Glutenvrij in Malaga – gastblog van Laura

Glutenvrij in Malaga – gastblog van Laura

Laat ik even beginnen met mezelf voor te stellen. Ik ben Laura van Besouw, 25 jaar en ik weet inmiddels 5 jaar dat ik coeliakie heb. Ik hou van weekendjes weg en vakanties, bij voorkeur in het buitenland (wie niet?). Van tevoren stippel ik de reis goed uit, wat we gaan doen en natuurlijk waar ik goed kan eten. De menukaarten worden al bekeken en ik verheug me er van tevoren al op om bepaalde restaurants te bezoeken. De voorbereiding is de helft van mijn voorpret!

Inspiratie delen

De afgelopen jaren heb ik wat adresjes verzameld waar je goed glutenvrij kunt eten die ik graag met jullie wil delen. Vandaar dat ik Marit heb benaderd of dat via deze weg mogelijk zou zijn en zie hier mijn eerste artikel. Vandaag is Malaga aan de beurt. Later zullen er nog 2 andere steden volgen, maar die houd ik nog even geheim.

Glutenvrij in Malaga

Mijn allereerste keer op reis mét coeliakie was naar Malaga. 7 weken na de diagnose vertrokken we. De reis was immers ver van tevoren al geboekt. Ik wist nog niet helemaal hoe het dieet werkte en had daarom redelijk veel glutenvrij eten meegenomen. Dat was meteen een van de laatste keren dat ik (zoveel) eten meenam.  Want gelukkig kun je in veel landen en steden goed terecht. Afgelopen zomer vertrokken mijn vriend en ik opnieuw naar Malaga en ontdekten we weer een aantal nieuwe pareltjes.

Zoals Marit aangeeft bij hotspots die zij tipt: dat ik of anderen niet ziek zijn geworden bij een bepaald café of restaurant is geen garantie. Blijf altijd zelf alert, geef goed aan wat je wilt en vraag naar de mogelijkheden!

Citron

Als je in Malaga bent mag je Citron zeker niet overslaan. Bekend om hun goede omgang met glutenvrij eten en bijna de hele kaart is dan ook glutenvrij te verkrijgen. Dit was dan ook het eerste adres wat wij destijds bezochten en afgelopen zomer opnieuw?. Ze houden goed rekening met kruisbesmetting in de keuken. Ze hebben er lekker brood en het is als je op Nederlandse tijden gaat eten ook niet druk. Mijn vriend die niet glutenvrij eet, eet hier ook altijd erg lekker.

Klik hier voor de website van Citron.

Llaollao

Als je de haven in loopt komt je op een gegeven moment Llaollao tegen waar ze frozen yoghurt verkopen. De frozen yoghurt zelf is glutenvrij. De allergenenlijst hangt in de winkel dus je kunt zelf de toppings checken. Als je vervolgens even aangeeft dat je coeliakie hebt kunnen ze de topping van achter halen zodat er minder kans is op kruisbesmetting. Zo kun je lekker met uitzicht op de bootjes genieten van een ijsje.

Klik hier voor de website van Llaollao

Celicioso

Voor Celicioso zijn geen andere woorden dan ‘1 grote glutenvrije hemel’. Dit is echt veruit een van de fijnste en leukste adresjes waar ik ben geweest die 100% glutenvrij is. Celicioso ligt eigenlijk in Marbella en was voor ons dan ook een perfecte stop op weg daar naartoe. Het is je reis meer dan waard. De hele kaart op de foto is glutenvrij! Je kunt er alles op vinden: smoothies, sandwiches, pasta. Ik ging voor de lasagne en mijn vriend voor de rosbief sandwich. Voordeel van een 100% glutenvrij restaurant is natuurlijk dat je lekker bij elkaar kunt proeven en helemaal nergens op hoeft te letten. Daarnaast nam ik nog een white chocolate chip cookie mee voor onderweg, welke ook echt goddelijk was. Celicioso ligt in een iets chiquere buurt en dichtbij het strand, wat het meteen een leuke omgeving maakt voor een stop. Later las ik dat er ook een klein filiaal zit in het winkelcentrum El Corte Inglés in Malaga.

Klik hier voor de website van Celicioso.

Yummy

Yummy is een ijssalon in het centrum van Malaga. Alle ijssoorten zijn hier glutenvrij en sommige ook vegan, suikervrij en lactosevrij! Denk aan ijssoorten als Kinderbueno en Oreo en dat dan op een glutenvrij hoorntje! Yummy is aangesloten bij de Spaanse coeliakie vereniging. Het is alleen jammer dat ze wel normale hoorntjes serveren en dus niet 100% glutenvrij zijn.

Klik hier voor de website van Yummy.

La plaza

Je kunt in Malaga op meerdere plaatsen terecht voor een glutenvrij pizza. Wij kwamen na wat googlen en rondlopen uit bij La Plaza. Ik moet eerlijk zeggen dat ze niet het meest sfeervolle terras hebben maar wel heel lekker eten. We zijn hier meerdere malen terug geweest. Op de kaart staat duidelijk vermeld welke gerechten glutenvrij zijn of gemaakt kunnen worden. Ze adverteren er dan ook met dat ze glutenvrij eten serveren. Het was het eerste restaurant wat ik trof waarbij de glutenvrij pizza groter was dan de normale. Volg je geen glutenvrij dieet? Dan kun je hier ook erg lekker eten.

El pastelero real

Net op de rand van het centrum kun je een glutenvrij bakkerij vinden. Ik haalde hier verschillende lekkernijen. Deze smaakten goed, ik trof alleen een beetje dezelfde smaak aan in verschillende producten. Duur was de bakkerij overigens niet, zeker niet voor glutenvrije begrippen.

Glutenvrij bij McDonald’s Malaga

Ook de McDonald’s in Malaga verkoopt glutenvrije hamburgers. Er zijn genoeg restaurants in het centrum te vinden waar je goed terecht kunt, maar het is altijd fijn om te weten dat McDonald’s is als uitvalbasis.

Naast het heerlijke weer en de mooi stad kun je dus in Malaga ook goed terecht voor glutenvrij eten!

Welk restaurant zou jij graag bezoeken?

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *