Glutenvrij in New York – dag 5 en 6

Glutenvrij in New York – dag 5 en 6

Er is weer een week voorbij en dat betekent dat het tijd is voor alweer deel 3 van glutenvrij in New York. Heb je de andere delen gemist? Niet getreurd. Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2. Vandaag breng ik in dit artikel een ode aan de vijfde en zesde dag in New York. Wederom twee bomvolle dagen met een tocht over de High Line, een bezoek aan Chelsea Market, een tocht met de Staten Island Ferry. Ook stonden we oog en oog met de Flatiron Building en at ik het lekkerste Mexicaanse eten óóit. Oh en had ik het al over glutenvrije mozarella sticks en Mac ’n Cheese? Lees maar snel verder!

Glutenvrij in New York dag 5

Vandaag op de planning: High Line, Chelsea Market, Staten Island Ferry en Flatiron Building.

glutenvrij in new york

In het kader van continuïteit, ontbeten we wederom bij Bloom’s. Voor mij een gluten-free sandwich met grilled cheddar cheese. Ik was echt in cheese heaven deze vakantie.

Daarna pakten we de metro richting het zuiden van Manhattan om een stuk over de High Line te lopen. Dit is een voormalig verhoogd spoor voor goederentreinen, maar tegenwoordig is het een stadspark. Een stadspark boven de grond, hoe cool is dat? Ergens aan het einde van de High Line zit je in de buurt van Chelsea Market (een voormalige Oreofabriek) en daar zijn wij weer naar beneden gegaan.

Lunchen bij Friedman’s Lunch

In Chelsea Market zit Friedman’s Lunch gevestigd waar je heerlijk glutenvrij kunt eten. Friedman’s heeft vier locaties verspreid over de stad.

glutenvrij in New York

Er is niet enorm veel zitplek, maar wij hoefden maar een kwartier te wachten gelukkig.

Friedman’s is aangesloten bij het Gluten-Free Restaurant Awareness Programm van de Gluten Intolerance Group of North America. Klinkt safe, toch? En dat was het zeker. De gehele kaart is glutenvrij te krijgen, op de Chicken Matzo Ball na. Dit is dé plek om zelfs glutenvrije ‘Fried Chicken and Cheddar Waffle’ te krijgen! Maar ze hebben ook heerlijke sandwiches en burgers.

 

glutenvrij in new york

Een B.L.A.T sandwich (de bekende B.L.T. maar dan met avocado!) De glutenvrije gerechten worden geserveerd op vierkante borden en voorzien van een vlaggetje.

Na Chelsea Market gingen we richting de Staten Island Ferry. Onderweg was op elke hoek weer voldoende glutenvrij eten te krijgen! Deze kikkererwt snack vond ik er wel fancy uitzien, maar was mij te prijzig.

Dit soort gekoelde snacks zijn ook handig en kwam ik veel tegen! Met wat fruit, noten, kaas en een gekookt ei.

Bij Friedman’s had ik gevraagd om een doggy bag. Ook daar gingen ze weer heel zorgvuldig te werk met glutenvrije stickers! Vlaggetjes, stickers, LOVE IT!

De Staten Island Ferry is trouwens een gratis veerboot van Financial District naar Staten Island. De veerboot gaat 2 keer per uur (in spitstijden vaker) en geeft je een mooi uitzicht van afstand op het Vrijheidsbeeld. Staten Island is verder niets aan trouwens, maar de tocht is mooi en de moeite waard.

Dineren bij Rosa Mexicano

Eenmaal aan land, struinden we nog wat door Wall Street en fotografeerden we later de Flatiron Building. Toen was het tijd op zoek te gaan naar een leuke tent voor avondeten. Via de app Find Me Gluten-Free (die heb je nodig!) kwam ik bij Rosa Mexicano terecht. Ook hiervan zijn weer meerdere vestigingen, wij kozen voor die bij Union Square.

glutenvrij new york

Heerlijk! Tomatenrijst met zwarte bonen. In het restaurant stonden allemaal mannen met een guacamolekar. Hier maakten ze ter plekke verse guacamole met megagrote avocado’s. Wat een beleving. Het interieur was trouwens ook geweldig. Modern en echt fancy New York style.

glutenvrij in new york

De glutenvrije kaart was ook in dit restaurant weer enorm uitgebreid. Ik ging voor de enchiladas suizas: roasted chicken tinga with creamy tomatillo sauce, cilantro, onion and melted Chihuahua cheese. Geweldig lekker!

glutenvrij in new york

Op de terugweg nog even een drugstore bezocht. Pepto Bismol is het drankje dat door Celiacs nog wel eens gebruikt wordt om na een glutenfout de pijn te verzachten. Ik spotte deze Pepto in snoepjesvorm.

glutenvrij in new york

En in de diepvries spotte ik deze. Ziet er heerlijk (en wel ook chemisch) uit. Al begreep ik op Instagram dat deze helemaal niet lekker schijnt te zijn!

Glutenvrij in New York – dag 6

Vandaag op de planning: National Museum of American History, Upper West Side en glutenvrij inkopen doen voor thuis!

Durf het bijna niet te zeggen, maar ontbijt bij Bloom’s natuurlijk! Gluten-free toast, scrambled eggs met hashback potatoes. Dat laatste was niet mijn ding op de vroege ochtend en het leek van aardappels van de dag ervoor gemaakt te zijn.

Lunchen bij Café Eighty-Two

Na het National Museum of American History was het tijd voor lunch. En wel bij Cafe 82 op Broadway in de Upper West Side. Ook hier zijn ze onderdeel van het Awareness Programm, weer lekker safe dus! Het interieus is wel lekker fout Amerikaans, maar ga hier niet op af.

glutenvrij in new york

YES! Glutenvrije mozzarella sticks. Zo enorm lekker en blij dat ik dit gewoon een keer kon bestellen in een restaurant.

glutenvrij in new york

En toast met zalm en cream cheese. Óók gewoon weer heel erg goed en lekker.

Inkopen doen bij G-Free NYC

Om de hoek bij Cafe 82 zit een glutenvrije winkel: G-Free NYC. Hier moést ik natuurlijk even langs. Het was alleen al bijna vijf uur, gelukkig bleef de winkel speciaal voor nog wat langer open!

De winkel is niet enorm groot, alleen het was geweldig om hier rond te kijken. Allerlei (Amerikaanse) merken die hier in Nederland niet verkrijgbaar zijn.

Ook hier allerlei onbekende merken en verpakkingen!

En een groot diepvriesassortiment.

Yay! Je zult maar tussen Cafe 82 en G-Free NYC inwonen, dat is echt the place to be. De buit was bescheiden: Oreo’s, Mac ’n Cheese mix, verschillende soorten chocolat chip cookies en koekjes met spikkels!

En een glutenvrij WiFi netwerk gespot!

Diner bij S’MAC & naar Trader Joe’s

De lunch was laat en daarmee het diner ook. Het werd een snelle hap bij S’MAC, wederom een keten met meerdere vestigingen in New York.

Simpel, fout en goedkoop, maar geweldig lekker! Ik koos voor de cheese hamburger variant: Cheddar and American cheeses combined with seasoned Ground Beef. De glutenvrije Mac ’n Cheese is gemaakt van bruine rijst. Personeel trekt handschoentjes aan bij bereiding van een glutenvrije maaltijd. De normale porties worden geserveerd in pannetjes, de glutenvrije in wegwerp ovenschaaltjes, heel fijn!

Bij S’MAC is de bechamelsaus al standaard glutenvrij. Ook zijn zelfs de bread crumbs die over elk gerecht gaan standaard glutenvrij en gemaakt van glutenvrije cornflakes. Geweldig als ketens hun menukaart dusdanig aanpassen dat het safer wordt voor mensen met coeliakie!

Na S’MAC was het tijd om glutenvrije inkopen te doen bij Trader Joe’s. Allereerst nam ik bagels en brood mee naar huis! Dit was een paar weken nog houdbaar en heb ik thuis meteen ingevroren.

Vers glutenvrij koekjesdees in de koeling!

Hoé lekker zien deze mixen eruit?

Mini cupcakes, te schattig!

Het is alleen maar duidelijker geworden: ik wil emigereren!

Die veggie curls!

Mooie verpakkingen ook allemaal. Trader Joe’s heeft een uitgebreid glutenvrij assortiment van eigen merk.

Oops, vier keer zo goedkoop vergeleken met die ik net kocht bij G-Free NYC!

Alweer zo’n mooie verpakking!

En met al die foto’s van mooie verpakkingen en heerlijke gerechten zit deel 3 er alweer op! Hoe vaker ik alle foto’s terugkijk, des te meer de herinneringen omhoog komen en ik New York enorm mis. Op een schaal van 1 tot 10, hoe graag zou jij wel eens naar New York willen?

Lees hier mijn andere drie artikelen over New York:

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

3 thoughts on “Glutenvrij in New York – dag 5 en 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *