stond klaar in de koelkast en rechts zie je de overige producten voor ons ontbijt!

Nieuw ten opzichte van vorig jaar: een veranda!

Hier hebben we beide avonden heerlijk gezeten.

Hoe fantastisch is deze buitenkeuken? Van alle gemakken voorzien! In de kastjes vind je de oven, pannen, bestek etc.

Die buitenkeuken hebben we meteen de eerste avond getest. Of eigenlijk alleen de oven: er lagen twee heerlijke pizza’s van Dr. Oetker voor ons klaar.

In de avond verraste eigenaresse Lydia ons nog met een borrelbox. We testten die avond meteen wat dingen terwijl we in bed Ozark keken op Netflix. Zelf nam ik olijven, grillworst en pistachenoten mee. De borrelbox kun je bijbestellen en is van DitMagiketen.nl

Dag 2: Ontbijt, fietsen en kroket

Vanaf het moment dat we in de auto zaten, verheugde ik me al op het ontbijt. Gewoon omdat het vorig jaar zó lekker, onbezorgd en uitgebreid was. Dit jaar moesten we het dus zelf klaarmaken, wat helemaal prima is en een kleine moeite. We bakten wat broodjes af in het oventje en in de ochtend kregen we nog twee kaiserbroodjes uit de vriezer en roomboter.

Totaal niet slecht gelukt, al zeg ik het zelf! We hebben dankzij dit weekend trouwens honing weer helemaal herontdekt. Lekker op glutenvrij beschuit met wat roomboter.

Aan dit uitzicht kan ik wel wennen, stonden we elke dag maar zo op!

We huurden voor deze dag elektrische fietsen en gingen er een middag op uit. Bij terugkomst relaxen in de megagroene tuin (met heeeel veel vogels!)

Het avondeten voor zaterdag brachten we zelf mee. Broodjes van Bakker Leo met hamburger + cheddar en een salade erbij. Lekker hoor, koken in de zon *schrijft buitenkeuken op bucketlist*

In de avond bracht Lydia ons nog een glutenvrije kroket met mosterd. Ik zei toch dat deze plek een paradijs is? De kroketten zijn van Consenza, hadden wij nog nooit eerder gehad, maar smaakten echt me-ga goed! Ik overweeg nu een klein frituurpannetje voor in onze schuur.

Dag 3: Nog een ontbijt en vertrek

Het leuke aan een heel weekend weg is dat je halverwege weet dat er nóg een ontbijtje op je staat te wachten.

Vandaag kregen we er croissants bij (Schär, diepvries) en bakten we een baguette af van Schnitzer.

Na het ontbijt zat ons verblijf er helaas alweer op. Ik heb er weinig woorden voor: het was gewoon wederom geweldig!

Ook verblijven in deze glutenvrije B&B?

Van eigenaresse Lydia mag ik je 5% korting aanbieden voor verblijf in de zomer van 2020. Je kunt bij het boeken aangeven dat je via mij boekt. Klik hier om te boeken en wees er snel bij, want de zomer stroomt vol!

Ik heb korting gekregen op ons verblijf, ik ruil daarvoor schrijf ik dit artikel.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *